Lanterner fra Rivièra Maison
Bestik Broste Copenhagen
JBS of Denmark Bamboo Collection
Ibu Jewels
Kategori: Iværksætter
Vi skal være bedre til at netværke

Vi taler meget om at netværke og vigtigheden af det. Alligevel mener hver 2. adspurgte, at de kan blive meget bedre til det og hver 4. mener ikke, at de er ret gode til at netværke...

Vi taler meget om at netværke og vigtigheden af det. Alligevel mener hver 2. adspurgte, at de kan blive meget bedre til det og hver 4. mener ikke, at de er ret gode til at netværke.

Dette er konklusionen fra en nylig afsluttet undersøgelse, som konsulentfirmaet Teglkamp & Co. og rekrutteringsfirmaet StepStone, har foretaget.

Vi er bevidste om det at netværke, alligevel vil vi gerne blive bedre
En undersøgelse med 575 besvarelser viser, at hver 3. af de adspurgte er meget bevidste om networking, hvorimod knap halvdelen eller 46 % mener, at de kan blive bedre og hver 4. eller 24 % decideret føler, at de er dårlige til at netværke.

Generelt er kvinderne mere bevidste om at netværke. Således har 33 % af kvinderne besvaret, at de er meget bevidste om at netværke mod 26 % af mændene.

Vi netværker mest blandt venner
Når vi netværker, gør vi det mest blandt venner. Således siger 70 %, at de bruger vennerne som netværk og næsten lige så mange, 67 % netværker i forbindelse med arbejdet.

Mænd og kvinder har en forskellig netværksprofil. Således bruger 54 % af kvinderne familien som netværk mod kun 45 % af mændene og 74 % af kvinderne bruger vennerne mod 66 % af mændene. Hvorimod mændene er lidt mere tilbøjeligt til at bruge de professionelle netværk med 31 % mod kvindernes 25 %.

Uformelle netværk er de mest populære
61 % af de adspurgte deltager ikke i nogen form for professionelle netværk, altså netværk, hvor man enten betaler og/eller der er en central styring af netværksaktiviteterne. Vi holder os altså til de uformelle netværk, der består af vores venner og bekendte, familie og vores arbejdsplads.

Kun hver 5. af de adspurgte er med i et professionelt netværk og kun hver 10. er med i 2 professionelle netværk.

Vi bruger primært netværket arbejdsrelateret og til sociale formål
Knap halvdelen eller 44 % siger, at de primært bruger deres netværk arbejdsrelateret. Hver 4. bruger primært netværket socialt. Kun hver 6. aktiverer netværket, når de gerne vil have et nyt job.

"Undersøgelsen viser, at selvom vi i de senere år har talt meget om netværk, har vi stadig en vis blufærdighed omkring det." siger direktør i konsulentfirmaet Teglkamp & CoSusanne Teglkamp. "Vi er således ikke meget for at kaste os ud i at netværke uden for de kredse, vi kender i forvejen. Det er imidlertid godt at se, at så mange er bevidste om at bruge deres netværk på arbejdet. Det er et stort plus for opgaveløsningen. Det har alle gavn af både arbejdsgiver og selvfølgelig også den enkelte. Jeg vil dog gerne slå et slag for også at anvende de mere professionelle netværk. Det er altså med til at udvide netværket betragteligt, ligesom man ofte også kan få noget andet inspiration, end man kan fra sine venner og bekendte. Jeg mener bestemt, at vi kan netværke mere professionelt end vi generelt gør i dag. ”

Morten Heuing, adm. direktør i StepStone siger: ”Det undrer mig, at folk ikke er mere bevidste om at netværke. På trods af undersøgelsens resultater, er jeg overbevist om, at det kun er et spørgsmål om, at folk endnu mere gør networking til en vane og forholder sig naturligt til det at netværke både i privatlivet og i karrieren. Samtidig er det overraskende, at kun hver 6. aktiverer netværket, når de vil skifte job. StepStone har stor interesse i at påvirke denne tendens i og med, at vi som både HR- og karriereportal skaber mødested mellem virksomheder og jobsøgere”.

Iværksætter
Hver tredje ny iværksætter er kvinde

Kvinderne haler ind på mændene inden for iværksætteri. Hver tredje nystartede virksomhed har nu en kvindelig ejer ...

Læs mere
Iværksætter
Pigen, som ville leve af cupcakes

I et lille, smukt konditori i Grønnegade bager 28-årige Mariam uimodståelige cupcakes ...

Læs mere
Iværksætter
E-værksætteren

E-værksætteren er en uundværlig guide til den professionelle netbutik, spækket med gode, brugbare råd fra en forfatter, der selv har fingrene dybt nede i e-handelsmulden.

Læs mere
Iværksætter
Sig det med slogans

Da vi var børn, stiftede vi bekendtskab med tidens slogans i biografrummets mørke: ”Iiiihhh de er så flinke hos Fona”, ”Kom en tiger i tanken - tank Esso”, ”Der er altid plads til en til, som bruger Rexona” o.s.v.

Læs mere
Iværksætter
Rigdom gør dig IKKE lykkeligere

Vi måler vores lykke i forhold til andres lykke. Det hævder den ansete britiske økonom og forklarer, at vores vurdering af hvor lykkelige vi er, i høj grad påvirkes af, hvad vi som enkeltpersoner har i forhold til andre...

Læs mere
Iværksætter
Nyhed til iværksættere

Nu er erhvervsportalen Virk.dk udvidet med et tema omkring firmastart.....

Læs mere
Iværksætter
Iværksætter

Den væsentligste årsag til at kvinder starter selvstændig virksomhed er, at få mulighed for bedre at kunne kombinere familie og arbejdsliv, viser undersøgelser...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Løvefigurer til haven

Løvefigurer til haven

BH uden bøjle i bambus

BH uden bøjle i bambus

Tanktop bambuskvalitet

Tanktop bambuskvalitet

Forældre: Højtlæsning er vigtigt <BR>- men vi gør det for lidt

Forældre: Højtlæsning er vigtigt
- men vi gør det for lidt

Nye Bøger
Det Skriver Andre Medier...
27.04.2020

Coronakrisen slider mest på kvinders psykiske trivsel

Institut for Klinisk Medicin ved Aarhus Universitet

Meget tyder på, at livet med corona-truslen sænker humøret mest hos kvinder, konstaterer professor Søren Dinesen Østergaard fra Aarhus Universitet på baggrund af en nypubliceret undersøgelse. Læs mere


21.03.2020

Corona-måling: Befolkningen har stor tillid til regeringens håndtering

Finans.dk

85,2 procent af befolkningen er enten enig eller helt enig i regeringens håndtering af coronakrisen. Det viser en måling fra Voxmeter, ifølge Finans. Læs mere


20.03.2020

Pensionerede læger melder sig ind i coronaberedskabet

Jyllands-Posten.dk

1261 danske pensionerede læger er klar til at indgå i coronaberedskabet, skriver Lægeforeningen i en pressemeddelelse. Formanden for Foreningen af Pensionerede Læger, Mogens Hüttel på 74 år, er en af de læger, som er klar til at blive en del af coronaberedskabet.

"Man er læge hele livet. Det ligger... Læs mere


20.03.2020

Hjertenyt: Hvad hvis jeg er smittet som hjertesyg?

Hjerteforeningen

Hjerteforeningen modtager mange spørgsmål fra bekymrede danskere omkring coronavirus (COVID-19) og hjerte-kar-sygdom, derfor har de oprettet en videnbank, hvor de samler og deler den vigtigste viden til hjertepatienter og pårørende. Læs mere


20.03.2020

Coronavirus - hvis flyet, rejsen eller arrangementet er aflyst

Forbrug.dk

Forbrugerstyrelsen har samlet information om, hvilken betydning en aflysning har for dig, der har købt flybilletter, pakkerejser eller billetter til arrangementer, der bliver aflyst som følge af coronavirus. Læs mere


18.03.2020

Professor: Tidlig opsporing af coronasmitte redder liv og arbejdspladser

Statens Institut for Folkesundhed, SDU.

"Vi bør teste folk med milde symptomer og folk i risikogrupper. Tidlig opsporing vil reducere antallet af kritisk syge og afkorte længden af krisen og dermed skåne vores økonomi mest muligt", siger professor i epidemiologi ved Statens Institut for Folkesundhed, Janne Tolstrup. Læs mere


Arkiv

^