Dobbelt op på flødesalget i december

Kategori: Julemad

Dobbelt op på flødesalget i december  

December rimer på julehygge, traditioner og god mad, og fællesnævneren for julegodterne er, at mange af dem indeholder piskefløde. Det gælder alt fra risalamande og bagværk til tarteletter og brun sovs. Derfor sprænger Karolines Køkkens flødesalg kurven i december, hvor vi danskere køber dobbelt så meget piskefløde sammenlignet med resten af året.

3 millioner liter fløde i indkøbskurven

Risalamande, pebernødder, tarteletter og brun sovs er blandt de julelækkerier, som får danskerne til at smide mere end 6,4 millioner halvliters kartoner fløde i indkøbskurven i december. Det svarer til, at hver dansker i gennemsnit indtager mere end en halv liter piskefløde. Det viser salgstal fra Nielsen på vegne af Karolines Køkken.
”Julen er den højtid på året, som er omgærdet af flest traditioner, og lige præcis i år tror jeg, at mange danskere ser ekstra meget frem til at kunne samles med deres nærmeste til hyggelige stunder med god mad. Her er piskefløden en uundværlig ingrediens til at skabe julens genkendelige smagsoplevelser,” siger Tove Færch, der er leder af Karolines Køkken gennem 27 år.

Arlas top 5 over mest populære opskrifter med fløde i december
Der er ikke nogen tvivl om, at risalamande er julens mest populære dessert. Alene i Karolines Køkkens database søger danskerne efter risalamande knap en kvart million gange i løbet af december. Den næstmest søgte opskrift er pebernødder med 42.000 søgninger,  efterfulgt af pandekager – den mest søgte opskrift året rundt.
”Risalamande er en sand juleklassiker, og den stryger ind på førstepladsen over danskernes opskriftssøgninger år efter år. Da risalamande er en relativt simpel dessert, er mit bedste tip til en god risalamande at være rundhåndet med både piskefløde, vanilje og mandler,” siger Tove Færch.

Jul
Den fede julemad: 10 effektive tips mod halsbrand og sure opstød 

Det er svært at være mådeholden, når det kommer til julemaden; flæskesteg med sprøde svær, and, søde brunede kartofler, rødkål, gode vine, risalamande og marcipan. Lækkerierne dufter og smager så dejligt, at man hurtigt får mere indenbords, end godt er, og så ender man med at sidde resten af aftenen…

Læs mere
Julemad
Sådan slipper du for at tage på i julen 

Det er sjældent nok at krydse fingre for, at man ikke tager på i julen, for der står jo ikke ligefrem luftsteg og vindfrikadeller på menuen. Men her er lidt fakta, som måske vil give stof til eftertanke og endda give dig en helt konkret idé om, hvad du kan gøre for ikke at tage på i julen.

Læs mere
Julemad
Opskrift: Svenske köttbullar 

Lune, svenske köttbullar er en lækker mundfuld, og må ikke mangle på det svenskinspirerede julebord!

Læs mere
Julemad
Opskrift: Hjemmebagt leverpostej med bacon 

Ingen julefrokost uden lun leverpostej - med knasende, sprød bacon! En lun, hjemmebagt leverpostej dufter herligt og smager skønt og er en populær delikatesse, når store og små samles til familiens julefrokost.

Læs mere
Julemad
Opskrift: Rødbedesalat med æbler, feta og nødder 

Frisk og herlig salat til julefrokostbordet.

Læs mere
Julemad
Svensk jul: Lingonsylt 

Af tyttebær kan man koge det lækreste tyttebærsyltetøj, men de små bær er også ganske velegnede til råsyltning. Råsyltede tyttebær er smagen af nordisk efterår, og godt til kødretter, til stegt fisk og vildt, i sandwich såvel som i pandekager med flødeskum.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Gravad laks 

Gravad betyder at indgnide rå fisk med salt, sukker, dild og krydderier. Efter 1-3 døgn trækkes væsken ud af kødet og giver fisken en helt ny konsistens og smag. Syltet fennikel kan med fordel laves på forhånd. Lav rigeligt, for de smager også dejligt i en frisk salat!

Læs mere
Julemad
Svensk jul: Janssons frestelse 

’Janssons frestelse’ er en herlig svensk ret, som kombinerer flødekartofler med små salte ansjoser eller benfri sild. Retten er ikke mindst et fast element på højtidernes buffetborde jul og påske.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Svensk jul: Klassiske svenske pepparkakor  

De duftende svenske ingefærsmåkager 'pepparkakor' med kanel, kardemomme, ingefær og nelliker, nydes året rundt i Sverige, og i julen er de små, krydrede kager en absolut favorit blandt julelækkerierne.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Svensk fladbrød 

Bag fine, sprøde svenske fladbrød.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^