Brdr. Prices opskrift på italiensk Panforte
Panforte stammer helt tilbage fra renæssancen i det nordlige Italien, nærmere betegnet byen Siena, hvor den stadig er en specialitet. Den har meget lang holdbarhed og smager krydret og intens.
"Det er ikke en kage, man spiser store mængder af. Men et par mundfylde til en god kop espresso er som at rejse med smagsløgene til Siena på et par sekunder." skriver brødrene og anbefaler, at man kaster sig ud i at finde sin personlige variant af panforte: "Prøv med andre krydderier - eller juster op og ned på forholdet. Andre nødder kan også anvendes."
Ingredienser:
- 160 g Flyden honning
- 130 g sukker
- 100 g valnødder, hakkede
- 100 g. sukat, hakket
- 100 g. pomeranskal, hakket
- 100 g figner, hakkede
- 50 g kakaopulver
- 1/2 tsk, stødt muskatnød
- 1/2 tsk. stødt nellike
- 1/2 tls. stødt koriander
- 1/2 tsk. stødt allehånde
Sådan gør du:
- Varm honning op i en lille gryde og kom sukkeret i. Lad det opløse og varm blandingen op til ca. 115 grader. Brug sukkertermopmeter eller se, om en lille smule af sukker/honning-blandingen danner en lille, blød kugle, når den droppes i et glas koldt vand. Så er temperaturen i orden.
- Bland alle ingredienserne i sukker(honning-blandinge. Den bliver meget fasty i konsistensen og svær at arbende med - med bliv ved!
- Kom dejen i en velsmurt springform på 20 - 22 cm i diameter. Pres sammen og glat ud, til overfladen er ensartet og fylder formen
- Bag i oven ved 150 grader i ca. 30 minutter. Tag panforten ud af formen og lad den afkøle. Den kan holde sig længere i en lufttæt beholder
- Drys med florsukker og skær den i tynde stykker.