Tim Burton

Tim Burton 

Den amerikanske filminstruktør, Tim Burton, er kendt verden over som en af filmindustriens mest fantasifulde og visuelt begavede filmskabere. Han har opnået både kritisk og økonomisk succes inden for live-action- og animationsgenren.

Ud over Burtons dedikation til filmproduktion har han en lidenskab for at tegne og male. Hans film, 'Big Eyes', som Amy Adams modtog en Golden Globe for, er en sammensmeltning af hans to passioner – film og kunst.
Burtons måske største bedrift inden for filmbranchen er, at han var med til et puste nyt liv i stop-motion-industrien, først med sin kultklassiker Tim Burtons 'The Nightmare Before Christmas' fra 1993 og siden med 'Corpse Bride' i 2005 og 'Frankenweenie' i 2012, begge Oscar- og BAFTA-nominerede film.

En anden filmisk milepæl for Burton er 'Alice i Eventyrland', der vandt to Oscars og indspillede over 1 milliard dollars på verdensplan. Burton har derudover vundet en 'National Board of Review' for sit instruktørarbejde på 'Sweeney Todd: Den djævelske barber fra Fleet Street' fra 2007, der også modtog en Golden Globe i kategorien 'Bedste film' og 'Bedste skuespiller' for Johnny Depps præstation. Burton er desuden blevet nomineret til en BAFTA i kategorien Bedste instruktør for fantasy-dramaet 'Big Fish' fra 2003. Hans største kritikersucces, 'Ed Wood' fra 1994, vandt to Oscars, en Golden Globe og blev nomineret til to BAFTA-priser.
Burton har en dedikeret fanskare, ikke mindst takket været klassiske og enestående film som Burtons instruktørdebut og det uventede komedie-hit 'Pee-Wee's Big Adventure' fra 1985, den vildt opfindsomme 'Beetlejuice', action-blockbusteren 'Batman' og dens opfølgning 'Batman vender tilbage'.

Burtons formentlig mest elskede film er det romantiske fantasy-drama 'Edward Saksehånd' – instrueret co-skrevet og produceret af Burton. Filmen markerer også begyndelsen på hans succesfulde film-samarbejde med Johnny Depp, der leverede en gribende præstation i titelrollen. Andre film tæller 'Dark Shadows', 'Charlie og chokoladefabrikken', 'Sleepy Hollow', 'Planet of the Apes' og 'Mars Attacks'.

Burton har også produceret adskillige andre film, heriblandt 'Alice i Eventyrland: Bag spejlet', 'Cabin Boy' og 'Batman Forever' samt instrueret to musikvideoer for det amerikanske band 'The Killers'.

Forår
Livsstilsmesser 

Der er masser af dejlige oplevelser i vente på forårets smukke livsstilsmesser. Her finder du inspiration til dig og dit hjem, gode tilbud - og masser af hygge og atmosfære.

Læs mere
Kultur
Krimimessen 

Er du vild med krimier, så er der masser af gode oplevelser i vente. April er nemlig krimimåneden over dem alle! I marts/april afholdes Krimimessen i Horsens, Nordeuropas største festival for krimi og spænding. Her kan du møde danske og udenlandske krimiforfattere, forlag og boghandlere - samt…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^