Rekordmåned for brande

Kategori: Jul

Rekordmåned for brande

Rekordmåned for brande 

Julen er lysets fest, men desværre er julemåneden samtidig den tid på året, hvor der sker flest brande ude i de danske hjem, skriver Forsikringsoplysningen, og giver råd til hvordan du undgår julebrande...

December er rekordmåned for brande
Julen er lysets fest, men desværre er julemåneden samtidig den tid på året, hvor der sker flest brande ude i de danske hjem. I år vil julemåneden give omkring 3000 brande, vurderer Forsikringsoplysningen baseret på brandstatistik fra de foregående år.

"Der kan ikke advares nok om den forøgede brandrisiko i julemåneden, og langt de fleste brande kan undgås, hvis alle tænker sig bedre om," siger konsulent Allan Bo Christensen, Forsikringsoplysningen.

Ugen lige efter juleaften vil traditionen tro blive den værste med omkring 1.300 julebrande, hvor en normal vinteruge kun giver omkring 300 brande i private hjem.

"Juleaften og i dagene lige efter juleaften er der særlig stor risiko for brande. De mange adventskranse og juledekorationer står og blive tørre i løbet af december, og derfor skal der ofte kun en lille gnist til at begynde en brand," siger Allan Bo Christensen.

Gode råd til at undgå julebrande
● Forlad aldrig et lokale med tændte stearinlys - sov heller ikke fra dem.
● Lad aldrig dyr og børn være alene i rum med tændte stearinlys.
● Brug så vidt muligt altid selvslukkende lys.
● Hav altid en fyldt vandkande i nærheden.
● Placér ikke lys i nærheden af brandbart materiale som for eksempel gardiner.
● Sæt aldrig lys oven på fjernsynet.
● Brug røgalarmer. Det kan redde menneskeliv og måske også forhindre en mindre brand i at blive en storbrand.
● Opstår der alligevel brand, som man ikke selv kan slukke, gælder det om at få alle ud og tilkalde brandvæsenet på telefon 112.

Kilde: Erhvervsorganisationen Forsikring & Pension

Jul
Julelege: 5 sjove lege for hele familien 

Hvis der juleaften, mellem gaveudveksling og julemiddagen, er tid til lidt hyggelig adspredelse, så er der ikke noget, som en juleleg eller -quiz. Her får du 5 idéer til sjove julelege for hele familien juleaften og i juledagene.; Gaveleg, julequiz, julebingo, gæt julens dufte og julesækkeløb.

Læs mere
Jul
Duften af jul - 6 skønne idéer 

Intet vækker julestemningen som duften af jul, den krydrede duft af hjemmebagte småkager, gløgg og honninghjerter, der blander sig med duften af gran og nellike-appelsiner. Fremhæv de liflige dufte ved at varme krydderier på pande eller ved at lade en herlig julepotpourri med enebær, appelsiner,…

Læs mere
Jul
Luciabrød & sang 

I morgen på Luciadag hyldes Sankta Lucia med optog og sang. Den fine svenske tradition, der oprindeligt markerer vintersolhverv, fejres i ethvert svensk hjem med luciabrød - eller 'lussekatter', som svenskerne kalder dem. Lussekatter er søde, bløde, gule hvedeboller farvet med safran. Her bringer…

Læs mere
Jul
Svensk jul: 10 svenske julespecialiteter 

Med inspiration fra det svenske køkken, kan du tilføje nye, herlige smagsoplevelser til julebordet. På det klassiske smörgåsbord finder man blandt andet honninglaseret juleskinke krydret med sennep og nelliker, svensk fladbrød og svenske köttbullar, der nydes med lingonsylt.

Læs mere
Jul
Må man tage julegran med hjem fra skoven? 

Agern, kviste, blade, kogler, mos og bær. Skovbunden er fuld af den fineste pynt til kranse, dekorationer og stemningsfulde guirlander. Det er helt gratis, så længe du bare sørger for at overholde de seks regler.

Læs mere
Jul
Advokaten advarer: Julestress gør januar til årets skilsmisse måned 

Juletid er glædens tid…. i hvert fald for nogle.

I mange familier/parforhold, er juletiden en periode fuld af ambivalens. Man har travlt med at gå til julefrokoster, købe julegaver, bage julesmåkager med børnene, julehygge med venner og familie, for til sidst at sidde halvstresset tilbage, når det…

Læs mere
Jul
Juleopskrift på søde, sprøde vaniljekranse fra Annemette Voss 

Vaniljekransen må med sikkerhed være julens allerdejligste småkage. Så vidt vides, så blev de første vaniljekranse bagt i slutningen af 1800-tallet, da man fik brændekomfuret, skriver Nationalmuseet. Dengang var vaniljekranse også en helt særlig julesmåkage og dekorerede endda juletræet hængt op i…

Læs mere
Jul
Find dit julehumør med hyggeprojekter og playliste med smukke klassiske julehit  

Selvom julen er allestedsværende, så er det jo ikke ensbetydende med at man selv er i sprudlende julehumør.

Det er der heldigvis råd for! Her bringer vi nogle helt eminente idéer til, hvordan du selv finder julehumøret frem.

Læs mere
Jul
8 smukke alternativer til årets juletræ  

Til dig, der er vild med julepynt, men ikke har et juletræ; Her er 8 kære idéer til, hvordan din fine juletræspynt kan få den fortjente opmærksomhed - også selvom du ikke lige har plads til selve juletræet.

Læs mere
Jul
Kanel: Julekrydderiet over alle julekrydderier 

Julen er højsæson for duftende dejlige krydderier, og her ligger særligt ét krydderi i toppen af listen over højtidens mest populære. Dét drejer sig naturligvis den herlige kanel.

Hvert år omkring juletid ligger kanelen - i stødt og hel udgave - allerøverst på salgslisterne, for som alle ved, så…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^