Rigdom gør dig IKKE lykkeligere

Kategori: Iværksætter

Rigdom gør dig IKKE lykkeligere

Rigdom gør dig IKKE lykkeligere 

Vi måler vores lykke i forhold til andres lykke. Det hævder den ansete britiske økonom og forklarer, at vores vurdering af hvor lykkelige vi er, i høj grad påvirkes af, hvad vi som enkeltpersoner har i forhold til andre...

Undersøgelser viser at vi, trods generel økonomisk vækst, ikke er lykkeligere end vi var i efterkrigstiden.

I en undersøgelse har man bedt folk vælge mellem: Selv at tjene 50.000 dollar, mens alle andre tjener det halve, eller selv at tjene 100.000 dollar, mens alle andre tjener det dobbelte. Resultatet viser at de fleste af os foretrækker folk den første model. Vi vil hellere have færre penge, så længe vi bare har flere penge end andre. Rigdom gør os altså kun gladere, hvis vi er rigere end andre.

Richard Layard mener også at vi vænner os til rigdommen således at den på længere sigt ikke gør os lykkelige. Når vi får en ny bil er vi lykkeligere for en stund, men efter et stykke tid tager vi den for givet. Derfor er vi i længden ikke lykkeligere, end da vi havde den gamle bil.

For at opnå rigdom og dermed en forventet lykkefølelse, er der mange af os der forsøger os med at arbejde ekstra hårdt. Resultatet er muligvis at vi får lønforhøjelse og dermed opnår lykkefølelsen.
Men konsekvensen er ofte at ens kollegaer pludselig også går hen og bliver ambitiøse og knokler for at opnå samme lønniveau. Så får kollegaerne lønforhøjelse, vi får alle sammen det samme i løn og så er man så lige vidt - bortset fra, at alle nu arbejder hårdere.

Richard Lyard mener at vores lykke kunne være større, hvis vi alle var fattigere, men til gengæld havde mere fritid.

Kilde: The London School of Economics


Iværksætter
Hver tredje ny iværksætter er kvinde 

Kvinderne haler ind på mændene inden for iværksætteri. Hver tredje nystartede virksomhed har nu en kvindelig ejer ...

Læs mere
Iværksætter
E-værksætteren 

E-værksætteren er en uundværlig guide til den professionelle netbutik, spækket med gode, brugbare råd fra en forfatter, der selv har fingrene dybt nede i e-handelsmulden.

Læs mere
Iværksætter
Pigen, som ville leve af cupcakes 

I et lille, smukt konditori i Grønnegade bager 28-årige Mariam uimodståelige cupcakes ...

Læs mere
Iværksætter
Vi skal være bedre til at netværke 

Vi taler meget om at netværke og vigtigheden af det. Alligevel mener hver 2. adspurgte, at de kan blive meget bedre til det og hver 4. mener ikke, at de er ret gode til at netværke...

Læs mere
Iværksætter
Nyhed til iværksættere 

Nu er erhvervsportalen Virk.dk udvidet med et tema omkring firmastart.....

Læs mere
Iværksætter
Sig det med slogans 

Da vi var børn, stiftede vi bekendtskab med tidens slogans i biografrummets mørke: ”Iiiihhh de er så flinke hos Fona”, ”Kom en tiger i tanken - tank Esso”, ”Der er altid plads til en til, som bruger Rexona” o.s.v.

Læs mere
Iværksætter
Iværksætter  

Den væsentligste årsag til at kvinder starter selvstændig virksomhed er, at få mulighed for bedre at kunne kombinere familie og arbejdsliv, viser undersøgelser...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^