Kammermusikfestival

Kammermusikfestival

Kammermusikfestival 

Fra onsdag den 26. til mandag den 31. juli afholdes Kammermusikfestival i Præstø...

Onsdag den 26. juli til og med mandag den 31. juli byder Oremandsgaard Kammermusikfest publikum velkommen til sin 17. sæson.

Festivalen får i år besøg af to førende ensembler inden for europæisk kammermusik. Koncerterne foregår i Oremandsgaard Snitteskole syd for Præstø, og begynder alle kl. 19.30. Der er buffet før koncerterne og i pausen.

To førende ensembler
Cikada Strygekvartet, som netop har modtaget Edison prisen i Holland, opfører værker af Mozart, Maja Ratkje, Bent Sørensen og Hans Abrahamsen. Sidstnævnte har skrevet et nyt værk for strygekvartet og accordion, som blev uropført af Cikada ved Huddersfield Festivalen i England. Nu opføres det for første gang herhjemme af Cikada og den fremragende accordionist, Frode Haltli.

Vertavo Strygekvartet, der ligesom Cikada kommer fra Norge, har allerede haft 20 års jubilæum, selv om dets fire kvindelige medlemmer kun er i midten af trediverne. Vertavo opfører musik af Mozart, Pärt og landsmanden Grieg. Kvartetten skal til foråret give koncert i Carnegie Hall.

Den moderne Mozart
Carion Blæserkvintet, der til lejligheden er udvidet til en oktet, indleder koncertrækken med ”natmusik” af Mozart og Salieri. David Palmquist og Christian Vinther spiller på naturhorn. Carion blev i 2004 dobbelt prisvinder ved DR s kammermusikkonkurrence.

Elisabeth Zeuthen Schneider og Ulrich Stærk spiller violinsonater af Mozart og Pärt, og opfører desuden et variationsværk af Beethoven over et tema fra Mozarts opera ´Figaros Bryllup´, skrevet umiddelbart efter Mozarts død.

Amalie Malling opfører ved sin klaveraften værker af Mozart, Debussy og Schönberg. Nogle af Mozarts tidligste kompositioner, skrevet da han var seks år, kan her høres sammen med nogle af hans sene, dybe værker som Adagioen i h-mol.

Koncerterne afsluttes af en strygekvintet bestående af musikere fra Det kgl. Kapel og RSO, der spiller Mozart og Brahms.

Tid & Sted
Hvornår: Onsdag den 26. juli - mandag den 31. juli
Hvad tid: Alle dage kl. 19.30
Hvor: Oremandsgaard Snitteskole, Kragevigvej 13, 4720 Præstø

Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^