Motionscentre afviser at refundere

Motionscentre afviser at refundere

Motionscentre afviser at refundere 

- Ifølge betalingsmiddelloven skal kunder med udløbne elektroniske klippekort kunne få det resterende beløb udbetalt...

Ifølge betalingsmiddelloven skal kunder med udløbne elektroniske klippekort kunne få det resterende beløb udbetalt. Men den regel er ikke kendt i fitnessbranchen

To ud af tre fitnesscentre, forbrug.dk har talt med, tilbyder elektroniske klippekort til deres kunder men afviser at udbetale restbeløbet, når kortet udløber. Det er i strid med loven.

- Når der er tale om forudbetalte plastikkort, baseret på elektronisk aflæsning, udstedt til en bestemt person, er kortet omfattet af betalingsmiddelloven. Det betyder at kunden kan få pengene tilbage for de ubrugte klip – uanset hvad, siger jurist i Forbrugernes Hus, Søren Iversen.

Når du køber et klippekort til fitnesscentret med 10 eller 20 klip, men ikke når at bruge dem, inden kortet udløber tre måneder eller et halvt år senere, betyder det altså ikke, at alle pengene er spildte.

Elektroniske klippekort til fitnesscentre er nemlig omfattet af betalingsmiddelloven, hvilket betyder at du har ret til at få pengene retur for de klip du ikke fik brugt - eventuelt med fradrag af et rimeligt gebyr.

I nogle af de motionscentre, som Forbrug.dk har snakket med, kender man ikke til reglerne i betalingsmiddelloven. Her mener de for eksempel, at det ikke er et klippekort men et medlemskort, de sælger.

- Man kan godt kalde det noget andet. Men hvis det er et elektronisk kort, der er personligt, og som nedskrives for hver gang, man bruger det, så er det et betalingsmiddel, understreger jurist Søren Iversen.

Hvis du ligger inde med et elektronisk kort til motionscentret, som er udløbet, og du ikke fik brugt alle dine klip, kan du bede om at få det resterende beløb tilbage. Du skal henvende dig senest et år efter udløbsdatoen. Hvis centret ikke vil betale pengene tilbage, og kortet har kostet over 800 kroner kan du klage til Forbrugerklagenævnet.

Hvis kortet kostede under 800 kroner, kan du skrive til Forbrugerombudsmanden.

Penge & økonomi
Varige forbrugsgoder - gode spareråd 

Her følger en stribe bode spareråd når du skal ud og handle varige forbrugsgoder, som f.eks. hvidevarer..

Læs mere
Penge & økonomi
Banker - skift og spar 

Hjælp til at gennemskue pengeinstitutternes renter og gebyrer...

Læs mere
Penge & økonomi
Bankpriser top 10 

Forbrugerstyrelsen samarbejder med Mybanker om at indhente pengeinstitutternes satser på ind- og udlån. Find de billigste satser inden for: kreditkort, indlån, udlån, billån, forbrugslån, m.m.

Læs mere
Penge & økonomi
Faldgruber i forbindelse med huskøb 

Private huskøbere skal være bedre informeret om huseftersynsordningen. Folder fra forsikringserhvervet gør noget ved sagen ...

Læs mere
Penge & økonomi
Forbrugeren skal have bedre forhold 

Det skal være nemmere at finde ud af, hvad det koster at tage et lån, at få behandlet tænderne hos tandlægen eller at få malet stuen.

Læs mere
Penge & økonomi
Få kunder skifter bank 

Mange bankkunder kan spare penge, hvis de skifter pengeinstitut. Alligevel er det få, der skifter bank. Det viser en ny undersøgelse af priser og mobilitet blandt de nordiske pengeinstitutter.

Læs mere
Penge & økonomi
Gode råd om forsikringer i ny guide 

Køb dine forsikringer hos forskellige selskaber. Vælg en forsikring uden selvrisiko. Tegn din ulykkesforsikring i et selskab, som ikke aldersdiskriminerer....

Læs mere
Forbrugernyt
Kort og godt om at skifte bank 

En Gallupundersøgelse viser, at hele 82% af danskerne er så loyale over for deres bank, at de ikke har overvejet at skifte til en anden. Direktør for rådgivningsfirmaet Mybanker.dk, John Norden forklarer, at det blandt andet skyldes en fejlagtig tro på, at det er besværligt at skifte bank.

Læs mere
Penge & økonomi
Kort og godt om private sygeforsikringer 

Flere og flere danskere forsikrer sig mod sygdom og lange ventelister. Hvis du overvejer at tegne en privat sygeforsikring, bør du læse Forbrugerstyrelsens tre gode råd, inden du skriver under på forsikringspolicen...

Læs mere
Penge & økonomi
Kvinder skal tænke på penge 

Kvinders pensionsopsparing er mindre end mænds og de tjener mindre. Til gengæld lever de længere. Derfor søsættes nu en række initiativer for at få kvinder til at tænke mere i økonomi...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^