Tekande fra Serax
Metal krukker House Doctor
Lanterner fra Rivièra Maison
Buddha i guld resin
Mange unge glemmer forsikringen

Mange unge glemmer forsikringen,

når de flytter hjemmefra – og det kan blive dyrt

– Når unge mennesker flytter hjemmefra, er forsikringer ikke altid det, der tænkes på, og det er en "forglemmelse", der kan blive endog meget dyr, siger konsulent Kirsten Skov Johansen, Forsikringsoplysningen.

De forsikringer, unge ofte glemmer eller i nogle tilfælde bevidst fravælger, er ulykkesforsikringen, der erstatter, de personskader, de selv kan blive ramt af, samt familieforsikringen, der er en kombineret indbo- og ansvarsforsikring. Denne forsikring kan have forskellige navne i de enkelte forsikringsselskaber.

Familieforsikringen betaler millionkrav
– Så længe de unge bor hjemme, er de dækket af forældrenes familieforsikring uanset alder. Men flytter de hjemmefra, er der kun dækning på forsikringen indtil det fyldte 21. år - og kun hvis de bor i Danmark og bor alene. Unge over 21 år eller unge, der flytter sammen i et parforhold eller har børn, må selv sørge for deres egen familieforsikring, fortsætter Kirsten Skov Johansen.

Familieforsikringen erstatter skader på ens private ejendele som f.eks. tøj, møbler og elektronisk udstyr m.m. i tilfælde af brand, vandskade eller tyveri. Desuden betaler ansvarsforsikringen, hvis man på grund af en uagtsomhed er skyld i en skade på andres ting eller andre personer.

Ifølge Kirsten Skov Johansen hører Forsikringsoplysningen ofte om uheldige eksempler på, at unge mennesker ikke har ansvarsforsikringen i orden og derfor selv må betale erstatning for en skade. Og hun gør opmærksom på, at eksempelvis en alvorlig personskade i værste fald kan løbe op i et erstatningskrav på flere millioner kroner.

Et øjebliks uagtsomhed kan altså blive dyrt, hvis de unge har glemt eller ligefrem valgt at spare udgiften til en familieforsikring.

Ulykkesforsikring – allerede efter det 18. år
Mange unge – og for den sags skyld også voksne, tror fejlagtigt, at familieforsikringen også erstatter tandskader eller andre skader på en selv, hvis man kommer ud for en ulykke. Det gør den ikke. Her er det nødvendigt, at man har en ulykkesforsikring.

– Og her skal unge være opmærksomme på, at de efter deres fyldte 18. år ikke mere er omfattet af den ulykkesforsikring, som deres forældre måske har tegnet for dem. Derfor bør de efter vores opfattelse overveje at tegne deres egen ulykkesforsikring, siger Kirsten Skov Johansen, der gør opmærksom på, at en tandskade kan løbe op i mange tusinde kroner.

Ved køb af en ulykkesforsikring skal den unge tage stilling til, om det skal være en forsikring, der dækker i fritiden, eller en heltidsulykkesforsikring, der dækker alle døgnets 24 timer, og dermed også dækker de ulykker, der kan ske på arbejdspladsen. Med en heltidsulykkesforsikring vil man kunne få erstatning både fra sin egen forsikring og fra arbejdsgiverens lovpligtige arbejdsskadeforsikring.

Specielt for studerende
Forsikringsoplysningen gør opmærksom på, at studerende ikke via deres studie er omfattet af en lovpligtig arbejdsskadeforsikring og derfor selv bør tegne deres egen ulykkesforsikring. Studerende kan normalt kun tegne en heltidsulykkesforsikring, da tegning af en fritidsulykkesforsikring kræver, at man har fast arbejde i et væsentligt antal timer om ugen.

Spørg mere end ét selskab
Forsikringsoplysningen råder de unge til at kontakte et eller flere forsikringsselskaber for at få de helt rigtige forsikringer. Og gør opmærksom på, at det er en god ide at spørge, om forsikringsselskabet har specielle ungdomsforsikringer.

Penge & økonomi
Kvinder har færre penge til alderdommen end mænd

Ny opgørelse fra Danmarks Statistik viser, at kvindernes pensionsformuer er 25% mindre end mændenes.

Læs mere
Forbrugernyt
Betaler du for meget for din forsikring?

Mange går stadig glip af en billigere forsikring, lyder det fra pensionskassers erhvervsorganisation Forsikring & Pension. Flere forbrugere er bevidste om, at de muligvis kan få en billigere eller bedre forsikring, men mange får alligevel ikke undersøgt mulighederne.

Læs mere
Penge & økonomi
Splittelse i familien omkring arv

Fra brevkassen: Hun er bekymret for, at der skal opstå splittelse i familien i forbindelse med, at deres far i særlig grad har betænkt deres stedmor frem for sine børn, i sit testamente.

Læs mere
Penge & økonomi
Hendes løgne ødelægger forholdet

Fra brevkassen: Han elsker hende højt, men hun er ved at ødelægge deres økonomi og forhold med sine løgne.

Læs mere
Penge & økonomi
Økonomi: Mænd har stadig de bedst lønnede job

Mænd tjener fortsat mærkbart mere end kvinder – og det kan ikke alene forklares med kvindernes større fravær i forbindelse med børn og sygdom..

Læs mere
Penge & økonomi
Spar på din transport

Forbruger informationens tips til hvorledes vi kan passe på udgifterne i forbindelse med den daglige transport...

Læs mere
Penge & økonomi
Slip fri af gammel gæld

Gæld er ubehageligt for de fleste. Men ligseom med en slankekur kan man med det lange seje træk slippe ud af gældsfælden. Gældsskolen giver en række gode råd, tips og links til, hvordan man kan få trimmet udgifterne ...

Læs mere
Penge & økonomi
Shopping på nettet

Danske forbrugeres tillid til handel på internettet skal styrkes. Det skal bl.a. gøres gennem

massiv information om forbrugernes rettigheder i forbindelse med internethandel samt en udbredelse af det danske e-handelsmærke.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Hübsch glasvaser

Hübsch glasvaser

Er jagt en hobby kun for mænd?

Er jagt en hobby kun for mænd?

Stor LED pære

Stor LED pære

Blomsterfrø: Islandsk valmue

Blomsterfrø: Islandsk valmue

Nye Bøger
Kunsten at skifte spor i arbejdslivet

Flere og flere oplever, at de har brug for nye udfordringer i disse år, hvor arbejdsmarkedet forandrer sig med stor hast. Mange mangler dog mod til at rykke på mulighederne. Er du en af dem, så læs denne bog og få masser af inspiration til at gå på opdagelse efter et anderledes og rigere arbejdsliv.

Læs mere
Myten om kvinders selvtillid

Selvtillid handler ikke om frygtløshed, men om at have modet til at handle, selvom knæene ryster under dig i situationen, skriver Helene Lerner i bogen 'Myten om kvinders selvtillid'.

Læs mere
Det gennemsnitlige menneske

Marketingsdirektør Morten Albæk gør op med folks indbildte tro på, at deres talent bare skal opdages og langer ud efter den manglende selverkendelse, der nærer X Factor og andre lignende konstruktioner i vores omgivelser. For efter Albæks mening er de fleste af os helt gennemsnitlige, fejlfyldte...

Læs mere
Tag magten over sin karriere

Er du kørt sur i det hele" Er du træt af chefen" Er du bitter over at din kollega blev forfremmet i stedet for dig? Keder du dig på jobbet -eller i det hele taget? Ærgrer du dig over at du aldrig fik muligheden for at forfølge din drøm? Den gode nyhed er at der IKKE kommer nogen og redder dig. Du...

Læs mere
Det Skriver Andre Medier...
21.03.2020

Corona-måling: Befolkningen har stor tillid til regeringens håndtering

Finans.dk

85,2 procent af befolkningen er enten enig eller helt enig i regeringens håndtering af coronakrisen. Det viser en måling fra Voxmeter, ifølge Finans. Læs mere


20.03.2020

Pensionerede læger melder sig ind i coronaberedskabet

Jyllands-Posten.dk

1261 danske pensionerede læger er klar til at indgå i coronaberedskabet, skriver Lægeforeningen i en pressemeddelelse. Formanden for Foreningen af Pensionerede Læger, Mogens Hüttel på 74 år, er en af de læger, som er klar til at blive en del af coronaberedskabet.

"Man er læge hele livet. Det ligger... Læs mere


20.03.2020

Hjertenyt: Hvad hvis jeg er smittet som hjertesyg?

Hjerteforeningen

Hjerteforeningen modtager mange spørgsmål fra bekymrede danskere omkring coronavirus (COVID-19) og hjerte-kar-sygdom, derfor har de oprettet en videnbank, hvor de samler og deler den vigtigste viden til hjertepatienter og pårørende. Læs mere


20.03.2020

Coronavirus - hvis flyet, rejsen eller arrangementet er aflyst

Forbrug.dk

Forbrugerstyrelsen har samlet information om, hvilken betydning en aflysning har for dig, der har købt flybilletter, pakkerejser eller billetter til arrangementer, der bliver aflyst som følge af coronavirus. Læs mere


18.03.2020

Professor: Tidlig opsporing af coronasmitte redder liv og arbejdspladser

Statens Institut for Folkesundhed, SDU.

"Vi bør teste folk med milde symptomer og folk i risikogrupper. Tidlig opsporing vil reducere antallet af kritisk syge og afkorte længden af krisen og dermed skåne vores økonomi mest muligt", siger professor i epidemiologi ved Statens Institut for Folkesundhed, Janne Tolstrup. Læs mere


18.03.2020

WHO: Tag ikke ibuprofen, hvis du har coronasymptomer

DR.dk

Verdenssundhedsorganisationen opfordrer til, at man tager parcetamol – pinex, panodil etc. - i stedet. Opfordringen kommer, efter at det medicinske tidsskrift The Lance i en forskningsundersøgelse indikerer, at ibuprofen – stoffet i ipren – kan gøre coronasmittede mere syge, end de er i forvejen,... Læs mere


Arkiv

^