Bogforum 2022 - Så er der nedtælling til årets store litteraturoplevelse

Kategorier: Kultur  -  Kulturnyheder

Bogforum 2022 - Så er der nedtælling til årets store litteraturoplevelse 

På fredag, den 4. november, slår Bogforum i Bella Center Copenhagen dørene op til en weekend i bøgernes verden. Med intet mindre end 300 programpunkter på festivalens store scener, og 800 arrangementer på forlagenes egne scener og stande, er der lagt op til rigtigt mange litterære oplevelser.

Litteraturmesse af internationalt format

Blandt Bogforums 450 inviterede forfattere, besøger udenlandske forfattere fra England, Frankrig, Holland, Island, Norge, Rusland, Schweiz, Spanien, Sverige, Tyskland, Ukraine og USA, den store messe. 

Oplev blandt andet den norske forfatter og journalist, Linn Ullmann, der er aktuel med den anmelderroste roman ’Pige, 1983’, den skandaleramte, tidligere chef for Forsvarets Efterretningstjeneste, Lars Findsen, der fortæller om sin nye bog ’Spionchefen – Erindringer fra celle 18’, og franske Anne Berest, som i 2021 udgav sin gribende slægtsroman ’Postkortet’.

Særprogram med fokus på ukrainsk litteratur og kultur

I år har Bogforum sammensat et særligt program, der sætter fokus på Ukrainsk litteratur, kultur og den betydning krigen har for hele Europa. Her deltager blandt andet Lana Lux i samtale med Emma Holten, Jurij Andrukhovitj i samtale med Leif Davidsen og Katja Petrowskaja i samtale med Anne Lise Marstrand-Jørgensen. Desuden medvirker journalist Flemming Rose, korrespondent Ulla Terkelsen, direktør for ’Tænketanken Europa’ Lykke Friis, journalist Rasmus Tantholdt og tv-vært Clement Kjersgaard.

Her kan man også opleve den ukrainske stjerneforfatter, Andrej Kurkov, i samtale med Carsten Jensen. Forfatteren, der både er blevet beskrevet som en moderne Bulgakov og en ukrainsk Murakami, fortæller om sin roman, Døden og en pingvin, og kaster lys over det land og den kultur, som lige nu hærges af krigens rædsler.

Krimilørdag med de store krimiforfattere

Er man krimifan, så er det oplagt at besøge Bogforum lørdag, for her er dagen dedikeret krimi og true crime med blandt andet Sara Blædel, Anna Grue, Katrine Engberg og Stefan Ahnhem. Har man lyst til rigtigt at fordybe sig i krimigenren, så kan købe billet til særarrangement lørdag aften, hvor man - udover middag og dejligt værelse på Hotel Bella Sky, også har adgang til et særarrangement med Sara Blædel og tidligere drabschef Ove Dahl.

Vild med klassikere?

Fredag, lørdag og søndag er der klassikersalon på balkonen, hvor forfattere og forskere gennemgår nogle af de store klassikeres værker: Marcel Proust, Aristoteles, Simone de Beauvoir, Thomas Pynchon og flere.


Store oplevelser for små bogorme

På messen bliver der naturligvis også kræset om børnene og deres interesse for bøger og kulturoplevelser. På årets Børnebogsforum er der lagt op til den helt store underholdning, når blandt andet Sebastian Klein, Thomas Skov, Manu Sareen, Sigurd Barrett, Kenneth Bøgh Andersen, Sabine Lemire og Gry Jexen stiller op. Her kan man også opleve Alfons Åberg-teater, Danmarksmesterskaberne i Harry Potter, YouTube-arrangement med Familien Münster og YouTuberne Flamesman1 og RobinSamse.

Børnene vil også være godt underholdt med spændende aktiviteter med Den Blå Planet, skattejagt med Rollespilsakademiet og fodboldaktiviteter med FCK + streetfodbold med de to store YouTube-fænomener Pannahouse og Jasseminho.

Loppemarkeder
Hvor afholdes der loppemarkeder i 2024? Guide til årets loppemarkeder & bagagerumsmarkeder 

Hvor og hvornår afvikles loppemarkederne i 2024? Med foråret og sommerens oprydning i kældre og loftsrum, er det igen blevet tid til loppemarkeder. Lige nu åbner loppemarkederne for bestilling af loppestande, men du skal være tidligt ude, for genbrug og bæredygtig livsstil, er mere populært end…

Læs mere
Loppemarkeder
Loppemarkeder: Sådan prutter du om prisen 

Da vi danskere ikke har tradition for at prutte om prisen, så kan det godt føles lidt grænseoverskridende første gang man står overfor en inkarneret loppesælger, men på markederne er det altså en vigtig del af oplevelsen.

Her får du tips til, hvordan du kommer godt i gang og kan lukke en god…

Læs mere
Efterårsferie
Oplevelser i efterårsferien 2023: Top 10 dyreparker & akvarier 

I skolernes efterårsferie venter der masser af dejlige oplevelser i landet zoologiske haver og akvarier. Blandt 'De 10 vildeste' er havodder-uge på på Den Blå Planet, Europas største krokodille i Krokodille Zoo, giftige dyr fra hele verdenen i Giveskud Zoo og leopardkillinger i Ree Pars Safari.

 

Læs mere
Spiritualitet
Krop-Sind-Ånd Helsemesse i Brøndby Hallen 

I februar åbnes dørene til et eventyrligt oplevelsesmekka for alle nysgerrige, der vil vide mere om alternativ medicin, naturterapeutiske behandlingsmetoder og personlig og spirituel udvikling. Her danner ??? rammen om det store arrangement, som præsenterer det største og mest alsidige udvalg…

Læs mere
Kultur
Bogforum 2022: Her er de nominerede til Bogforums Debutantpris 2022 

Siden 1993 er årets bedste skønlitterære debutant blevet kåret på Bogforum. Det bliver også tilfældet, når landets største bogfestival atter slår dørene op til Bella Center for forfattere, forlag og alle med forkærlighed for læsning den 4., 5. og 6. november 2022.

Læs mere
Kultur
Wildlife Photographer of the Year 2022 

Nu er vinderne af Wildlife Photographer of the Year 2022 fundet. Nogle af de 100 fotos viser naturens skønhed, men en del af årets billeder viser, hvordan mennesket forandrer naturen - og ødelægger den. Udstillingen åbner på Statens Naturhistoriske Museum den 25. november.

Se 15 fuldstændigt…

Læs mere
Kultur
Kulturnat København 2022 

Det kølige, mørke efterår trænger sig på, men fredag den 14. oktober brydes mørket, når Kulturnatten oplyser byen med flotte lysinstallationer og 250 særarrangementer for børn og voksne i alle aldre i København og på Frederiksberg.

Læs mere
Kultur
25 nye ord, du måske ikke har helt styr på 

Nogle gange glider nye fremmedord ind i vores ordforråd uden at vi rigtig bemærker det, men kigger man på Dansk Sprognævns oversigt over nye ord og udtryk, så er det overraskende, hvor mange, især engelske ord, der finder vej til danskordbogen.

På de sociale medier blomstrer sproget i en fart, hvor…

Læs mere
Kultur
Loppemarked på Det Kongelige Teater 

Det Kongelige Teaters loppemarkeder tiltrækker altid tusindvis af mennesker, og nu er det igen muligt at sikre sig et stykke ægte teaterhistorie. Søndag den 21. august 2022 afholder Det Kongelige Teater loppemarked og sælger ud af effekter fra teatrets kæmpestore møbellager på Refshaleøen.

Læs mere
Forår
Livsstilsmesser 

Der er masser af dejlige oplevelser i vente på forårets smukke livsstilsmesser. Her finder du inspiration til dig og dit hjem, gode tilbud - og masser af hygge og atmosfære.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Havebog: Skærehave med planteliv, af Liv Nørgaard Meinert

Har du en drøm om en blomstrende have, hvor du kan plukke dine egne smukke buketter? Med bogen 'Skærehave med planteliv - Dyrk dine egne blomster til buketter' guider forfatter Liv Nørgaard Meinert dig fra det allerførste frøsæt til den færdige buket, og giver dig værdifuld viden om at skabe din…

Læs mere
Apela Colorado, Kvinde mellem verdenerne

’Kvinde mellem verdenerne’ er en bog, der giver indsigt i den spirituelle verden og det oprindelige folks kultur. Bogen er skrevet af forfatteren Apela Colorado, der gennem mange år har studeret sammenhængen og forsøgt at bygge bro mellem den traditionelle og moderne kultur.

Læs mere
Gemma Petherbridge 'Krystalapotekeren'

Nogen mennesker mener at ædelsten og krystaller har særlige spirituelle egenskaber, som kan påvirke mennesker og blandt andet lindre stress, søvnløshed, ængstelighed og ensomhed.

I Gemma Petherbridges smukke bog ’Krystalapotekeren’, beskriver hun i detaljer 75 krystallers healende energier, deres…

Læs mere
Anne Hjernøe - 'Stærk Overgang'

”Overgangsalderen skal ikke være et helvede af svede- og hedeture, søvnløshed, blødningsforstyrrelser, koncentrationsbesvær, ondt i leddene og smerter ved sex. Det er ganske enkelt ikke det, du skal bruge din tid på, hvis du kan undgå det", skriver Anne Hjernøe i sin nye bog 'Stærk Overgang', hvor…

Læs mere
^