Gigantisk Tutankhamon-udstilling

Gigantisk Tutankhamon-udstilling

Gigantisk Tutankhamon-udstilling 

I efterårets udstilling ”Tutankhamon – Graven og skattene”, kan gæsterne for første gang opleve gravkamrene med alle genstandene placeret, som da kamrene blev opdaget og åbnet for 90 år siden af arkæologen Howard Carter ...

Tutankhamons begravelsesmaske, der er blevet et ikon for alle Ægyptens mange faraoer, vejer 11 kilo, er lavet af rent guld og er – uden sidestykke – verdens dyreste kunstgenstand. Masken har en forsikringsværdi på 6.000.000.000 amerikanske dollars.

Tutankhamon – Graven og skattene
Til efteråret kommer den storslåede udstilling ”Tutankhamon – Graven og skattene” til Malmø og Øresundsregionen. Her vises mere end 1.000 rekonstruktioner af de fantastiske genstande fra en af historiens største og mest fascinerende opdagelser.
Udstillingen har været vist i europæiske storbyer som München, Hamburg, Madrid, Budapest, Dublin, Bruxelles og Frankfurt, og senest har udstillingen været en tur i Seoul i Sydkorea. Udstillingen, der fylder ikke færre end 4.000 m2, vises fra den 15. september 2012 til 31. januar 2013 i Malmøs nye udstillingscenter MalmöMässan, der ligger tæt ved Hyllie Station og de direkte Øresundstog fra København.
”Tutankhamon – Graven og skattene” er en fantastisk spændende udstilling, der er en succes over hele verden. At vi får mulighed for at opleve den i Malmø og Øresundsregionen er fantastisk,” siger Johan Hermansson, turistdirektør i Malmø.

”Tutankhamon – Graven og skattene” er en storslået oplevelse for alle sanser. Ved hjælp af den nyeste teknik kan udstillingens gæster opleve det urgamle rige ved Nilen. Der anvendes al tænkelig moderne multimedieteknik til at levendegøre det antikke Ægyptens kultur og åndeverden med dødskulter, guder, dynastier og hieroglyffer, men udstillingens fokus er på Tutankhamon selv.

I udstillingen kan gæsterne for første gang opleve gravkamrene med alle genstandene placeret, som da kamrene blev opdaget og åbnet for 90 år siden af arkæologen Howard Carter. En opdagelse, der vakte sensation over hele verden. Det er ægyptiske håndværkere, der sammen med nogle af verdens førende ægyptologer og tekniske eksperter har skabt rekonstruktionerne i fuld skala. Dermed kan man opleve alle de mest kendte genstande: Kisterne, sarkofagen, begravelsesmasken, hovedparten af møblerne, Faraos vogn og hundredvis af andre genstande.

Den første del består af en historisk introduktion til kulturen i det antikke Ægypten og strækker sig frem til Tutankhamons tid. Derefter træder gæsterne ind i det første gravkammer, der er helt fyldt med genstande nøjagtigt placeret, som da Howard Carter gjorde sit livs store opdagelse.

I den anden del kan de besøgende lære mere om den fascinerende arv fra det gamle Ægypten. Her står de store forgyldte kister fra gravkammeret på rad og række med den yderste kiste først og den berømte begravelsesmaske massivt i guld til sidst.

Link:

Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^