Frisk nok til træning?

Kategori: Kom i form

Frisk nok til træning? 

Som regel går det fint med at løbetræne selvom man har lidt snue eller ondt i halsen, men har du sygdomstegn som muskel- og ledsmerter, bør du undlade decideret træning, men kan evt. nøjes med en frisk gåtur i stedet.

Gode tommelfingerregler:

  • Efter en infektionssygdom bør du have været feberfri i mindst et døgn før du genoptager træningen. Efter mere langvarig og alvorlig sygdom, som f.eks. mononukleose eller andre alvorlige virussygdomme, bør du vente til du føler dig helt frisk og har været feberfri i cirka en uge. Begynd herefter med kort og let træning. Optrapningsperioden skal vare ligeså længe som du har været syg. 
  • Din hvilepuls kan være en god indikator for om du er klar til at genoptage træningen. Hvis den slår mere end ti slag hyppigere i minuttet end normalt, bør du lade være med at træne.

Vær særlig opmærksom på:

  • At beskytte dig mod den kolde vinterluft, hvis du er astmatiker
Kom i form
Kom i form på den halve tid 

Halvér din træning: Spurt i 10 sekunder, løb 20 sekunder i moderat hastighed og 30 sekunder langsomt hvert minut. Det er opskriften i den effektive intervaltræning.

Læs mere
Kom i form
Pilates - styrker & smidiggør 

Der er god grund til at pilates er en af de mest populære træningsformer ...

Læs mere
Kom i form
Pas godt på din ryg 

Du kan forebygge rygproblemer, styrke muskulaturen i ryggen og opnå større smidighed og en bedre holdning gennem øvelser ...

Læs mere
Kom i form
Solhilsen med Susy Grundahl 

Fra Susy Grundahls livsstilsbog "Retrokuren", bringer vi her et uddrag i form af Susys instruktion til yogaøvelsen "Solhilsen" ...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^