Pendel fra House Doctor
Bloomingville Pendel
Sengelampe
Stor LED pære
DIY: Forvandling af teaktræsbord
Redaktionen

Med mindre man ligefrem er til retroinspireret indretning, så kan 50'erne og 60'ernes møbler i palisander og teak virke tunge og skæmmende i en ellers let og luftig indretning. Mange af datidens møbler er imidlertid både robuste og funktionelle, og så kan de tilmed fås for en slik i genbrugsbutikker og på loppemarkeder.

Loppefund

Med et lakeret teaktræsbord på hånden samt fire, godt-brugte polstrede stole i bøgetræ, var det svært at forestille sig, at det nogen sinde skulle lykkedes at få en pæn spisestue ud af det. Men teaktræsbordet havde nogle meget funktionelle, skjulte udtræksplader, og de brugte, polstrede bøgetræsstole var så behagelige at sidde på og så billige at anskaffe, at det blev udgangspunktet for denne DIY.

Møbelmaling

Normalt er det et større projekt at male møbler. Det kræver forberedelse, og møblerne skal som regel både slibes, spartles og renses grundigt for at sikre at malingen hæfter og overfladen bliver jævn og blank. Med vintagemaling er målet imidlertid ikke at give møblerne spejlblanke overflader, men i stedet en overflade med en smuk, mat og kalket struktur. 
Med et farvekort på mere end 50 smukke kalkmaling farver til såvel møbler som vægge, har danske Jeanne d'Arc Living oplevet en enorm succes blandt gør-det-selv entusiaster, og derfor den oplagte sponsor til vores DIY projekt. 

Inspirationsbog

Sammen med maling, pensler og lak, modtog vi inspirationsbogen 'Vintage Paint - Skønne forvandlinger' udgivet af Jeanne d`Arc Living. Blandt bogens mange idéer til kreative projekter med kalkmaling er blandt andet et projekt, hvor et utidssvarende lakeret mahognibord har fået den smukkeste cremfarvede vintagefinish med kalkmaling.
Projektet minder om det vi selv var i gang med, bortset fra, at man her havde valgt at 'seale' overfladen med spærregrunder, for at mindske risikoen for at gammel gul polish skulle trække gennem malingen. Spørgsmålet var om vi kunne opnå samme fine resultat uden brug spærregrunder. 

Sådan gjorde vi

Bordet og stoleben blev vasket med grundrens, hvorefter vi malede møblerne over med farven 'Warm Grey' - en smuk grå kalkmaling fra JDL. Til malearbejdet anvendte vi en rund pensel str. 10 til kanter og hjørner, og en flad pensel til de store flader.  Malingen var nem at påføre, og allerede efter et par timer, var malingen tør nok til endnu en omgang.

Før og efter

Vi kunne formentlig have lakeret bordet efter endnu et par timer, men valgte at lade projektet stå natten over. Dagen efter gav vi bord og stoleben en omgang mat lak og stolende nye betræk. Voilà! Sikke en forvandling! Se før- og efterbilleder herunder. 

Materialer

Til projektet, udtræksbord 180x80 + 4 stole, brugte vi:

  • 1 pensel, rund, høj kvalitet, Jeanne d'Arc Living. Vejl. 99 kroner
  • 1 pensel, flad, høj kvalitet, Jeanne d'Arc Living. Vejl. 89 kroner
  • 1 bøtte maling 'Warm Grey',Jeanne d'Arc Living, 700 ml. Vejl. 189 kroner
  • 1 bøtte møbellak 'Lak ultra mat' Jeanne d'Arc Living, 200 ml. Vejl. 125 kroner
  • Betræk til stole fra Ikea. Vejl. 280 kroner
Hobby & DIY´s
Spadag: Fremstilling af lavendelolie

Mens lavendel gennem historien har været et udbredt naturligt middel mod blandt andet angst og søvnløshed, så kniber det for moderne forskning at dokumentere virkningen. Et enkelt japansk studie bekræfter at indholdet af duftstoffet linalool i lavendel, har en afslappende effekt - i hvert fald hos...

Læs mere
Haven & altanen
DIY: Patinerede havekrukker

Hvis du holder af det idylliske og rustikke, så holder du sikkert af fine, gamle, patinerede terracotta potter til dine krydderurter og sommerblomster. Hvis potterne endnu ikke er nået en alder, hvor de har nået en naturlig patinering, så kan du nemt hjælpe det rustikke look lidt på vej.

Læs mere
Hobby & DIY´s
Sådan syr du en quilt

Sy en skøn quilt til sommerens liggestol. Det behøver ikke være svært, for du bestemmer selv, hvor avanceret mønstret skal være. Herunder gennemgår vi opgaven - trin for trin!

Læs mere
Hobby
Smykkefremstilling

Smykkefremstilling er en populær og hyggelig syssel, og en dejlig mulighed for at pleje og styrke sine kreative evner. At lære at fremstille smykker bliver også særligt tilfredsstillende, når man pludselig kan fremstille unikke og personlige smykker til sig selv og sine nærmeste.

Læs mere
Hobby
Scrapbooking

Scrapbooking er hyggelig og kreativ adspredelse, og så er det en dejlig måde, at bevare smukke minder og oplevelser på. Det kan være rare minder fra en ferie, som med fotografier, udklip fra brochurer, brugte entrebilletter og postkort, kan blive til en smuk og stemningsfuld scrapbog. Bryllupper,...

Læs mere
Hobby & DIY´s
Strik en islandsk sweater

Med den inspirerende strikkebog 'Islandsk Strik' af Oddný S. Jónsdóttir fra Forlaget Turbine, samles alt, hvad du behøver at vide om islandsk uld og strik samt 65 opskrifter på tøj til kvinder, mænd og børn udvalgt i samarbejde med Islands største garnfirma, Ístex. Her får du opskriften på en skøn...

Læs mere
Hobby
20 idéer med kalkmaling

Hvis du ikke har arbejdet med kalkmaling tidligere, så er her en oplagt idé til en ny, kreativ syssel. Med kalkmaling kan du tilføje den fineste vintage stemning til indretningen, give gamle møbler nyt liv og matche farver og nuancer til dit interiør.

Læs mere
Hobby & DIY´s
Lykken er traditioner og kreative stunder

Måske ved du allerede, hvordan kreative stunder påvirker din sindstilstand og giver dig følelsen af indre ro og balance. Og nu bekræfter et nyt studie fra University of Otago New Zealand (*), at netop kreative sysler i hverdagen er den direkte vej til større lykkefølelse. Det er god nyhed, og det...

Læs mere
Hobby & DIY´s
Sif Meincke DIY: Garderobe

Hvis det kniber med plads, og du har en masse tøj, du gerne vil have op at hænge på bøjler, så saml en masse bøjler på et reb. Fra DIY bogen 'Lykken er traditioner og kreative stunder' bringer vi en af Sif Meinckes 110 kreative idéer fra bogen.

Læs mere
Hobby
Shop til sysler og håndarbejde

Væk kreativiteten med hyggelige sysler: ombetræk dine møbler, strik lune sjaler og cardigan eller sy nyt til forårsgarderoben. Find inspiration til sysler og håndarbejde på bazaren ...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Smykke fremstilling

Smykke fremstilling

Gavepapir

Gavepapir

Dansk kreativ portal <BR>gør op med traditionelle hobby-kurser

Dansk kreativ portal
gør op med traditionelle hobby-kurser

Hop med på strikke-tendensen

Hop med på strikke-tendensen

Nye Bøger
Min flora i farver

 

Min flora i farver er en meget smuk malebog med hele 40 botaniske plancher. Blomsterne er udvalgt fra gamle udgaver af florabøger med opsætning af de enkelte planter og deres udviklingsfaser fra frø og løg til smukke blomster i alle farver.

Læs mere
Vintage Paint - Skønne forvandlinger

Materialer til maling og patinering af møbler, vægge og gulve er en stor del af danske Jeanne d'Arc Livings succes. Det mest fantastiske ved JDLs Vintage Paint er, at den er så nem at bruge og at resultatet altid overgår ens forventning. Faktisk er det så nemt at arbejde med Vintage Paint, at man...

Læs mere
Dyreriget deluxe af Millie Marotta

Både voksne og børn har fundet farveblyanter og tusser frem, og overalt ligger de storsælgende malebøger øverst på alverdens bestsellerlister. Nu kan du også være med på trenden med Millie Marottas nye, smukke malebog for voksne.

Læs mere
Duftende planter, af Anemette Olesen

Mange skønne dufte fra planter i haven og naturen kan anvendes til cremer og sæber mv. Men hvilke egner sig, og hvordan gør man? Anemette Olesen fortæller om de bedste duftplanter og giver opskrifter på badesalt, scrubbesalt, shampoo, salve og meget mere.

Læs mere
Pandemi i USA Viagra