Største skagensmalerne udstilling nogensinde

Største skagensmalerne udstilling nogensinde

Største skagensmalerne udstilling nogensinde 

Den 2. februar åbnes dørene til den største udstilling, der nogensinde har været vist med skagensmalerne ...

Udstilling: SALON
Museum: Skagens Museum
Adresse: Brøndumsvej 4, 9990 Skagen
Udstillingen er åben: 2. februar til 30. december 2008



Så åbner salonen ...
Den 2. februar åbnes dørene til den største udstilling, der nogensinde har været vist med skagensmalerne. Udstillingen SALON er blevet til i anledningen af 100 året for stiftelsen af
Skagens Museum og rummer i alt 582 malerier mod de 150 værker, der normalt hænger fremme på museet.

Jubilæumsudstillingen præsenterer hovedparten af museets fantastiske samling af skagensmalernes værker, og der er sat ekstra vægge op på museet, så der er blevet plads til endnu flere malerier. Udstillingen giver publikum en enestående mulighed for at stifte bekendtskab med værker, der ikke bliver udstillet så tit, og viser samtidig de kendte og elskede malerier i en ny og spændende sammenhæng. Malerierne vises i en tæt ophængning fra gulv til loft, som man gjorde det på skagensmalernes tid, og de er ophængt kronologisk, dvs. efter hvilket år de er malet.

Publikum får ligeledes mulighed for at se, hvad Skagens Museum har erhvervet gennem de sidste 100 år, og opleve en populær og meget stemningsfuld udstillingstype fra 1800-tallet. Blandt de udstillede værker er J.F. Willusens Badende børn på Skagen strand, som er hentet hjem til anledningen.

Martin & Ketil - og 100 børn
De første som får fornøjelsen af at opleve salonen, er 100 lokale børn.
Den 1. februar er traditionelt set indgangen til en grå vintermåned, men for Skagens Museum betyder det fest og farver.
Denne dag markeres indgangen til det store jubilæumsår med fernisering på udstillingen SALON.
De allerførste der kommer og fejrer museet, bliver 100 børn fra alle Skagen og Ålbæks børnehaver. Martin og Ketil, kendt fra TV, kommer og underholder børnene i de flotte sale, hvor malerierne hænger fra gulv til loft.
Efterfølgende synger Martin og Ketil naturligvis fødselsdagssang for Skagens Museum sammen med børnene ude i haven.

Når der er blevet råbt Hip Hip Hurra, slipper børnene 100 guld-balloner løs, som flyver til vejrs sammen med forventningen om et år med masser af sjove aktiviteter for børn og voksne. Til slut er der kakao og kagemand og gaver til alle børnene.

Forår
Livsstilsmesser 

Der er masser af dejlige oplevelser i vente på forårets smukke livsstilsmesser. Her finder du inspiration til dig og dit hjem, gode tilbud - og masser af hygge og atmosfære.

Læs mere
Kultur
Krimimessen 

Er du vild med krimier, så er der masser af gode oplevelser i vente. April er nemlig krimimåneden over dem alle! I marts/april afholdes Krimimessen i Horsens, Nordeuropas største festival for krimi og spænding. Her kan du møde danske og udenlandske krimiforfattere, forlag og boghandlere - samt…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^