Valentinsdag - hver dag!

Kategori: Valentine

At fejre Valentinsdag er er en smuk ide og en dejlig tradition. Men når det nu er så rart, hvorfor så ikke fejre Valentine hver dag?

Valentinsdag - hver dag! 

Idéen med at vi har udvalgt en særlig dag, hvor vi gør os umage med at vise dem der står vores hjerte nær, at vi holder af dem, er en smuk idé. Men hvorfor skal denne opmærksomhed og anerkendelse af vore nærmeste kun finde sted den een gang om året - og hvorfor er traditionen ikke, at vi også giver mennesker, vi måske kun kender perifert, lidt anerkendelse? Alle mennesker har jo brug for at vide, at de betyder noget for nogen.

Alle har brug for anerkendelse og opærksomhed

Det er dejligt at vide, at nogen lægger mærke til os og at nogen sætter pris på vores tilstedeværelse. Kunne det ikke være herligt, hvis vi tog Valentinsdagens budskabet med os i vores hverdag og gjorde os umage for at uddele smil og anerkendelse til alle, vi møder?

Hvad med i dag at smile til alle på din vej? Kig buschaufføren i øjnene og smil, smil til bagerdamen, til lærerinden og til hende din sure underbo. Put penge i den hjemløses kasket, se ham i øjnene og stik ham et smil. Tag dig selv i at få vendt enhver fornemmelse af irritation til et smil. Ros din kollega, ros din mand, dine unger, svigermor – og ros dig selv!

Tjek dit kærlighedsbarometer

Brug Valentinsdag på at mærke efter og find ud af, hvordan det står til med kærligheden i dit liv. Får du givet andre noget kærlighed - og får du givet dig selv kærlighed? Har du overskud i hverdagen til at være kærlig, omsorgsfuld og overbærende, eller er du så ophængt af huslige opgaver, job og børn, at kærligheden har fået trange kår? Hvad kan du gøre for at forandre det – og vil din partner være med til at sørge for at I begge finder mere overskud til kærligheden?

Insister på kærlighed

Tør du, og vil du leve for kærligheden og give slip på stressen og afstanden mellem jer? Præsten Sct. Valentin gik imod Kejser Claudius´ forbud mod at de elskende blev viet. Præsten brød reglen, fordi han mente at alle mennesker har ret til kærlighed. Det kan være at du også skal bryde eller måske bare justere nogle 'regler' for at få plads til kærligheden i dit liv. Måske skal du have lidt mindre ambitiøse forventninger til dig selv, din karriere, dit hjem, dit udseende eller hvad det nu er der stresser dig i hverdagen og tager fokuset fra kærligheden.

Beslut dig for, at der skal være mere plads til kærligheden, til dig selv og til andre. Gør plads til det essentielle livet, nemlig kærligheden. Et kram, en rolig godnathistorie, intimitet og lange lidenskabelige kys, et smil til receptionisten, en blomst og en kærlig hilsen til en du ved trænger til det...

Du får muligvis ikke skabt plads til kærligheden fra den ene dag til den anden. Men nu har du truffet beslutningen og kan så småt begynde at lave små ændringer i din hverdag.

Ægtepagt til genforhandling

Når vi på Valentinsdag giver hinanden gaver, inviterer hinanden ud at spise, krammer og er ekstra opmærksomme på hinanden, så er det som en genforhandling af den kontrakt vi med hjertet lavede i sin tid. Ved at give hinanden opmærksomhed på Valentinsdag viser vi, at vi stadig står ved de følelser vi havde for hinanden da vi var nyforelskede, og vi bekræfter at vores kærlighed for hinanden stadig står ved magt.

Og måske er en sådan 'genforhandling' rigtig sund for parforholdet. Her er en oplagt mulighed for at se hinanden dybt i øjnene og huske hvorfor man er sammen, og her er der mulighed for at planlægge små ændringer af parforholdets vaner, som kan betyde at der er bliver mere kærlighed og omsorg i hverdagen.

Start dagen med kærlighed

Det kan være at I skal blive bedre til at starte dagen på en mere kærlig og nærværende måde. Sig ordentligt godmorgen til hinanden, kys og bliv liggende i sengen og hold om hinanden i 5 minutter før I går i gang med dagen. Gør det hver morgen. Børn og bad må vente – for det her er vigtigt! Øv jer tilsvarende i at gå 10 minutter tidligere i seng hver aften. Start dagen med denne gode vane fra i dag - og fortsæt med den resten af livet.

Husk at det godt kan tage en rum tid, før man vænner sig til en ny vane. Men hav tålmodighed og glæd dig til mere kærlighed i dit liv.

God Valentinshverdag!

Valentine
Valentins idé: Sådan koger du hindbærbolsjer til din valentine 

Det er hyggeligt at koge bolsjer, og når du selv fremstiller dem, så er udvalget af aromaer så stort, at du med sikkerhed får lige den smag, du og din Valentine holder allermest af. Her er finder man alt fra abrikos, æble, ananas, appelsin, jordbær og kirsebær, til lakrids, anis,bergamotte,…

Læs mere
Valentine
Blomsternes symbolske betydning 

Der behøves ikke være nogen særlig anledning til at give blomster, slet ikke i det tidlige forår, hvor man længes efter varmere dage, sol, de lysegrønne skove og smukke blomster. Det er dejligt at give og modtage blomster, og det kan være sjovt at vælge blomster ud fra deres symbolske betydning.…

Læs mere
Valentine
Valentine: 15 déer til en dejlig Valentinsdag  

I en travl hverdag kan man nemt komme til at tage hinanden for givet og glemme, hvor dejligt det er at kysse og kramme og se hinanden dybt i øjnene. Måske kan Valentinsdag være lige den anledning, der skal til, for at vi afsætter god tid til hinanden, og hygger os sammen.

Læs mere
Valentine
Valentinsdag - Bag om traditionen 

I USA ryger postkort med røde hjerter, festlige balloner, blomster i buketter og mere en 35 mio. fine, hjerteformede chokoladeæsker hvert år over disken i forbindelse med Valentinesdag. Og herhjemme har mange, ligesom overalt i verden, taget Valentinetraditionen til sig og fejrer dagen med gaver og…

Læs mere
Valentine
Her er 50 af årtiers største lovesongs 

Minder kan vækkes på mange måder, men for de fleste er musik nok dét, der helt automatisk får få os til at huske oplevelser, vi har haft. At lytte til gamle, velkendte sange, kan på et øjeblik tage os tilbage til dengang vi først mødtes, og til alle de oplevelser, vi siden har haft.

Læs mere
Valentine
Opskrift: Valentine cupcakes 

Som alternativ til gaver og breve, kan man erklære sin kærlighed til sin eneste ene med fine, søde kager. Kagerne kan dekoreres med mønstre, figurer og kærlighedserklæringer, der er lige til at spise. Skriv sød poesi og hilsner med dekorationsglasur, og pynt med chokolade.

Læs mere
Valentine
Er Valentinsdag kun for kærestepar? 

Hvis man definerer Valentinsdag som dagen, hvor kærligheden fejres, burde Valentinsdag så ikke være en festdag for andre end kun kærestepar? Det mener Jens W. Pedersen, forfatter til bogen ’De to regler i dating og parforhold’.

Læs mere
Valentine
Opskrift: Chokoladefondant i hjerter 

Skal der bages små, fine hjerteformede kager til Valentinsdag, så er chokoladefondant - den lækre lille dessertkage med den bløde midte - det perfekte valg.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hjemmelavede skumfiduser 

Hjemmelavede skumfiduser smelter i munden. De er bløde, søde - og kan slet ikke sammenlignes med de købte. Og så er de super nemme selv at lave!

Med 5 ingredienser og en halv time på hånden har du skumfiduser til hele familien. Her får du en detaljeret trin-for-trin opskrift.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Havebog: Skærehave med planteliv, af Liv Nørgaard Meinert

Har du en drøm om en blomstrende have, hvor du kan plukke dine egne smukke buketter? Med bogen 'Skærehave med planteliv - Dyrk dine egne blomster til buketter' guider forfatter Liv Nørgaard Meinert dig fra det allerførste frøsæt til den færdige buket, og giver dig værdifuld viden om at skabe din…

Læs mere
Apela Colorado, Kvinde mellem verdenerne

’Kvinde mellem verdenerne’ er en bog, der giver indsigt i den spirituelle verden og det oprindelige folks kultur. Bogen er skrevet af forfatteren Apela Colorado, der gennem mange år har studeret sammenhængen og forsøgt at bygge bro mellem den traditionelle og moderne kultur.

Læs mere
Gemma Petherbridge 'Krystalapotekeren'

Nogen mennesker mener at ædelsten og krystaller har særlige spirituelle egenskaber, som kan påvirke mennesker og blandt andet lindre stress, søvnløshed, ængstelighed og ensomhed.

I Gemma Petherbridges smukke bog ’Krystalapotekeren’, beskriver hun i detaljer 75 krystallers healende energier, deres…

Læs mere
Anne Hjernøe - 'Stærk Overgang'

”Overgangsalderen skal ikke være et helvede af svede- og hedeture, søvnløshed, blødningsforstyrrelser, koncentrationsbesvær, ondt i leddene og smerter ved sex. Det er ganske enkelt ikke det, du skal bruge din tid på, hvis du kan undgå det", skriver Anne Hjernøe i sin nye bog 'Stærk Overgang', hvor…

Læs mere
^