Klassiske jødekager

Kategorier: Jul  -  Julemad

Klassiske jødekager 

Fine, klassiske jødekager drysset med kanelsukker og hakkede mandler, er storfavorit i julen.

Måske har du undret dig over, hvorfor de små, fine kager hedder jødekager. Ifølge Wikipedia opstod betegnelsen i 1700-tallet, fordi denne type kage blev solgt af jødiske bagerier.

Her får du opskriften!

Ca. 80 stk.

Ingredienser:

  • 275 g hvedemel
  • 200 g smør
  • ½ tsk hjortetaksalt
  • 125 g sukker
  • 1 æg
  • 1 æggehvide til pensling
  • 50 g mandler
  • 4 spsk sukker
  • 1 spsk kanel


Opskrift:

  • Smuldr mel og koldt smør til en grynet masse
  • Tilsæt hjortetaksalt blandet med sukker
  • Pisk ægget let, kom det i og ælt det sammen til en ensartet dej
  • Tril dejen til en rulle med en diameter på ca. 5 cm.
  • Pak dejen ind i plastikfolie, og læg den i køleskabet i 2-3 timer
  • Skær tynde skiver, og læg dem på en bageplade med bagepapir
  • Pensl kagerne med æggehvide
  • Bland sukker, kanel og mandler, og strø det hen over kagerne
  • Bag kagerne på næstøverste rille i forvarmet ovn ved 200 C, indtil de er let lysebrune (ca. 8-10 minutter)
  • Afkøl kagerne på rist og opbevar dem i kagedåse
Julemad
Glaseret juleskinke  

- med grønlangkål og brunede kartofler. En skøn svenskinspireret juleret, som med sikkerhed vil falde i alles smag.

Læs mere
Jul
Jul med børn: Farvestrålende romkugler 

En julekonfektdag vækker altid begejstring blandt børn, man kan hurtigt udvikle sig til en fest med masser af farvestrålende krymmel på gulvet og små chokoladehænder på panelerne.

Det kan derfor være en rigtig god idé, at man forinden enten helt fjerner de møbler og gulvtæpper, man er mest øm om,…

Læs mere
Julemad
Opskrift: Svensk jul-limpa 

Jul limpa er et typisk svensk julebrød. Brødet er sødt og krydret, og smager helt fantastisk dejligt sammen med svensk landskinke, men ligeså godt bare med smør på.

Læs mere
Miljø
En and der giver god smag i munden Mortens Aften 

Ænder har, ligesom alle andre dyr, en række naturlige behov, der er vigtige at opfylde, hvis man skal kunne sige, at de har levet et liv under forhold med god dyrevelfærd. Det gælder ikke mindst for ænder og andet fjerkræ, som er de landbrugsdyr, der lever flest sammen og har mindst plads.

Læs mere
Julemad
Sirupsglaserede kastanjer 

Glaserede kastanjer er godt tilbehør til efterårsretter med kød og vildt, og kan også fint serveres i stedet for brunede kartofler til julemiddagen.

Læs mere
Julemad
12 tips til brug af restemad 

Lav klatkager af risengrødrest, brug rester af steg i en skøn salat, gem skysaucen til bouillon, brug overskydne kartofler i farsen. Her får du Birte Brorsons bedste råd til anvendelse af restemad i julemåneden.

Læs mere
Julemad
Risalamande - Veganerversion 

Her får du opskriften på veganer-versionen af den klassiske juledessert. Opskriften er udviklet og bragt med tilladelse af kok Bent Megzari Andreasen fra Dansk Vegetarforening.

Læs mere
Julemad
Vegetarisk julemenu 

I julen spises der kød i lange baner. Gæs, ænder og flæskesteg er jo traditionel julespise, men selvom den slags traditioner ikke er sådan lige at lave om på, så vælger flere og flere, at droppe kødretterne til fordel for vegetariske alternativer.

 

Læs mere
Julemad
Waldorfsalat 

Julens sprøde salat i ny og trimmet udgave.

Læs mere
Julemad
Opskrift: Konfektkugler - små himmelske mundfulde 

Prøv nye, delikate variationer af hjemmelavet julekonfekt. Her er det konfektkugler med bla. krokant, blød nougat og salmiak-lakrids.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^