Bagsiden af den Amerikanske Drøm

Bagsiden af den Amerikanske Drøm

Bagsiden af den Amerikanske Drøm 

Oplev Jacob Holdts Amerika på HEART Herning ...

Jacob Holdt blev i 1970’erne kendt for bogen og lysbilledforedraget Amerikanske Billeder, som han rejste rundt med overalt i Danmark. Vagabonden har bevæget sig steder kun de færreste tør betræde, og han har taget billeder, som for mange beskuere er blevet en øjenåbner, der dokumenterer USAs skyggeside. Fotografierne og historierne er skabt i kraft af manden bag kameraet, der med en næsten barnlig grænseløshed har bragt sig selv i usædvanlige situationer og etableret nære forhold til særlige skæbner. Fortællingerne vakte opsigt i sin tid og gør det stadig i dag, hvilket også hans nyeste fotografier viser med al tydelighed.

Tanken bag udstillingen er at komme helt tæt på fotografen Jacob Holdts billedunivers, og præsentere kraftfulde fotografier, der fortæller historien om USAs bagside set gennem Holdts linse. Billederne portrætterer storbymennesker i rå ghettoer, narkomaner på gaden og livet i modgang, men samtidig favner de den tro, det håb og den kærlighed, som også karakteriserer den sociale virkelighed, der er til stede blandt den amerikanske befolkning.

Udstillingen viser også filmen ”Holdt!”, som går bag om fotografen og nogle af de amerikanere, han er kommet tæt ind på livet af. Endelig kan man på MP3 optagelser høre Jacob Holdt selv fortælle om udvalgte værker og komme endnu tættere ind på livet af fotografen og vagabonden.

Foto: Jacob Holdt / Theis Mortensen


Udstilling: Tro, Håb og Kærlighed – Jacob Holdts Amerika
Periode: til 6. maj 2012
Åbningstider:
Tirsdag – søndag 10-17, Torsdag 10-22, Mandag Lukket.
Web:

Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^