Økologisk maling til soveværelset
Julekrans
Gaveæske delikatesser
Skoskab i stål
Kategori: Julemad
Rimmet laks og fennikelsalat

Svenske O.P. Anderson har bedt madblogger og kogebogsforfatter, Marie Melchior, om at udvikle inspirerende opskrifter på julefrokostretter, der matcher deres forskellige aquavitter. Her får du hendes opskrift på rimmet laks med snaps, fennikel og appelsinskal - og fennikelsalat.

Rimmet laks med snaps, fennikel og appelsinskal
Ingredienser:

  • 1 lakseside
  • 2 spsk sukker
  • 2 spsk Maldon seasalt
  • ½ dl O.P. Anderson Klar (snaps)
  • 1 appelsin
  • 3 spsk hele fennikelfrø 

Sådan gør du:
Bland sukker og salt sammen til det er helt blandet sammen. Fjern nervebenene i laksen og skær skindet af, eller få fiskehandleren til at gøre det. Læg laksen i en bradepande eller fad. Hæld snapsen udover. Riv skallen fint af appelsinen. Smør begge sider af laksen ind i appelsinskal og fennikelfrø. Fordel herefter sukker og salt blandingen på begge sider af laksen.
Pak fadet i plastfilm. Sæt laksen i køleskab i mindst 1 døgn.
Fjern alt det der ligger ovenpå laksen. Skær herefter laksen i tynde skiver.

Husk at sige til fiskehandleren hvad laksen skal bruges til. Ellers anbefales det at rå fisk skal have været nedfrosset ved -20°C i mindst 24 timer.
Laksen holder sig i 5-6 dage på køl.


Fennikelsalat
Ingredienser:

  • 1 fennikel med top
  • 1 æble
  • 1 bundt dild
  • 1 appelsin
  • 50 gr hasselnødder
  • 4 spsk appelsin saft
  • 2 spsk hasselnøddeolie
  • Havsalt og friskkværnet peber

Sådan gør du:Snit fenniklen tyndt på et mandolinjern. Gem lidt af toppene. Skær æblet i skiver med skræl og herefter i tynde stave (julienne). Hak dild og fennikeltop. Skræl appelsinerne, og fjern så meget som muligt af den lidt bitre, hvide hinde. Skær appelsinerne i fileter/smalle både med en skarp kniv. Hak hasselnødderne groft. Vend alle ingredienserne sammen til salaten. Dryp appelsinsaft og hasselnøddeolie udover. Krydr med havsalt og friskkværnet peber.

 

 

Fotograf: Betina Hastoft

Julemad
Sådan tilbereder du en god gløgg

Når du skal vælge en rødvin til at lave gløgg af, skal du ikke række ud efter den bedste og dyreste flaske på hylden. Vælg i stedet en vin i mellempris-klassen, gerne af kraftig karakter.

Læs mere
Julemad
En and der giver god smag i munden Mortens Aften

Ænder har, ligesom alle andre dyr, en række naturlige behov, der er vigtige at opfylde, hvis man skal kunne sige, at de har levet et liv under forhold med god dyrevelfærd. Det gælder ikke mindst for ænder og andet fjerkræ, som er de landbrugsdyr, der lever flest sammen og har mindst plads.

Læs mere
Julemad
Sådan slipper du for at tage på i julen

Det er sjældent nok at krydse fingre for, at man ikke tager på i julen, for der står jo ikke ligefrem luftsteg og vindfrikadeller på menuen. Men her er lidt fakta, som måske vil give stof til eftertanke og endda give dig en helt konkret idé om, hvad du kan gøre for ikke at tage på i julen.

Læs mere
Julemad
Camilla Plums æbletoddy

Fra torsdag den 5. december til søndag den 8. december holder Camilla Plum økologisk julemarked på gården. Her kan man nyde en hyggelig dag blandt boder fyldt til randen med delikate lækkerier og kreative ideer til jul og gaver. Men selvom du måske ikke får tid og lejlighed til at besøge Camilla...

Læs mere
Julemad
Sirupsglaserede kastanjer

Glaserede kastanjer er godt tilbehør til efterårsretter med kød og vildt, og kan også fint serveres i stedet for brunede kartofler til julemiddagen.

Læs mere
Jul
Juleopskrifter - Klassiske juleopskrifter

Står du for at skulle servere julefrokost eller julemiddag, så bringer vi her vores klassiske yndlings juleopskrifter: Flæskesteg med sprøde svær, brunede kartofler, juleskinke, rødkålssalat og juleand. Lækkerier til julefrokostbordet; Hjemmebagt lun leverpostej, røget laks, hjemmerørt remoulade,...

Læs mere
Julemad
12 tips til brug af restemad

Lav klatkager af risengrødrest, brug rester af steg i en skøn salat, gem skysaucen til bouillon, brug overskydne kartofler i farsen. Her får du Birte Brorsons bedste råd til anvendelse af restemad i julemåneden.

Læs mere
Julemad
Hemmeligheden bag brunede kartofler

Hemmeligheden bag den rette gyldne kulør på de brunede kartofler er, at panden har den helt rigtige temperatur, når kartoflerne vendes i. Sukkeret som kartoflerne skal vendes i skal være smeltet, og smørret skal være brusende, men ikke brændt.

Læs mere
Julemad
Klassiske jødekager

Fine, klassiske jødekager drysset med kanelsukker og hakkede mandler, er storfavorit i julen.

Måske har du undret dig over, hvorfor de små, fine kager hedder jødekager. Ifølge Wikipedia opstod betegnelsen i 1700-tallet, fordi denne type kage blev solgt af jødiske bagerier.

Læs mere
Julemad
Risalamande - Veganerversion

Her får du opskriften på veganer-versionen af den klassiske juledessert. Opskriften er udviklet og bragt med tilladelse af kok Bent Megzari Andreasen fra Dansk Vegetarforening.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Forkæl din mand

Forkæl din mand

Danmarks Dufte: <BR>Time for Blæst  &Bølger

Danmarks Dufte:
Time for Blæst &Bølger

Arbejdsbord Nomada

Arbejdsbord Nomada

Fotoramme fra Rivièra Maison

Fotoramme fra Rivièra Maison

Nye Bøger
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
Surdej - Kom Godt I Gang - af James Morton

Det behøver ikke være så svært, at bage skønne brød med surdej, og som alle ved, så er surdejsbrød et helt særlig sprødt og lækkert brød med dejlig, saftig krumme og stor smag.

Læs mere
Den Store Brødbog - af Martin Johansen

Savner du inspiration til sunde, skønne hjemmebagte brød, så er der rigtig meget at hente i bogen'Den Store Brødbog'. Her deler bogens forfatter, Martin Johansson, ud af sin store viden om gærbrød, surdejsbrød og fuldkornsbrød.

Læs mere
Seneste nyt fra medierne ..
08.10.2021

Plejeprodukter: Top 10 spørgsmål om uønsket kemi

Forbrugerrådet Tænk Kemi

Skal man undgå fluor i tandpasta? Er aluminium problematisk i deodoranter? Få svar på de oftest stillede spørgsmål om uønsket kemi i plejeprodukter. Læs mere


02.10.2021

Brystkræft rammer enlige kvinder hårdest

Aarhus Universitet

Enlige kvinder, der får brystkræft, har en højere dødelighed sammenlignet med kvinder i parforhold. Det samme har kvinder med lav indkomst, lav uddannelse eller kvinder uden for arbejdsmarkedet. Det viser et nyt forskningsresultat fra Aarhus Universitet. Læs mere


30.09.2021

Danmark skal have et nationalt net af naturstier

Miljøministerie

Alle danskere skal have glæde af vores fantastiske natur og have rig mulighed for gode oplevelser i naturen. Derfor ønsker regeringen at etablere et nationalt net af stier og ruter i Danmark, som skal være med til at udbrede kendskabet til naturen. Læs mere


29.09.2021

Ny indsats sætter fokus på seksuel chikane

Arbejdstilsynet

Ny indsats sætter fokus på seksuel chikane og andre krænkende handlinger i udvalgte brancher, blandt andet indenfor; universiteter og forskning, film & bøger, presse, politi, beredskab og fængsler ... Læs mere


08.09.2021

Historisk høj tilslutning til influenzavaccination

Apotekerforeningen.dk

Tilslutningen til vaccination mod influenza blandt personer over 65 år ramte et historisk højt niveau i den forgangne sæson. Det skyldes ikke mindst, at cirka 275.000 flere personer over 65 år valgte at lade sig vaccinere i forhold til tidligere Læs mere


06.09.2021

Titaniumdioxid: Populært farvestof i madvarer bør snart være forbudt

Forbrugerrådet Tænk Kemi

Farvestoffet titaniumdioxid kan findes i mad og slik. Men stoffet er ifølge EU ikke sikkert og kan snart være blive forbudt. Flere virksomheder udfaser nu. Læs mere


Arkiv

^