Harper Lee-sensation allerede i nyt oplag

Nelle Harper Lee er født i 1926 i Monroeville, Alabama og blev verdensberømt forfatter, da hun i 1960 udgav 'Dræb ikke en sangfugl'. Bogen har solgt over 40 millioner eksemplarer over hele verden, og i 2014 blev den af Baileys Women’s Prize for Fiction udråbt til at være den mest betydningsfulde roman nogensinde skrevet af en kvinde.

Harper Lee-sensation allerede i nyt oplag  

Kun få dage efter dansk udgivelse satte Lindhardt og Ringhof et nyt oplag til tryk af Harper Lee's litterære sensation ’Sæt en vagtpost ud’. Bogen ligger i toppen af de danske bestsellerlister og har modtaget flotte anmeldelser.

"Vi glæder os naturligvis over bogkøbernes store interesse for den danske udgave på trods af, at vi havde lagt os op ad den internationale udgivelse midt i sommerferien. Samtidig glæder vi os over, at interessen for Harper Lee's første bog Dræb ikke en sangfugl har været så overvældende, efter vi genudgav den. For vi synes, det giver mest mening at læse den først, da den kronologisk foregår før," siger redaktør og redaktionschef på L&R, Susanne Bent Andersen.

’Sæt en vagtpost ud’ har ligget færdigskrevet i en bankboks i Alabama siden 1960'erne. Harper Lee skrev oprindeligt denne roman før sin imponerende debut ’Dræb ikke en sangfugl’, som udkom i 1960 og i dag regnes for en af de væsentligste klassikere i nyere amerikansk litteratur. Men Harper Lee's forlagsredaktør bad hende lægge sit første manus til side og begynde et andet sted i historien istedet. Så reelt er det hendes første roman, der netop er udkommet, selv om handlingen udspiller sig senere. ’Sæt en vagtpost ud’ foregår i midten af 1950’erne og to årtier efter ’Dræb ikke en sangfugl’. Den nu 26 år gamle Scout  er vendt hjem fra New York for at besøge faren Atticus i den lille by Maycomb, Alabama, hvor hun voksede op.

Bogen er den mest forudbestilte i forlaget HarperCollins' historie og førsteoplaget er på 1,8 millioner eksemplarer, og genoptryk er allerede på vej. I Danmark udkom bogen som skrevet samtidigt med USA og England. I januar genudgav Lindhardt og Ringhof også ’Dræb ikke en sangfugl’, der havde været ude af print på det danske marked en del år, og den har allerede nu rundet 10.000 solgte eksemplarer. 

Forår
Livsstilsmesser 

Der er masser af dejlige oplevelser i vente på forårets smukke livsstilsmesser. Her finder du inspiration til dig og dit hjem, gode tilbud - og masser af hygge og atmosfære.

Læs mere
Kultur
Krimimessen 

Er du vild med krimier, så er der masser af gode oplevelser i vente. April er nemlig krimimåneden over dem alle! I marts/april afholdes Krimimessen i Horsens, Nordeuropas største festival for krimi og spænding. Her kan du møde danske og udenlandske krimiforfattere, forlag og boghandlere - samt…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^