Dyrenes Beskyttelse: Helt uacceptabelt

Kategori: Kæledyr

År efter år vælter det ind med uønskede dyr på Dyrenes Beskyttelses internater. Mange af dem er blevet efterladt i kasser eller lignende til uvis skæbne. Kilde: Dyrenes Beskyttelse.

Dyrenes Beskyttelse: Helt uacceptabelt 

I takt med at temperaturen stiger, står uønskede dyr i kø til Dyrenes Beskyttelses otte internater. Mange er fundet steder, hvor de er blevet placeret af mennesker uden store overlevelseschancer, og det er helt uacceptabelt, skriver Dyrenes Beskyttelse.

I papkasser, tasker, transportkasser, bure eller sågar poser

Måderne at efterlade sit dyr på er mange, men fælles for dem alle er, at det er forkasteligt og uansvarligt. Juli, august og september måned er højsæson for efterladte kæledyr, og familiedyrschef i Dyrenes Beskyttelse, Jens Jokumsen, oplever en tilbagevendende tendens:

”Sommer efter sommer vælter det ind med dumpede dyr på vores internater. Især killinger oplever vi en stor stigning af, fordi ansvaret for den større mængde katte ofte er blevet for omfattende for ejeren.”

Sidste år modtog Dyrenes Beskyttelses internater 3.012 dyr alene i juli, august og september. Det er næsten en fordobling i forhold til resten af året, og især kaniner og katte er kæledyr, som danskerne dumper på rastepladser, legepladser, parkeringspladser eller ligefrem ude i skoven.

Kæledyr er afhængige mennesker

Når et kæledyr efterlades til sin egen skæbne, har ejeren af den ene eller anden grund ikke haft overskud til at tage sig af det længere. Men løsningen er aldrig at efterlade dyret til uvis skæbne. Giv det altid en fair chance for at få et nyt og kærligt hjem.

”Det er helt uacceptabelt at efterlade levende dyr i papkasser. Man giver dem ikke en fair chance for at overleve, om de så kommer ud af kassen, kan de ikke selv finde føde. Det har de aldrig lært, så de er dybt afhængige af mennesker,” siger Jens Jokumsen, familiedyrschef i Dyrenes Beskyttelse.

En kasse bliver meget varm, og dyrene kan derfor dø af hedeslag, tørst eller ganske enkelt blive taget af skovens dyr. Det er derfor ikke løsningen, men man bør i stedet finde et nyt og kærligt hjem, eller indlevere dem på internat.

Kæledyr
Fra 1. april skal vandhunden tøjles  

De fleste hunde er vandhunde, og nyder en tur på stranden. Her er plads til løb og leg, sand og vand og mange muligheder for stimulering af sanserne. Men fra den 1. april til den 30. september er det ifølge naturbeskyttelsesloven ikke lovligt at lufte hunden uden snor på de danske strande, og det…

Læs mere
Kæledyr
Hunderacernes top-10: Hvilken race passer dig bedst? 

Danskernes interesse for at få en hund er eksploderet under coronakrisen, skriver Dansk Kennel Klub, og blandt tidens mest populære hunderacer, ligger den lille Bichon Havanais nummer et, vurderer Agria Dyreforsikring på baggrund af en opgørelse over, hvilke racer der er tegnet flest forsikringer…

Læs mere
Forbrugernyt
Levende julegaver varer længere end til påske 

Der følger et ansvar med i pakken, når du klemmer et beboet hamsterbur eller en kattekilling ind under juletræet. For når du giver et dyr, giver du også modtageren ansvaret for at passe og pleje det.

Læs mere
Kæledyr
Slip hunden løs på stranden fra 1. oktober 

Hunde skal som udgangspunkt altid være i snor i naturen, fordi de kan være en stressfaktor for naturens vilde dyr og til gene for andre friluftsgæster. Det gælder også, når man har hunden med på stranden i sommerhalvåret. Til gengæld må du mange steder gerne lade din hund være løs på stranden i…

Læs mere
Forbrugernyt
Nu uddeles de første smileys til hundekenneler og -pensioner 

Nu bliver det nemt at vurdere, om en hund har det godt hos hundekennelen, eller når den bliver passet i en pension. Fra i dag begynder Fødevarestyrelsen at give glade, mellemfornøjede eller sure smileys, når de kontrollerer hundekenneler, hundehandlere, hundepensioner og -internater. Det skal sikre,…

Læs mere
Kæledyr
Nogle hunde har brug for plads 

Møder du en hund med en gul bandana om halsen eller med gule sløjfer påsat hundesnoren, så er det muligvis en hund du bør holde afstand til. Med 'Gulahund Yellow Dog'-kampagnen tog svenske Eva Oliversson i 2012 initiativ til en kampagne, som skulle hjælpe hundeejere med, på en enkel og nem måde, at…

Læs mere
Kæledyr
Flere byboer får hund 

I takt med at danskerne har byttet land ud med by og forstæder, er dyrene flyttet med. I Danmarks fire største byer er antallet af hunde steget med mellem 42,6 og 47,9 pct. over 5 år. Det stiller nye krav til både ejere og hund, skriver Dyrenes Beskyttelse.

Læs mere
Kæledyr
Gårdhunden Ib flytter ind på plejehjemmet 

Kun to uger nåede den dansksvenske gårdhund Ib at tilbringe på Nordjyllands Internat, inden den fik et helt perfekt nyt hjem – nemlig et plejehjem, hvor han i dag er til både gavn og glæde, skriver Dyrenes Beskyttelse.

Læs mere
Kæledyr
Dyrenes Beskyttelses søger adoptionsfamilier og plejefamilier 

Dyrenes Beskyttelses internater har i denne tid mange fyldte bure fra danskere, som har dumpet eller indleveret deres kæledyr, fordi de ikke længere har tid eller kan overskue det. Juli, august og september er typisk den tid, hvor der er travlest på internaterne, og allerede ved udgangen af juni…

Læs mere
Kæledyr
Sådan holder du kat 

Denne uge, er kattens uge. Derfor sætter Fødevarestyrelsen og en række organisationer fokus på det gode katteliv med en kampagne, som ikke kun skal bidrage til privatejede kattes trivsel, men også bedre trivsel for landets mange herreløse katte.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^