Dobbelt op på flødesalget i december

Kategori: Julemad

Dobbelt op på flødesalget i december  

December rimer på julehygge, traditioner og god mad, og fællesnævneren for julegodterne er, at mange af dem indeholder piskefløde. Det gælder alt fra risalamande og bagværk til tarteletter og brun sovs. Derfor sprænger Karolines Køkkens flødesalg kurven i december, hvor vi danskere køber dobbelt så meget piskefløde sammenlignet med resten af året.

3 millioner liter fløde i indkøbskurven

Risalamande, pebernødder, tarteletter og brun sovs er blandt de julelækkerier, som får danskerne til at smide mere end 6,4 millioner halvliters kartoner fløde i indkøbskurven i december. Det svarer til, at hver dansker i gennemsnit indtager mere end en halv liter piskefløde. Det viser salgstal fra Nielsen på vegne af Karolines Køkken.
”Julen er den højtid på året, som er omgærdet af flest traditioner, og lige præcis i år tror jeg, at mange danskere ser ekstra meget frem til at kunne samles med deres nærmeste til hyggelige stunder med god mad. Her er piskefløden en uundværlig ingrediens til at skabe julens genkendelige smagsoplevelser,” siger Tove Færch, der er leder af Karolines Køkken gennem 27 år.

Arlas top 5 over mest populære opskrifter med fløde i december
Der er ikke nogen tvivl om, at risalamande er julens mest populære dessert. Alene i Karolines Køkkens database søger danskerne efter risalamande knap en kvart million gange i løbet af december. Den næstmest søgte opskrift er pebernødder med 42.000 søgninger,  efterfulgt af pandekager – den mest søgte opskrift året rundt.
”Risalamande er en sand juleklassiker, og den stryger ind på førstepladsen over danskernes opskriftssøgninger år efter år. Da risalamande er en relativt simpel dessert, er mit bedste tip til en god risalamande at være rundhåndet med både piskefløde, vanilje og mandler,” siger Tove Færch.

Opskrifter & råvarer
Hjemmelavet lun og krydret rødkål med hindbæreddike og appelsin 

Blandt lækkerierne på julebordet er naturligvis rødkål, som kan serveres frisk i salat med æbler, rødløg og nødder, og en frisk vinaigrette med citron og honning. Men selvom en friske rødkålssalat er god, så er den lune svær at komme uden om som tilbehør til and og flæskesteg. Her er opskriften på…

Læs mere
Julemad
Opskrift på andesteg og -sauce 

Den store aften venter lige om hjørnet, og alle ingredienser og opskrifter til julemiddagen skal være i hus. Vi iler med at bringe vores bedste opskrift på julemiddagens absolutte favorit: Klassisk andesteg og andesauce.

Læs mere
Julemad
Hemmeligheden bag brunede kartofler 

Hemmeligheden bag den rette gyldne kulør på de brunede kartofler er, at panden har den helt rigtige temperatur, når kartoflerne vendes i. Sukkeret som kartoflerne skal vendes i skal være smeltet, og smørret skal være brusende, men ikke brændt.

Læs mere
Julemad
Sådan tilbereder du en god gløgg 

Når du skal vælge en rødvin til at lave gløgg af, skal du ikke række ud efter den bedste og dyreste flaske på hylden. Vælg i stedet en vin i mellempris-klassen, gerne af kraftig karakter.

Læs mere
Julemad
Klassisk risalamande 

Lækker, let og luftig risalamande...

Læs mere
Jul
Stop Spild Af Mad: Sådan sparer du nemt på julens madbudget - og nedbringer madspild 

I lyset af inflation og stigende fødevarepriser bliver julen i år for mange danskere rigtig dyr. Det fremgår klart af seneste tal fra Danmarks Statistik, der viser at priserne på fødevarer det seneste år er steget med 16,5%.

Som følge af det, svarer 1 ud af 5 danskere, ifølge en undersøgelse…

Læs mere
Julemad
Sprøde, krydrede pebernødder redder julen 

Ifølge et gammelt mundheld, så er det vigtigt at folk på julevisit bliver budt på lækkerier, fordi man ellers risikerer at de ødelægger den gode stemning ved at bære julen ud.

Men med en kagekasse fuld af hjemmebagte pebernødder, er der ingen farer for den slags. De er nemlig så lækre, at man…

Læs mere
Julemad
Kandiserede æbler med hasselnøddekerner 

Få julegodter er så festlige at se på som kandiserede æbler - og så er den syrlige æblesmag blandet med sprød, kandiseret sukker, en himmelsk mundfuld. Det er hverken svært eller særlig tidskrævende, at lave æblerne. Her får du opskriften.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Skøn cranberry sauce til Thanksgiving 

Torsdag den 24. november fejrer amerikanerne Thanksgiving. Her samles familie og venner omkring et overdådigt måltid med traditionelle Thanksgiving-retter som kalkun, sweet potato - og herligt tilbehør i form af tranebærsyltetøj, eller som amerikanerne kalder det 'cranberry sauce'.

Denne fine,…

Læs mere
Kost & Ernæring
5 gode grunde til at spise chokolade i julen 

I tiden op til jul, hvor man ved enhver lejlighed bliver budt på søde sager, kan det være en god idé at huske på, at vælger man den mørke chokolade frem for den lyse, så er chokolade faktisk et rigtig sundt og fornuftigt alternativ til de fede vaniljekranse, klejner, is-deserter og slik.

Ifølge…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^