Tommy Hilfiger
500 e-bøger for børn
AVIVIR Baobab
Danmarks Dufte:<BR> Mild og duftende hudpleje
Kategori: Kvindedag

Som optakt til den 8. marts sætter Sex & Samfunds kampagne spot på, hvordan og hvorfor kvindekroppen i 2020 stadig spiller en fremtrædende rolle i modtagelsen af kvinders musik. I den forbindelse inviteres alle interesserede til talken 'Lyt til en kvinde' og koncert med blandt andet Kajsa Vala.

Hvorfor spiller radioen oftere musik skrevet og udført af mænd end kvinder?
Redaktionen

Langt flere mandlige end kvindelige musikere får spillet deres musik i radioen, og langt flere mandlige end kvindelige kunstnere bookes til landets livekoncerter. Som følge af det, så modtager kvindelige kunstnere kun 11 kroner ud af hver 100 kroner, der udbetales i rettighedsmidler, mens mændene modtager 89.

Ubalance i dansk musik

Selvom vi skriver 2020, er der stadig en stor ubalance i eksponeringen af mandlige og kvindelige musikere, skriver DJBFA - brancheorganisationen for sangskrivere og komponister. Manglen af kvinder på den danske musikscene betyder blandt andet, at det er en udfordring at tiltrække nye, unge kvindelige talenter til branchen:
”En af konsekvenserne ved den meget ringe repræsentation af kvinder i musik er, at unge piger mangler rollemodeller at spejle sig i. Netop fordi det er blandt eksponerede musikere, at unge ofte finder inspiration og rollemodeller” siger Anna Lidell, forkvinde for DJBFA/ komponister og sangskrivere.

Unødigt fokus på kvindekroppen

Ifølge Sex & Samfund udsættes kvindelige artister også ofte for anmeldelser med uhensigtsmæssigt stort fokus på kroppen dvs. anmeldelser, hvor deres fysiske fremtoning kommer i fokus på bekostning af den faglige vurdering deres musik.
”De udfordringer er der alt for mange kvinder, der møder i deres arbejdsliv. Men ingen kvinder skal opleve at blive fortalt, hvordan man bør se ud eller ikke se ud for at blive taget alvorligt som kunstner, kvinde eller menneske, siger Sex & Samfunds nationale chef” Lene Stavngaard.
”Én af de barrierer, som kvindelige kunstnere kan opleve, er et uproduktivt fokus på at skulle leve op til stereotype kvindeidealer. Kvindelige kunstnere kan for eksempel opleve, at deres smukke ydre rummer en problematik i forhold til at blive taget alvorligt som producere eller sangskrivere. Andre får at vide, at de ikke er lækre nok til at have stjernepotentiale eller bliver af pladeselskabet bedt om at tabe sig eller lyve sig yngre, end de er”.

Færre KODA-midler til kvinder

I 2011 kortlagde en rapport, udarbejdet af konsulenthuset NIRAS, kønsbalancen i dansk rytmisk musikliv til at være hhv. 80% mandlige og 20% kvindelige aktører. Fordelingen på festivaler, radio og spillesteder viser ofte en endnu større skævvridning.
Det kan ses, når rettighedsmidlerne fordeles; hver gang KODA i 2018 udbetalte 100 kr. i rettighedsmidler, gik 89 kr. til mænd og kun 11 kr. til kvinder i 2018. De seneste tre år har ikke én eneste kvindelig kunstner været at finde på top 10-listerne over de mest spillede kunstnere i landets radioer.

Kampagne, Talk og Koncert 8. marts

Som optakt til den 8. marts sætter en kampagne skabt af Sex & Samfund spot på, hvordan og hvorfor kvindekroppen i 2020 stadig spiller en fremtrædende rolle i modtagelsen af kvinders musik.
På selve dagen inviteres alle interesserede til talken 'Lyt til en kvinde'. Herefter er der HUN SOLO koncert med aftenens fem solister, og siden lounge med unge DJs fra DJ-kollektivet Future Female Sounds - en nonprofit organisation der arbejder med empowerment til unge kvinder ved at oplære og coache dem som DJs.

Kvindedag
BCD Women of Distinction Award 2020

BCD Travel har udnævnt Operations Manager Mari Afonso som årets vinder af prisen, BCD Women of Distinction Award 2020. BCD introducerede prisen sidste år for at ære kvinder, der har udvist ekstraordinært lederskab både internt i BCD Travel og i forhold til eksterne stakeholders.

Mari Afonso har...

Læs mere
Kvindedag
Flere kvinder bliver udsat for voldtægt

Ifølge en netop offentliggjort undersøgelse, som Justitsministeriet, Det Kriminalpræventive Råd og Rigspolitiet har gennemført i samarbejde med Københavns Universitet, fremgår det at flere end 6.700 kvinder blev udsat for voldtægt eller voldtægtsforsøg i 2019. Det er stærkt bekymrende, og der er...

Læs mere
Kvindedag
Guide til arrangementer: International Kvindedag 2020

Selvom Danmark er et af de lande i verden, hvor ligestilling på arbejdsmarkedet er bedst understøttet lovgivningsmæssigt, så halter ligestillingen fortsat, når det gælder reel ligeløn og kønsfordelingen i lederstillinger og bestyrelser. I Danmark kan vi heller ikke sige os fri for diskrimination og...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Hundekurv

Hundekurv

Roy Kirkham tehætte Redoute Roses

Roy Kirkham tehætte Redoute Roses

Kare Design spisebordsstol

Kare Design spisebordsstol

Skrivebord

Skrivebord

Nye Bøger
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
Surdej - Kom Godt I Gang - af James Morton

Det behøver ikke være så svært, at bage skønne brød med surdej, og som alle ved, så er surdejsbrød et helt særlig sprødt og lækkert brød med dejlig, saftig krumme og stor smag.

Læs mere
Den Store Brødbog - af Martin Johansen

Savner du inspiration til sunde, skønne hjemmebagte brød, så er der rigtig meget at hente i bogen'Den Store Brødbog'. Her deler bogens forfatter, Martin Johansson, ud af sin store viden om gærbrød, surdejsbrød og fuldkornsbrød.

Læs mere
Seneste nyt fra medierne ..
08.10.2021

Plejeprodukter: Top 10 spørgsmål om uønsket kemi

Forbrugerrådet Tænk Kemi

Skal man undgå fluor i tandpasta? Er aluminium problematisk i deodoranter? Få svar på de oftest stillede spørgsmål om uønsket kemi i plejeprodukter. Læs mere


02.10.2021

Brystkræft rammer enlige kvinder hårdest

Aarhus Universitet

Enlige kvinder, der får brystkræft, har en højere dødelighed sammenlignet med kvinder i parforhold. Det samme har kvinder med lav indkomst, lav uddannelse eller kvinder uden for arbejdsmarkedet. Det viser et nyt forskningsresultat fra Aarhus Universitet. Læs mere


30.09.2021

Danmark skal have et nationalt net af naturstier

Miljøministerie

Alle danskere skal have glæde af vores fantastiske natur og have rig mulighed for gode oplevelser i naturen. Derfor ønsker regeringen at etablere et nationalt net af stier og ruter i Danmark, som skal være med til at udbrede kendskabet til naturen. Læs mere


29.09.2021

Ny indsats sætter fokus på seksuel chikane

Arbejdstilsynet

Ny indsats sætter fokus på seksuel chikane og andre krænkende handlinger i udvalgte brancher, blandt andet indenfor; universiteter og forskning, film & bøger, presse, politi, beredskab og fængsler ... Læs mere


08.09.2021

Historisk høj tilslutning til influenzavaccination

Apotekerforeningen.dk

Tilslutningen til vaccination mod influenza blandt personer over 65 år ramte et historisk højt niveau i den forgangne sæson. Det skyldes ikke mindst, at cirka 275.000 flere personer over 65 år valgte at lade sig vaccinere i forhold til tidligere Læs mere


06.09.2021

Titaniumdioxid: Populært farvestof i madvarer bør snart være forbudt

Forbrugerrådet Tænk Kemi

Farvestoffet titaniumdioxid kan findes i mad og slik. Men stoffet er ifølge EU ikke sikkert og kan snart være blive forbudt. Flere virksomheder udfaser nu. Læs mere


Arkiv

^