Økonomer advarer mod afdragsfrie lån

Økonomer advarer mod afdragsfrie lån

Økonomer advarer mod afdragsfrie lån 

Efter kun et halvt år på markedet, udgør de afdragsfrie lån 10 procent af samtlige lån. Hvis renten stiger, kan det betyde flere tvangsauktioner..

Efter kun et halvt år på markedet, udgør de afdragsfrie lån 10 procent af samtlige lån.

Hvis renten stiger, kan det betyde flere tvangsauktioner.

Danskerne har taget de afdragsfrie boliglån til sig, men flere økonomer advarer nu boligejerne.

De risikerer at blive ramt af markant flere tvangsauktioner, hvis renten går hen og stiger. Det skyldes, at mange har finansieret sig med flex-lån.

Af de mange danskere, som har ladet sig friste af afdragsfrie lån, er de unge familier særligt udsat.

Mange af dem har presset deres økonomi til det yderste for at komme ind på boligmarkedet. De har ikke den nødvendige luft i økonomien, fordi en meget aggressiv markedsføring har presset dem til at købe huse, som er lidt dyrere, end de egentlig havde råd til.

- Vi synes, det er godt, at lånemuligheden findes. Men der er også grund til bekymring, siger Rasmus Kjeldahl, direktør i Forbrugerrådet.

- Kombinationen af manglende afdrag på en stor del af den danske lånemasse, høje huspriser og udsigt til stigende rente, vil sætte en del familiers økonomi under pres. Der er brug for en meget grundig rådgivning. Ved flex-lån følger kursen ikke med ned, hvis huspriserne falder og renten stiger.

Penge & økonomi
Banker - skift og spar 

Hjælp til at gennemskue pengeinstitutternes renter og gebyrer...

Læs mere
Penge & økonomi
Bankpriser top 10 

Forbrugerstyrelsen samarbejder med Mybanker om at indhente pengeinstitutternes satser på ind- og udlån. Find de billigste satser inden for: kreditkort, indlån, udlån, billån, forbrugslån, m.m.

Læs mere
Penge & økonomi
Faldgruber i forbindelse med huskøb 

Private huskøbere skal være bedre informeret om huseftersynsordningen. Folder fra forsikringserhvervet gør noget ved sagen ...

Læs mere
Penge & økonomi
Forbrugeren skal have bedre forhold 

Det skal være nemmere at finde ud af, hvad det koster at tage et lån, at få behandlet tænderne hos tandlægen eller at få malet stuen.

Læs mere
Penge & økonomi
Få kunder skifter bank 

Mange bankkunder kan spare penge, hvis de skifter pengeinstitut. Alligevel er det få, der skifter bank. Det viser en ny undersøgelse af priser og mobilitet blandt de nordiske pengeinstitutter.

Læs mere
Penge & økonomi
Gode råd om forsikringer i ny guide 

Køb dine forsikringer hos forskellige selskaber. Vælg en forsikring uden selvrisiko. Tegn din ulykkesforsikring i et selskab, som ikke aldersdiskriminerer....

Læs mere
Forbrugernyt
Kort og godt om at skifte bank 

En Gallupundersøgelse viser, at hele 82% af danskerne er så loyale over for deres bank, at de ikke har overvejet at skifte til en anden. Direktør for rådgivningsfirmaet Mybanker.dk, John Norden forklarer, at det blandt andet skyldes en fejlagtig tro på, at det er besværligt at skifte bank.

Læs mere
Penge & økonomi
Kort og godt om private sygeforsikringer 

Flere og flere danskere forsikrer sig mod sygdom og lange ventelister. Hvis du overvejer at tegne en privat sygeforsikring, bør du læse Forbrugerstyrelsens tre gode råd, inden du skriver under på forsikringspolicen...

Læs mere
Penge & økonomi
Kvinder skal tænke på penge 

Kvinders pensionsopsparing er mindre end mænds og de tjener mindre. Til gengæld lever de længere. Derfor søsættes nu en række initiativer for at få kvinder til at tænke mere i økonomi...

Læs mere
Penge & økonomi
Mange unge glemmer forsikringen 

Mange unge glemmer forsikringen,

når de flytter hjemmefra – og det kan blive dyrt

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^