Parterapeut: Udfordringer i privatlivet kan give stress på jobbet

Parterapeut: Udfordringer i privatlivet kan give stress på jobbet 

Vi taler rigtig meget om arbejdsrelateret stress, mens der er berøringsangst, når det kommer til den udbredte stress, som er skabt af problemer i privatlivet og særligt i parforholdet. Skal vi knække stresskurven, er vi nødt til at fokusere begge steder, mener parterapeut Christiane Meulengracht, som fx anbefaler par- og familieterapi som en integreret del af de sundhedsforsikringer, virksomhederne tegner for deres ansatte.

Parforholdet stresser mindst ligeså meget som jobbet

Det bugner med undersøgelser, som viser, at vi danskere føler os stressede, når vi er på jobbet. Senest står Velliv Foreningen bag en ny Voxmeter-undersøgelse (oktober, 2020), som dokumenterer, hvordan godt hver tredje erhvervsaktive dansker har haft det psykisk dårligt på arbejdet indenfor det seneste år. Skal vi knække stresskurven i Danmark, er vi nødt til at anlægge et mindre ensidigt syn på stress og stressforebyggelse, mener parterapeut og forfatter, Christiane Meulengracht:

”I Danmark har vi et for ensidigt billede af stress som noget, der næsten udelukkende hænger sammen med udfordringer på jobbet. Vi taler meget om ’arbejdsrelateret’ stress, og det begreb gør os blinde for, hvordan stress og mistrivsel – også den som viser sig på jobbet – i mange tilfælde udspringer af udfordringer i privatlivet. Vil vi knække stresskurven er vi nødt til at anlægge et mere holistisk syn på det hele menneske, som kan påvirkes af mange forskellige faktorer, der ofte fletter ind i hinanden.”

Den tabubelagte stress

Ifølge Christiane Meulengracht er der flere grunde til, at vi i Danmark har, hvad hun selv kalder ’berøringsangst’ i forhold til den udbredte stress, som udspringer af udfordringer på hjemmefronten – og ikke mindst fra ubalancer i familielivet og parforholdet:

”I vores præstationssamfund er der status i at have styr på familien, og derfor føles det for mange skamfuldt, når man må erkende, at ens familieliv, partner eller sågar børn udgør en kilde til stress. Det betyder samtidig, at vi ofte vender det blinde øje til, undlader at inddrage andre i problemerne – eller at vi er tilbøjelige til at give jobbet ’skylden’, selvom vi inderst inde godt ved, at det i virkeligheden handler om noget andet,” siger hun.

Idéen med at indgå i et parforhold er i høj grad at etablere en tryg base i livet, og når der opstår konflikter og problemer, bliver vi udfordret på, om vi er gode nok og elsket nok, og det i sig selv udgør for mange en stressbelastning, som kommer til at gennemsyre alle aspekter af vores tilværelse, uddyber Christiane Meulengracht:

”Når idealet om det perfekte familieliv krakelerer, aktiverer det vores naturlige, biologiske selvbeskyttelsesmekanismer, alle parader ryger op, og stressniveauet stiger så voldsomt, at det umuligt kan undgå at påvirke vores adfærd og trivsel – heller ikke den, der foregår inden for arbejdspladsens fire vægge.”


Erhvervslivet skal slippe berøringsangsten

Ifølge Christiane Meulengracht er en del af løsningen, at vi i samfundet og erhvervslivet tager et opgør med den ensidige forståelse for stress – og at man samtidig indretter både stresshåndteringen og -forebyggelsen derefter:

”Det her handler ikke om, at chefen nu skal være psykolog og ’blande’ sig i medarbejdernes privatliv eller om, at medarbejderne skal føle sig forpligtigede til at gå til chefen med kærestesorger, sager om utroskab osv. Men det handler om, at virksomhederne skal gøre sig mere umage med at opstille rammer i deres stresshåndtering og i det stressforebyggende arbejde, som også tager højde for, at udfordringer i privatlivet kan have betydning for trivselsniveauet på jobbet.”

Som et oplagt indsatsområde foreslår Christiane Meulengracht, at virksomhederne integrerer par- og familieterapi som en del af de sundhedsforsikringer og sundhedsordninger, de tegner for deres ansatte:

”Skridt som disse vil give den ansatte en tryg ramme til at adressere centrale og normalt tabubelagte problemer og udfordringer, som uomtvisteligt vil have stor betydning for medarbejdertrivslen og antallet at sygedage.”

3 tegn på stress i parforholdet

I sit arbejde ser Christiane Meulengracht ofte, hvordan ubalance i privatlivet og særligt i parforholdet kan være en kilde til stress. Nedenfor har hun samlet tre tegn, som kan indikere, at netop parforholdet er på vej til at give stress:

  1. Du glæder dig ikke til at komme hjem til din partner, kæreste eller familie efter en lang dag på jobbet. Selvfølgelig skal der være plads til forbigående og korvarige konflikter, men oplever du gentagne gange, at det dræner dig at træde ind ad døren, bør dine alarmklokker begynde at ringe.
  2. I får ikke talt om, hvordan I har det. Det lyder måske banalt, men mange forhold lider under dårlig eller manglende kommunikation, fordi kritik, bebrejdelser og pegen fingre har fjernet enhver mulighed for dialog og selverkendelser, eller fordi den gode, interesserede dialog er druknet i hverdagens praktik.
  3. Du prioriterer dine børn over dit parforhold. Et parforhold er som en pyramide, hvor du og din partner er det underste lag, mens jeres børn, glæden, latteren og familiefællesskabet kommer ovenpå. For at undgå stress, er I nødt til løbende at gøde det fundament, hvorpå I har bygget jeres familien – og det kræver, at I tør prioritere parforholdet først. Husk på, at ingen børn trives i en familie med to voksne, der mistrives.

Stressforeningen anslår, at 430.000 danskere oplever alvorlige symptomer på stress hver dag, hvilket koster samfundet 1,5 millioner ekstra fraværsdage om året (stressforeningen.dk).

Job & karriere
Fokuserer du på dine svagheder eller styrker? 

Vi kender det alle sammen helt tilbage fra folkeskolen. Nogle ting er lette for os, og andre ting er svære for os. Og særligt de ting, vi har svært ved, får vi besked på at øve os i. Den indsats er vigtig i skoleårene, men fortsætter vi i voksenlivet med at fokusere på at udvikle vores svagheder,…

Læs mere
Job & karriere
Kvinder og Millennials erobrer den danske e-handel 

Både e-handel og iværksætteri har længe været mandsdominerede aktiviteter, men det ser ud til at ændre sig i fremtiden. Andelen af kvindelige iværksættere inden for e-handel er i løbet af de seneste fem år steget fra 20 til 28,5 procent - og der kommer hele tiden flere til. Samtidig er antallet af…

Læs mere
Job & karriere
Det giver prestige at arbejde over 

Rockwool Fonden fortæller, at flere danskere har fået fleksible arbejdstider. Det kan føre til mere indflydelse, men også til mere overarbejde: Mere end hver fjerde privatansatte HK'er oplever, at det giver prestige at arbejde over på deres arbejdsplads.

Læs mere
Job & karriere
Familiestrateg: Sommerferien er slut - det er nu du skal prioritere familien 

Danskerne bruger i så høj grad sommerferien til at kompensere for den manglende samvær med familien i hverdagen, at mange vender direkte stressede tilbage på arbejde. Det mener familiestrateg Bo Bresson, der i stedet opfordrer danskerne til at sprede det gode familieliv ud over hele året.

Læs mere
Job & karriere
Stressekspert: Drop kampen mod din indre kritiker 

Vil du undgå, at dine selvkritiske tanker slår rødder og agerer stopklods for dine store ønsker og drømme? Så stop med at bekæmpe de selvkritiske tanker, og øv dig i at se tankerne som det de er - bare tanker, lyder det fra stressekspert og coach, Birthe Buhl. Hun står bag app'en 'Mindfulness -…

Læs mere
Job & karriere
Feedback  

Har du svært ved at få dit budskab igennem? NLP coach Charistina Greve giver her nogle redskaber til at forbedre kommunikation og forståelse.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^