Splittelse i familien omkring arv

Splittelse i familien omkring arv

Splittelse i familien omkring arv 

Fra brevkassen: Hun er bekymret for, at der skal opstå splittelse i familien i forbindelse med, at deres far i særlig grad har betænkt deres stedmor frem for sine børn, i sit testamente.

___________________________

 

Hej brevkasse.
I forbindelse med en arv fra vores far, er der opstået stridigheder i familien. Fordelingen af arven er klar ifølge testamentet, men mine søskende føler sig forfordelt i forhold til min fars kone, altså vores stedmor. Min ene søster er så vred, at hun er begyndt at genere min fars kone. Hun ringer også rundt til os andre og pisker en stemning op. Jeg har forsøgt at sige til hende, at hun bliver nødt til at finde sig i fordelingen, men nu har hun fået vores to brødre til også at synes at det er en urimelig fordeling. Så nu er de også vrede, og hver gang vi ses, bliver der ikke snakket om andet. Af samme grund ses vi ikke længere med min fars kone.
Jeg er ikke, og har aldrig været, særlig glad for min fars kone, men jeg vil gerne have, at vi kommer videre, og at vi kan ses uden at alle sidder og siger grimme ting om hende. Har du et godt råd?
___________________________

Tak for din mail, hvor du søger om et godt råd i forbindelse med en arvesag fra jeres far.

Det er desværre ikke ualmindeligt, at negative følelser, som jalousi og gammelt nag kommer op til overfladen og skaber konflikter mellem arvinger. I jeres tilfælde er især din søster utilfreds med fordelingen af arven efter jeres far. Hun føler sig forfordelt i forhold jeres stedmor, der måske har fået den største del af arven efter jeres far.

Det kan tænkes, at jeres far har besluttet det således, for at jeres stedmor kan blive boende i deres fælles bolig efter hans død. Set udefra, kunne dette jo synes rimeligt, hvis de har levet sammen i mange år.

Din søsters vrede udspringer formentligt af, at hun føler sig svigtet af jeres far, fordi han har valgt at betænke sin kone frem for sine børn, og måske mistænker hun endda jeres stedmor for at have manipuleret med ham mht. testamentet.

Trods din egen mere nøgtern indstilling til situationen, så hersker der nu så meget vrede blandt dine søskende, at I slet ikke ser jeres stedmor. Det er en svær situation for jer, men det må være et hårdt slag for hende, både at miste sin mand og samtidig kontakten til jer - især hvis hun ikke har haft noget at gøre med fordelingen af arven.

Det er værste er dog, hvis arven giver anledning til splittelse mellem jer søskende. Jeg vil derfor anbefale, at det først og fremmest er her, du bruger dine ressourcer så det ikke kommer til at ske. Der er netop nu, hvor I har mistet en del af familien, at I skal værne om søskende-sammenholdet.

Måske er det en god ide, at du inviterer dine søskende til en snak om, hvordan I indbyrdes kommer videre. Her vil du have lejlighed til at vise dem, at du forstår deres følelser, men også dele din bekymring for, at jeres fars handling, skal resultere i splittelse mellem jer. Foreslå dem, at I fremover lader jeres stedmor i fred og stopper med at tale om hende. Kom med nogle forslag, og hør dine søskende, om de har forslag til, hvordan I som søskendeflok, kommer videre.

Hvis du ikke selv kan få dine søskende til at se det destruktive i det, der foregår lige nu, så kan det måske være en ide, at få en god advokat til at forklare dine søskende hvordan - og måske også hvorfor - jeres far har handlet, som han har. Måske kan en forklaring, fra en sådan uvildig person, få dine søskende til at indse og acceptere, at mens de ikke kan ændre ved jeres fars fordeling af arven, så kan de til gengæld sørge for, at det ikke skal være årsag til at I splittes.
Jeg er godt klar også, at det kan være en bitter pille at sluge, men accept og tilgivelse er det værktøj, der skal til for at I alle kan komme videre sammen - med eller uden jeres stedmor.

Det er en vanskelig og ulykkelig situation, du befinder dig i, og jeg ønsker dig al mulig kraft og styrke til at få familien tilbage på sporet.



Penge & økonomi
Nu må der ske noget! 

Der er et stort behov for at forbedre forbrugerbeskyttelsen i Danmark. Et område som har trængt sig på i adskillige år er gebyrproblemerne, Her er der i dag frit slag for iderige virksomheder ...

Læs mere
Penge & økonomi
Nye regler gør det nemmere at samligne lån 

Den 1. maj træder et nyt regelsæt i kraft, som gør det nemmere for forbrugerne at sammenligne priserne på forskellige lån. Med de nye regler bliver alle låneudbydere forpligtet til at give de samme oplysninger ...

Læs mere
Penge & økonomi
Overblik over din pensionsopsparing 

Fire ud af ti danskere ved ikke, hvor meget de indbetaler til deres pension. Men nu får de mulighed for at få et samlet overblik over, hvad de forskellige opsparingsordninger samlet set betyder i kroner og ører...

Læs mere
Penge & økonomi
Shopping på nettet 

Danske forbrugeres tillid til handel på internettet skal styrkes. Det skal bl.a. gøres gennem

massiv information om forbrugernes rettigheder i forbindelse med internethandel samt en udbredelse af det danske e-handelsmærke.

Læs mere
Penge & økonomi
Slip fri af gammel gæld 

Gæld er ubehageligt for de fleste. Men ligseom med en slankekur kan man med det lange seje træk slippe ud af gældsfælden. Gældsskolen giver en række gode råd, tips og links til, hvordan man kan få trimmet udgifterne ...

Læs mere
Penge & økonomi
Spar på din transport 

Forbruger informationens tips til hvorledes vi kan passe på udgifterne i forbindelse med den daglige transport...

Læs mere
Penge & økonomi
Økonomi: Mænd har stadig de bedst lønnede job 

Mænd tjener fortsat mærkbart mere end kvinder – og det kan ikke alene forklares med kvindernes større fravær i forbindelse med børn og sygdom..

Læs mere
Penge & økonomi
Hænger dit budget sammen?  

Ung under uddannelse, ældre der er blevet alene, børnefamilie med vokseværk - hvad din situation end er, kan det være svært at få økonomien til at hænge sammen...

Læs mere
Penge & økonomi
Få børn 

Danica Pension informererNår man er ung og får børn, tænker man måske ikke på, hvad sker med familien, hvis den ene forælder skulle dø ...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^