Lamper fra Bloomingville
Parfume - ‘Le parfume solide’
Vasketøjskurv på hjul
Indret med 60’er-æstetik
Gigantisk Tutankhamon-udstilling

I efterårets udstilling ”Tutankhamon – Graven og skattene”, kan gæsterne for første gang opleve gravkamrene med alle genstandene placeret, som da kamrene blev opdaget og åbnet for 90 år siden af arkæologen Howard Carter ...

Tutankhamons begravelsesmaske, der er blevet et ikon for alle Ægyptens mange faraoer, vejer 11 kilo, er lavet af rent guld og er – uden sidestykke – verdens dyreste kunstgenstand. Masken har en forsikringsværdi på 6.000.000.000 amerikanske dollars.

Tutankhamon – Graven og skattene
Til efteråret kommer den storslåede udstilling ”Tutankhamon – Graven og skattene” til Malmø og Øresundsregionen. Her vises mere end 1.000 rekonstruktioner af de fantastiske genstande fra en af historiens største og mest fascinerende opdagelser.
Udstillingen har været vist i europæiske storbyer som München, Hamburg, Madrid, Budapest, Dublin, Bruxelles og Frankfurt, og senest har udstillingen været en tur i Seoul i Sydkorea. Udstillingen, der fylder ikke færre end 4.000 m2, vises fra den 15. september 2012 til 31. januar 2013 i Malmøs nye udstillingscenter MalmöMässan, der ligger tæt ved Hyllie Station og de direkte Øresundstog fra København.
”Tutankhamon – Graven og skattene” er en fantastisk spændende udstilling, der er en succes over hele verden. At vi får mulighed for at opleve den i Malmø og Øresundsregionen er fantastisk,” siger Johan Hermansson, turistdirektør i Malmø.

”Tutankhamon – Graven og skattene” er en storslået oplevelse for alle sanser. Ved hjælp af den nyeste teknik kan udstillingens gæster opleve det urgamle rige ved Nilen. Der anvendes al tænkelig moderne multimedieteknik til at levendegøre det antikke Ægyptens kultur og åndeverden med dødskulter, guder, dynastier og hieroglyffer, men udstillingens fokus er på Tutankhamon selv.

I udstillingen kan gæsterne for første gang opleve gravkamrene med alle genstandene placeret, som da kamrene blev opdaget og åbnet for 90 år siden af arkæologen Howard Carter. En opdagelse, der vakte sensation over hele verden. Det er ægyptiske håndværkere, der sammen med nogle af verdens førende ægyptologer og tekniske eksperter har skabt rekonstruktionerne i fuld skala. Dermed kan man opleve alle de mest kendte genstande: Kisterne, sarkofagen, begravelsesmasken, hovedparten af møblerne, Faraos vogn og hundredvis af andre genstande.

Den første del består af en historisk introduktion til kulturen i det antikke Ægypten og strækker sig frem til Tutankhamons tid. Derefter træder gæsterne ind i det første gravkammer, der er helt fyldt med genstande nøjagtigt placeret, som da Howard Carter gjorde sit livs store opdagelse.

I den anden del kan de besøgende lære mere om den fascinerende arv fra det gamle Ægypten. Her står de store forgyldte kister fra gravkammeret på rad og række med den yderste kiste først og den berømte begravelsesmaske massivt i guld til sidst.

Link:

Kultur
Loppemarked på Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teaters loppemarkeder tiltrækker altid tusindvis af mennesker, og nu er det igen muligt at sikre sig et stykke ægte teaterhistorie. Den 21. august afholder Det Kongelige Teater loppemarked og sælger ud af effekter fra teatrets kæmpestore møbellager på Refshaleøen.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Indret med 60’er-æstetik

Indret med 60’er-æstetik

Vasketøjskurv på hjul

Vasketøjskurv på hjul

Disse tre steps bør du have<BR> i din hudplejerutine

Disse tre steps bør du have
i din hudplejerutine

Bloomingville<BR> - Smuk, nordisk indretningsstil

Bloomingville
- Smuk, nordisk indretningsstil

Nye Bøger
Europas smukkeste vandreruter - Stor, smuk bog i coffee table-format

Danskerne har altid været glade for at vandre, og nyde og opleve naturen. Under krisen har man måtte nøjes med småture i lokale naturområder, men i takt med at verden igen åbner op, er interessen for at opleve Europas vandreruter, stor.

Læs mere
Vandre-Rundture I Danmark

Vild med at vandre? Så får naturvejleder Torben Gang Rasmussens 'Vandre-Rundture I Danmark' de bedste anbefalinger med på vejen.

Læs mere
Det børne- og ungdomspsykiatriske forløb, Karsten Gjessing Jensen

ADHD, autisme, triste tanker, bekymringer, tvangssymptomer, angst og spiseforstyrrelser. Børn og unge, psykiske problemer og psykiatriske diagnoser fylder mere og mere i den daglige debat.

For forældre og pårørende kan mødet med børne- og ungdomspsykiatrien forekomme overvældende og forvirrende....

Læs mere
De usynlige, af Lone Theils

Pigerne fra Englandsbåden, Den blå digters kone, Heksedrengen og Stilleleg. Lone Theils Nora Sand-serie har solgt over 100.000 eksemplarer og udkommt i 16 lande. Krimiserien tager afsæt i virkelige begivenheder, hvilket også gælder for Lone Theils anmelderroste krimi, De usynlige.

Læs mere
Seneste nyt fra medierne ..
20.08.2021

Hvorfor tøver mænd med at tage kolesterolsænkende medicin?

Hjerteforeningen.dk

Piller? Nej tak.

Sådan lyder svaret fra 30-50 % af alle mænd med hjerte-kar-sygdom, når de skal tage deres anbefalede medicin. Nu er det blevet undersøgt, hvorfor mændene siger nej tak eller tøver.

Læs mere


03.07.2021

Måltidskasser hitter under coronakrisen

Finans.dk

Aarstiderne lever måltidskasser til hele landet, og her under coronakrisen er de grønne kasser for alvor blevet populære blandt danskerne. Læs mere


02.07.2021

Danskerne har fået mere tillid til vaccinerne mod COVID-19

Lægemiddelstyrelsen.dk

Siden foråret er danskernes tillid til COVID-19-vaccinerne steget. Samtidig oplever tre ud af fire at have tilstrækkelig information om vaccinerne – bare ikke når det drejer sig om vaccinernes bivirkninger. Det viser Lægemiddelstyrelsens befolkningsundersøgelse, der tager pulsen på viden om... Læs mere


02.07.2021

Kvinfo: Ja, du må godt bade nøgen

Kvinfo.dk

Tildækket, topløs eller nøgen? Uanset køn bestemmer du selv, hvor meget krop du vil vise på stranden. Læs mere


01.07.2021

Ældres lugtesans svækkes - men ikke når det gælder duften af hindbær og vanilje

KU - Københavns Universitet, Institut for Fødevarevidenskab

Modsat hvad videnskaben længe har troet, har ældre mennesker med nedsat lugtesans ikke en generelt svagere evne til at lugte – det kommer meget an på, hvad det er for en slags duft. Det konkluderer forskere fra Københavns Universitet ... Læs mere


01.07.2021

Forhandlere af bambusplast bliver anmeldt til Fødevarestyrelsen

Forbrugerrådet Tænk Kemi

Flere undersøgelser viser, at der kan være risiko for afgivelse af uønskede stoffer fra bambusplast, som typisk er en blanding af bambus og melamin. Kopper, tallerkener og anden service af bambusplast er derfor ulovligt. Men salget fortsætter alligevel ... Læs mere


Arkiv

^