Shorts i bambuskvalitet JBS
Sommerstel med David Austins roser
Kjole slå-om effekt og paisley print
Store runde solbriller
Kategori: Vi tester!
Test af hovedtelefoner til træning
Redaktionen

Når programmet i træningscenteret kører på rutinen og når løbeturen føles lang og kedelig, så gør god musik i ørerne underværker. En nøje sammensat playliste med lækker musik kan hurtigt bidrage til perlehumør og følelsen af overskud. Sportsvidenskabelige studier peger endvidere på, at musik i friskt upbeat tempo, evt. synkroniseret med sportsaktiviteten, kan optimere din træning, fjerne fokus fra et sidestik og øge din udholdenhed. Derfor er god lyd i ørene, for rigtig mange sportsudøvere, en helt uundværlig del af løbeturen eller træningsrutinen, og en forudsætning for at få en tilfredsstillende oplevelse.

Hvilken musik og hvilke hovedtelefoner man vælger til træningen afhænger af individuelle og personlige præferencer. Vi har haft lejlighed til at teste 'Boom by Miiego Anc', som er trådløse, over ear-hovedtelefoner fra danske Miiego, og bringer her vores vurdering af hovedtelefonerns lyd, funktion, design og pris i sammenligning med 'B&O Beoplay H8i'.

Valg af musik til træningen

Mens valget af musikgenre er underordnet, så har de fleste glæde af en playliste med tempofyldte numre, gerne numre afstemt ens løbetempo. Musik til løb i moderat tempo ligger som regel mellem 120 og 140 BPM (Beats per Minute), og med udgangspunkt i musiktjenesternes MPB-playlister, kan man hurtigt sammensætte sin personlige playliste med numre i ønsket tempo.
 
Valg af hovedtelefoner

Mens nogen foretrækker at få lyden fra mobilens ørepropper, så vælger andre den klassiske form for hovedtelefoner med bøjle og ørepuder. Uanset hvilken form for hovedtelefon man vælger til træningen, så bevæger man sig ud på et stort og ikke altid helt gennemskueligt marked i jagten efter optimal lyd og komfort.

Gennem de senere år har tec-giganter som Apple, JBL, Jabra, Bose og B&O lanceret stribevis af trådløse øretelefoner af høj kvalitet. For noglen, kan de små, diskrete høretelefoner, også kaldet 'in ear' eller 'true wireless' imidlertid være en gene. De små ørepropper har nemlig tendens til at skabe vokspropper og smerter i øret som følge af, at den ørevoks, der sidder i øregangen, skubbes ind og danner prop inderst i øret.

Med klassiske hovedtelefoner, også kaldet ’over ear’ eller ’on ear’, undgår man de gener og samtidig kan der ifølge kræsne musikelskere med høje krav til lydkvaliteten, være store lysmæssige fordele ved at vælge hovedtelefoner med bøjle og ørepuder.

Blandt trådløse over ear-hovedtelefoner, der særligt egner sig til træning, er blandt andet Sony WH-1000XM3, B&O Beoplay H8i, Adidas RPT-01 og JBL UA Sport Wireless Train. Men også den danske tec-virksomhed Miiego har med deres sportshovedtelefoner, Boom by Miiego, lanceret nogle temmelig suveræne bud på over ear-hovedtelefoner med optimal komfort og flot lydkvalitet.

International toppris til danskdesignede hovedtelefoner til sport

Med visionen om at erobre sportsverdenen med hovedtelefoner af høj kvalitet, og samtidig kunne tilbyde dem til konkurrencedygtige priser har Miiego siden 2013 specialiseret sig i udvikling af hovedtelefoner.

Deres vision og arbejde synes i høj grad at have båret frugt: På seneste ISPO-messe i München, der er verdens største professionelle industrisportsmesse, vandt Miiego således en stor og yderst præstigefuld international pris i kategorien ’Health & Fitness, Headphones’, for deres over ear-sportshovedtelefoner, Boom by Miiego.

De lette, trådløse hovedtelefoner udmærker sig både ved et innovativt design, en perfekt pasform, men vigtigst; en helt suveræn lydkvalitet, der præsenterer et flot, rent og autentisk lydbillede med tydelig bas, mellemtone og diskant.

Regulering af lydstyrke, pausefunktion og navigation mellem musiknumrene er nem og brugervenlig, og opkald klares også direkte fra hovedtelefonerne. Boom har en batterilevetid på op til hele 36 timer, som man, på iPhones såvel som iOS-enheder, kan holde øje, da batteriets status automatisk vises på skærmen, når høretelefonerne er tilsluttet.

B&O Beoplay H8i vs. Boom by Miiego Anc.

Valg af hovedtelefoner

Med det store udvalg af over hovedtelefoner i mange design, kvaliteter og prisklasser, og dét faktum, at vi hver især har vores egne prioriteter, krav og præferencer, kræver valget af hovedtelefoner nogle overvejelser. Derfor er det altid fornuftigt at teste og undersøge mulighederne, tjekke anmeldelser og omtaler på nettet, og lytte til venner og bekendtes anbefalinger.

Når det kommer til denne artikels omtale og anbefaling af Miiegos hovedtelefoner, så er den præget af, at vi sammenligner Boom by Miiego Anc med B&Os Beoplay H8i, som er hovedtelefoner, der er almindelig kendt for deres eminente lyd. Her er vores vurdering, at Boom by Miiego Anc til fulde matcher Beoplays lydkvalitet. Begge hovedtelefoner er effektivt støjreducerende, ligesom de vægt- og komfortmæssigt også er at sammenligne. 

Til gengæld har Miiegos hovedtelefoner den helt klare fordel, at ørepuderne kan udskiftes. Med hovedtelefonerne følger to sæt ørepuder; det ene par er specialudviklede og åndbare sports-ørepuder i meshmateriale, der kan vaskes. Det andet par er bløde og komfortable ørepuder i kunstlæder. Begge er IPX5-certificeret og tåler således sved og let regn.

Rent designmæssigt adskiller de to sig klart fra hinanden, og her må den personlige smag råde. Prismæssigt er der dog ingen tvivl om, at man får meget mere lydkvalitet og komfort under træningen med et par Boom by Miiego Anc, der koster vejledende 1.799 kroner eller 1.299 uden ANC, mens B&Os Beoplay H8i koster vejledende 3.000.

Vi tester!
Øjenbryn 'on fleek'

Gennem de senere år er fokus på bryn blevet en af de hotteste makeuptrends. Men de smukke, fyldige, formede øjenbryn har ikke meget tilfælles med de blyantstynde bryn, der trendede i 80´erne, så for de af os, der drak Pisang Ambong på Tordenskjold i Århus eller Annabels i København dengang, kan det...

Læs mere
Vi tester!
Remington Air3D – Føntørrer i nyt elegant design

Når det kommer til føntørrere, er der sjældent tale om elegant design, derfor var det med en vis nysgerrighed, at vi fik præsenteret Remingtons nylancering. Med Air3D har Remington nemlig designet en hårtørrer i et så super elegant design, at føntørren fremover kan ligge fremme.

Med Air3D...

Læs mere
Vi tester!
Støjsvag støvsuger: Test af Electrolux UltraSilencer Zen

Det er ikke fordi, jeg ikke har hørt om støjsvage støvsugere, jeg har bare altid haft en formodning om, at jo mere en støvsuger larmer, desto bedre og mere effektiv er den. Måske er det min referenceramme, der er noget galt med. Når det kommer til sammenhængen mellem støj og ydeevne, så tænker jeg...

Læs mere
Vi tester!
Fitbit Flex 2

Med den spritnye Flex 2 fra Fitbit har du ikke blot en smal, strømlignet aktivitetstracker, der udførligt registrerer dine fitnessdata og sørger for, at du holder dig motiveret, nu kan du tilmed vælge at have trackeren siddende i et elegant designet armbånd.

Læs mere
Vi tester!
Test af S9100 PROluxe glattejern

Grå og hvide hår kan være lidt af en udfordring for frisuren. Med deres krusede og stride struktur er selv hårspray med ekstra kraftigt hold sjældent nok til at få styr på de stædigt, strittende hår. Ved hjælp af et glattejern, kan de grå og hvide hår imidlertid glattes ud, og blive elegante,...

Læs mere
Vi tester!
Braun Silk-expert IPL

Den nye Braun Silk-expert er udviklet til at fjerne uønsket hår permanent. Det lille apparat fungerer ved at udsende pulserende lys, såkaldt Pulsed Light teknologi (IPL), der nedbryder hårsækkens evne til at danne nye hår. Det nye Braun produkt er samtidig udstyret med SensoAdapt™, som er en ny...

Læs mere
Vi tester!
Børst huden klar til sommerkulør

Ikke mindst i sommermånederne, hvor sol og vand udtørrer huden, er børstning af huden en effektiv måde at få renset huden, og give den de bedste betingelser for at få en jævn og smuk sommerkulør.

Med REVEAL Body Brush fra Remington har du en elektrisk børste, som både fungerer som tørbørste, men...

Læs mere
Vi tester!
Ny hårtrimmer introducerer vakuumteknologi

En elektrisk hårklipper er god at have ved hånden, når frisuren skal trimmes i løbet af sommeren. Den er nem at bruge, kan tages med på farten og sparer familiens feriebudget for udskrivninger til frisøren. Hidtil har der dog altid været en lille gene ved klipning af hår hjemme: De små afklippede...

Læs mere
Vi tester!
HP ENVY-pc

Den er ultra tynd, men alligevel kraftfuld som en højtydende PC. Med den spritnye HP ENVY 13-d000 Notebook PC får du en stærk og hurtig maskine i et smukt og super elegant design. Med sin 13-tommer fuld HD skærm og sit rene, minimalistiske design udfordrer den favoritter som Dell XPS 13 og Apple...

Læs mere
Vi tester!
Oral-B nyhed: Eltandbørsten Oral-B Genius X

Det er altså super tilfredsstillende, når man efter tandbørstning lader tungen glide hen over tænderne og de føles helt glatte og rene. Men hvorfor er det at man, trods de anbefalede to minutters tandbørstning, to gange dagligt, stadig kan få besked hos tandlægen om, at man ikke har været grundig...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Seneste shop annoncer
Et feminint touch i indretningen

Et feminint touch i indretningen

Kjole slå-om effekt og paisley print

Kjole slå-om effekt og paisley print

Strandtaske Rice

Strandtaske Rice

Bålfad

Bålfad

Det Skriver Andre Medier...
07.07.2020

Etisk Råd: Hvem er de sårbare under coronakrisen?

Etisk Råd

Coronaepidemien har vist os, at sårbare grupper bliver ramt særlig hårdt. Helt aktuel er debatten om de ældre på plejehjem og de omfattende besøgs- og omgangsrestriktioner, der har været indført for at begrænse smittespredningen... Læs mere


27.04.2020

Coronakrisen slider mest på kvinders psykiske trivsel

Institut for Klinisk Medicin ved Aarhus Universitet

Meget tyder på, at livet med corona-truslen sænker humøret mest hos kvinder, konstaterer professor Søren Dinesen Østergaard fra Aarhus Universitet på baggrund af en nypubliceret undersøgelse. Læs mere


21.03.2020

Corona-måling: Befolkningen har stor tillid til regeringens håndtering

Finans.dk

85,2 procent af befolkningen er enten enig eller helt enig i regeringens håndtering af coronakrisen. Det viser en måling fra Voxmeter, ifølge Finans. Læs mere


20.03.2020

Pensionerede læger melder sig ind i coronaberedskabet

Jyllands-Posten.dk

1261 danske pensionerede læger er klar til at indgå i coronaberedskabet, skriver Lægeforeningen i en pressemeddelelse. Formanden for Foreningen af Pensionerede Læger, Mogens Hüttel på 74 år, er en af de læger, som er klar til at blive en del af coronaberedskabet.

"Man er læge hele livet. Det ligger... Læs mere


20.03.2020

Hjertenyt: Hvad hvis jeg er smittet som hjertesyg?

Hjerteforeningen

Hjerteforeningen modtager mange spørgsmål fra bekymrede danskere omkring coronavirus (COVID-19) og hjerte-kar-sygdom, derfor har de oprettet en videnbank, hvor de samler og deler den vigtigste viden til hjertepatienter og pårørende. Læs mere


20.03.2020

Coronavirus - hvis flyet, rejsen eller arrangementet er aflyst

Forbrug.dk

Forbrugerstyrelsen har samlet information om, hvilken betydning en aflysning har for dig, der har købt flybilletter, pakkerejser eller billetter til arrangementer, der bliver aflyst som følge af coronavirus. Læs mere


Arkiv

^