Shorts i bambuskvalitet JBS
Ogawa Kazumaza
Hængesofa Rivièra Maison
Store runde solbriller
Strik fine pulsvarmere
Redaktionen

Med Anna Wilkinsons dejlige bog 'Lær at strikke, elsk at strikke', får du 20 fristende opskrifter på strik, blandt andet på cardigan, sokker, trøjer, muffe, indkøbsnet, tørklæder, kraver, huer – og disse skønne halvhandsker/ pulsvarmere, som vi her bringer opskriften på.

Strik - Nemt & inspirerende
et er kulørt, sjovt og superlækkert, og Anna Wilkinsons designs klæder enhver kvinde. Så hvis du altid har haft lyst til at lære at strikke eller blive bedre til det, men stadig mangler nogle fristende og moderne opskrifter at gå i gang med, så er dette en bog for dig. 

Strikkeopskrift: Pulsvarmere med rib i kontrastfarve
Størrelse: Onesize, passer de fleste kvinder

Du får brug for: Blue Sky Alpaca Melange eller Blue Sky Alpaca Sport Weight (100 m/50 g) i følgende farver (mængderne giver 1 sæt pulsvarmere):

Til farveforløb 1
A 1 x 50 g nøgle i orange (Melange, Saffron)
B 1 x 50 g nøgle i sennep (Melange, Dijon)

Til farveforløb 2
A 1 x 50 g nøgle i lilla (Melange, Bubblegum)
B 1 x 50 g nøgle i pink (Sport Weight, Hibiscus)

Til farveforløb 3
A 1 x 50 g nøgle i lyseblå (Sport Weight, Capri)
B 1 x 50 g nøgle i lysegrå (Sport Weight, Light Gray)

Til farveforløb 4
A 1 x 50 g nøgle i sennep (Melange, Dijon)
B 1 x 50 g nøgle i mellemblå (Sport Weight, Bluejay)

Et par 3,25 mm og et par 3,75 mm strikkepinde
Uldnål

 

Strikkefasthed
26 m og 34 p på 10 x 10 cm i glatstrik på 3,75 mm strikkepinde.
Brug den størrelse pinde, der giver den rette strikkefasthed.

Pulsvarmere (strik 2)
Slå 42 m op med A på 3,25 mm pinde.

Skift til B.
P 1 (RS ): * 2r, 2vr; gent fra * indtil de sidste 2 m, 2r.
P 2: * 2vr, 2r; gent fra * indtil de sidste 2 m, 2vr.
De to pinde danner dobbeltrib (2r, 2vr-rib). Fortsæt i
dobbeltrib 12 p mere, afslut med en VS-pind.

Skift til 3,75 mm pinde.
Næste p (RS ): Strik r pinden ud.
Næste p: Strik vr pinden ud.
Disse to pinde danner glatstrik. Fortsæt i glatstrik, indtil
pulsvarmeren måler 20 cm fra opslagningskanten, og
afslut med en VS-pind.

Skift til 3,25 mm pinde og garn A.

Næste p (RS ): Strik r pinden ud.
Næste p: * 2vr, 2r; gent fra * indtil de sidste 2 m, 2vr.
Næste p: * 2r, 2vr; gent fra * indtil de sidste 2 m, 2r.
Fortsæt i dobbeltrib 12 p mere.
Luk løst af i dobbeltrib.
Montering
Fold pulsvarmeren midtpå med vrangsiden udad, så der dannes et rør.
Begynd ved opslagningskanten, og sy de første 18 cm af sidesømmen med madrassting med B.
Spring 2 cm over til tommelfingeren, og sy de sidste 4 cm af sidesømmen sammen med madrassting med A, så det matcher ribbens farve.

 

Hvis du har brug for hjælp til at tyde strikkeopskriftens forkortelser, kan du sende en mail til Redaktionen.

Hobby & DIY´s
Sådan syr du en quilt

Sy en skøn quilt til sommerens liggestol. Det behøver ikke være svært, for du bestemmer selv, hvor avanceret mønstret skal være. Herunder gennemgår vi opgaven - trin for trin!

Læs mere
Haven & altanen
DIY: Patinerede havekrukker

Hvis du holder af det idylliske og rustikke, så holder du sikkert af fine, gamle, patinerede terracotta potter til dine krydderurter og sommerblomster. Hvis potterne endnu ikke er nået en alder, hvor de har nået en naturlig patinering, så kan du nemt hjælpe det rustikke look lidt på vej.

Læs mere
Hobby & DIY´s
Strik en islandsk sweater

Med den inspirerende strikkebog 'Islandsk Strik' af Oddný S. Jónsdóttir fra Forlaget Turbine, samles alt, hvad du behøver at vide om islandsk uld og strik samt 65 opskrifter på tøj til kvinder, mænd og børn udvalgt i samarbejde med Islands største garnfirma, Ístex. Her får du opskriften på en skøn...

Læs mere
Hobby
Scrapbooking

Scrapbooking er hyggelig og kreativ adspredelse, og så er det en dejlig måde, at bevare smukke minder og oplevelser på. Det kan være rare minder fra en ferie, som med fotografier, udklip fra brochurer, brugte entrebilletter og postkort, kan blive til en smuk og stemningsfuld scrapbog. Bryllupper,...

Læs mere
Hobby & DIY´s
DIY: Forvandling af teaktræsbord

Med mindre man ligefrem er til retroinspireret indretning, så kan 50'erne og 60'ernes møbler i palisander og teak virke tunge og skæmmende i en ellers let og luftig indretning. Mange af datidens møbler er imidlertid både robuste og funktionelle, og så kan de tilmed fås for en slik i genbrugsbutikker...

Læs mere
Hobby
20 idéer med kalkmaling

Hvis du ikke har arbejdet med kalkmaling tidligere, så er her en oplagt idé til en ny, kreativ syssel. Med kalkmaling kan du tilføje den fineste vintage stemning til indretningen, give gamle møbler nyt liv og matche farver og nuancer til dit interiør.

Læs mere
Hobby
Smykkefremstilling

Smykkefremstilling er en populær og hyggelig syssel, og en dejlig mulighed for at pleje og styrke sine kreative evner. At lære at fremstille smykker bliver også særligt tilfredsstillende, når man pludselig kan fremstille unikke og personlige smykker til sig selv og sine nærmeste.
På nettet findes...

Læs mere
Hobby & DIY´s
Lykken er traditioner og kreative stunder

Måske ved du allerede, hvordan kreative stunder påvirker din sindstilstand og giver dig følelsen af indre ro og balance. Og nu bekræfter et nyt studie fra University of Otago New Zealand (*), at netop kreative sysler i hverdagen er den direkte vej til større lykkefølelse. Det er god nyhed, og det...

Læs mere
Hobby & DIY´s
Sif Meincke DIY: Garderobe

Hvis det kniber med plads, og du har en masse tøj, du gerne vil have op at hænge på bøjler, så saml en masse bøjler på et reb. Fra DIY bogen 'Lykken er traditioner og kreative stunder' bringer vi en af Sif Meinckes 110 kreative idéer fra bogen.

Læs mere
Hobby
Shop til sysler og håndarbejde

Væk kreativiteten med hyggelige sysler: ombetræk dine møbler, strik lune sjaler og cardigan eller sy nyt til forårsgarderoben. Find inspiration til sysler og håndarbejde på bazaren ...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Forklæde

Forklæde

Bløde nuancer

Bløde nuancer

Toolbox House Doctor

Toolbox House Doctor

Masking tape - Guld

Masking tape - Guld

Nye Bøger
Min flora i farver

 

Min flora i farver er en meget smuk malebog med hele 40 botaniske plancher. Blomsterne er udvalgt fra gamle udgaver af florabøger med opsætning af de enkelte planter og deres udviklingsfaser fra frø og løg til smukke blomster i alle farver.

Læs mere
Vintage Paint - Skønne forvandlinger

Materialer til maling og patinering af møbler, vægge og gulve er en stor del af danske Jeanne d'Arc Livings succes. Det mest fantastiske ved JDLs Vintage Paint er, at den er så nem at bruge og at resultatet altid overgår ens forventning. Faktisk er det så nemt at arbejde med Vintage Paint, at man...

Læs mere
Dyreriget deluxe af Millie Marotta

Både voksne og børn har fundet farveblyanter og tusser frem, og overalt ligger de storsælgende malebøger øverst på alverdens bestsellerlister. Nu kan du også være med på trenden med Millie Marottas nye, smukke malebog for voksne.

Læs mere
Duftende planter, af Anemette Olesen

Mange skønne dufte fra planter i haven og naturen kan anvendes til cremer og sæber mv. Men hvilke egner sig, og hvordan gør man? Anemette Olesen fortæller om de bedste duftplanter og giver opskrifter på badesalt, scrubbesalt, shampoo, salve og meget mere.

Læs mere
^