Ro og velvære i kroppen med 7 strækøvelser

Kategori: Kom i form

Ro og velvære i kroppen med 7 strækøvelser  

Strækøvelser egner sig ikke kun til opvarmning og forebyggelse af motions- og løbeskader. Øvelserne kan ofte også have en lindrende effekt på muskelspændinger, myoser, stress og øge bevægeligheden i kroppen ved at løsne stive og spændte muskler, som ofte er resultatet af stilsiddende arbejde og dårlige arbejdsstillinger. Derfor kan de allerfleste af os have glæde af lave strækøvelser regelmæssigt.

Stræk uden smerte

Når du strækker en muskelgruppe, skal strækket ske med langsomme og kontrollerede bevægelser. Stræk, til du føler en let spænding i musklen og hold stillingen og strækket, så længe du finder det let udfordrende.
Lad være med at 'hugge', da du risikerer at beskadige muskelfibre eller senevæv. Du bør i det hele taget ikke forcere et stræk, så det gør ondt, men stoppe så snart du mærker trækket.
Mens du holder strækket, skal du slappe af i kroppen, og trække vejret roligt og regelmæssigt. Herved slapper musklerne af, og du kan måske komme lidt dybere ned i strækket uden at det gør ondt.

Husk at trække vejret

Hav fokus på din vejrtrækning og træk vejret roligt og naturligt under øvelserne. Når du har fået lidt rutine, kan du bruge dit åndedræt til at få mere ud af øvelserne. Træk vejret ind og øg strækket under udånding.

Strækøvelser ved rygproblemer

Strækøvelser kan styrke rygmuskulaturen og lindre smerter ved alvorlige rygproblemer, som fx diskusprolaps. Mange oplever forbedring af symptomerne fx gennem McKenzie-øvelser, men øvelserne bør altid planlægges sammen med en fysioterapeut. Et forkert stræk kan forværre smerter og helingstiden.

Kom i form
Pas godt på din ryg 

Du kan forebygge rygproblemer, styrke muskulaturen i ryggen og opnå større smidighed og en bedre holdning gennem øvelser ...

Læs mere
Kom i form
Solhilsen med Susy Grundahl 

Fra Susy Grundahls livsstilsbog "Retrokuren", bringer vi her et uddrag i form af Susys instruktion til yogaøvelsen "Solhilsen" ...

Læs mere
Kom i form
Proteiner til musklerne 

Proteiner er vigtige for opbygningen af muskler, men da ikke alle kvinder bryder sig om proteinrig kost har Dansk Droge udviklet et særligt kosttilskud til kvinder ...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^