Mange unge glemmer forsikringen

Mange unge glemmer forsikringen

Mange unge glemmer forsikringen 

Mange unge glemmer forsikringen,

når de flytter hjemmefra – og det kan blive dyrt

– Når unge mennesker flytter hjemmefra, er forsikringer ikke altid det, der tænkes på, og det er en "forglemmelse", der kan blive endog meget dyr, siger konsulent Kirsten Skov Johansen, Forsikringsoplysningen.

De forsikringer, unge ofte glemmer eller i nogle tilfælde bevidst fravælger, er ulykkesforsikringen, der erstatter, de personskader, de selv kan blive ramt af, samt familieforsikringen, der er en kombineret indbo- og ansvarsforsikring. Denne forsikring kan have forskellige navne i de enkelte forsikringsselskaber.

Familieforsikringen betaler millionkrav
– Så længe de unge bor hjemme, er de dækket af forældrenes familieforsikring uanset alder. Men flytter de hjemmefra, er der kun dækning på forsikringen indtil det fyldte 21. år - og kun hvis de bor i Danmark og bor alene. Unge over 21 år eller unge, der flytter sammen i et parforhold eller har børn, må selv sørge for deres egen familieforsikring, fortsætter Kirsten Skov Johansen.

Familieforsikringen erstatter skader på ens private ejendele som f.eks. tøj, møbler og elektronisk udstyr m.m. i tilfælde af brand, vandskade eller tyveri. Desuden betaler ansvarsforsikringen, hvis man på grund af en uagtsomhed er skyld i en skade på andres ting eller andre personer.

Ifølge Kirsten Skov Johansen hører Forsikringsoplysningen ofte om uheldige eksempler på, at unge mennesker ikke har ansvarsforsikringen i orden og derfor selv må betale erstatning for en skade. Og hun gør opmærksom på, at eksempelvis en alvorlig personskade i værste fald kan løbe op i et erstatningskrav på flere millioner kroner.

Et øjebliks uagtsomhed kan altså blive dyrt, hvis de unge har glemt eller ligefrem valgt at spare udgiften til en familieforsikring.

Ulykkesforsikring – allerede efter det 18. år
Mange unge – og for den sags skyld også voksne, tror fejlagtigt, at familieforsikringen også erstatter tandskader eller andre skader på en selv, hvis man kommer ud for en ulykke. Det gør den ikke. Her er det nødvendigt, at man har en ulykkesforsikring.

– Og her skal unge være opmærksomme på, at de efter deres fyldte 18. år ikke mere er omfattet af den ulykkesforsikring, som deres forældre måske har tegnet for dem. Derfor bør de efter vores opfattelse overveje at tegne deres egen ulykkesforsikring, siger Kirsten Skov Johansen, der gør opmærksom på, at en tandskade kan løbe op i mange tusinde kroner.

Ved køb af en ulykkesforsikring skal den unge tage stilling til, om det skal være en forsikring, der dækker i fritiden, eller en heltidsulykkesforsikring, der dækker alle døgnets 24 timer, og dermed også dækker de ulykker, der kan ske på arbejdspladsen. Med en heltidsulykkesforsikring vil man kunne få erstatning både fra sin egen forsikring og fra arbejdsgiverens lovpligtige arbejdsskadeforsikring.

Specielt for studerende
Forsikringsoplysningen gør opmærksom på, at studerende ikke via deres studie er omfattet af en lovpligtig arbejdsskadeforsikring og derfor selv bør tegne deres egen ulykkesforsikring. Studerende kan normalt kun tegne en heltidsulykkesforsikring, da tegning af en fritidsulykkesforsikring kræver, at man har fast arbejde i et væsentligt antal timer om ugen.

Spørg mere end ét selskab
Forsikringsoplysningen råder de unge til at kontakte et eller flere forsikringsselskaber for at få de helt rigtige forsikringer. Og gør opmærksom på, at det er en god ide at spørge, om forsikringsselskabet har specielle ungdomsforsikringer.

Penge & økonomi
Varige forbrugsgoder - gode spareråd 

Her følger en stribe bode spareråd når du skal ud og handle varige forbrugsgoder, som f.eks. hvidevarer..

Læs mere
Penge & økonomi
Banker - skift og spar 

Hjælp til at gennemskue pengeinstitutternes renter og gebyrer...

Læs mere
Penge & økonomi
Bankpriser top 10 

Forbrugerstyrelsen samarbejder med Mybanker om at indhente pengeinstitutternes satser på ind- og udlån. Find de billigste satser inden for: kreditkort, indlån, udlån, billån, forbrugslån, m.m.

Læs mere
Penge & økonomi
Faldgruber i forbindelse med huskøb 

Private huskøbere skal være bedre informeret om huseftersynsordningen. Folder fra forsikringserhvervet gør noget ved sagen ...

Læs mere
Penge & økonomi
Forbrugeren skal have bedre forhold 

Det skal være nemmere at finde ud af, hvad det koster at tage et lån, at få behandlet tænderne hos tandlægen eller at få malet stuen.

Læs mere
Penge & økonomi
Få kunder skifter bank 

Mange bankkunder kan spare penge, hvis de skifter pengeinstitut. Alligevel er det få, der skifter bank. Det viser en ny undersøgelse af priser og mobilitet blandt de nordiske pengeinstitutter.

Læs mere
Penge & økonomi
Gode råd om forsikringer i ny guide 

Køb dine forsikringer hos forskellige selskaber. Vælg en forsikring uden selvrisiko. Tegn din ulykkesforsikring i et selskab, som ikke aldersdiskriminerer....

Læs mere
Forbrugernyt
Kort og godt om at skifte bank 

En Gallupundersøgelse viser, at hele 82% af danskerne er så loyale over for deres bank, at de ikke har overvejet at skifte til en anden. Direktør for rådgivningsfirmaet Mybanker.dk, John Norden forklarer, at det blandt andet skyldes en fejlagtig tro på, at det er besværligt at skifte bank.

Læs mere
Penge & økonomi
Kort og godt om private sygeforsikringer 

Flere og flere danskere forsikrer sig mod sygdom og lange ventelister. Hvis du overvejer at tegne en privat sygeforsikring, bør du læse Forbrugerstyrelsens tre gode råd, inden du skriver under på forsikringspolicen...

Læs mere
Penge & økonomi
Kvinder skal tænke på penge 

Kvinders pensionsopsparing er mindre end mænds og de tjener mindre. Til gengæld lever de længere. Derfor søsættes nu en række initiativer for at få kvinder til at tænke mere i økonomi...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^