Dansefestival 2009

Dansefestival 2009

Dansefestival 2009  

Danmarks største dansefestival begynder onsdag den 29. april og løber frem til lørdag den 2. maj ...

Fra onsdag den 29. april og til og med lørdag den 2. maj danses der overalt i Danmark. "Dansens Dage" er Danmarks største dansefestival og byder på mere end 200 forskellige dansearrangementer. Onsdag den 29. april er samtidig UNESCOs internationale Dansens Dag.

Dansefestival 2009
De kommende fire dage vil dans i alle afskygninger sætte deres tydelige præg på Danmark og Færøerne. Tusindvis af frivillige vil sammen med både amatører og professionelle dansere gøre deres for, at "Dansens Dage 2009" bliver en oplevelse. I spidsen for "Dansens Dage" står Peter Bo Bendixen, der er protektor for den store begivenhed.

"Dans berør os alle, men er også omgæret af en masse fordomme. "Dansens Dage" er en helt fantastisk begivenhed, der på den ene side fejrer og hylder en kunstform, som jeg personligt har dedikeret mit liv til, men samtidig også kan bruges til nedbrude barrierer, der forhindrer, at man nyder dans enten som kunstform eller fornøjelse. De kommende dage er der i hvert fald ingen undskyldning for ikke at give sig hen til dansen, bare for et øjeblik," siger Peter Bo Bendixen.

Større end nogensinde
Onsdag den 29. april fejres dans - ikke bare i Danmark - men i hele verden. UNESCO har udråbt dagen til at være international "Dansens Dag". Verden over vil tusindvis og atter tusindvis af dansearrangementer synliggøre dans som et universelt sprog, der kan "tales" af alle uanset nationalitet, køn, religion og alder. I Danmark præsenterer "Dansens Dage" det største program nogensinde til stor glæde for Lene Bang, der er programansvarlig for "Dansens Dage".
"De kommende fire dage byder på flere danseaktiviteter end nogensinde før. Og "Dansens Dage" er for alvor blevet den landsdækkende fejring af dansen, som vi havde håbet på. Der er ikke den region i Danmark, hvor der ikke bliver danset, og vi håber, at rigtig, rigtig mange vil lade sig begejstre og forføre af danseoplevelserne," siger Lene Bang.

Klik ind og læs om de mange arrangementer og se, hvad der sker i netop din by:

Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^