Udsalg Crocca.dk
Michael Kors ur - Darci Gold
Ibu Jewels
Designer Inspirations Boutique
Mange unge glemmer forsikringen

Mange unge glemmer forsikringen,

når de flytter hjemmefra – og det kan blive dyrt

– Når unge mennesker flytter hjemmefra, er forsikringer ikke altid det, der tænkes på, og det er en "forglemmelse", der kan blive endog meget dyr, siger konsulent Kirsten Skov Johansen, Forsikringsoplysningen.

De forsikringer, unge ofte glemmer eller i nogle tilfælde bevidst fravælger, er ulykkesforsikringen, der erstatter, de personskader, de selv kan blive ramt af, samt familieforsikringen, der er en kombineret indbo- og ansvarsforsikring. Denne forsikring kan have forskellige navne i de enkelte forsikringsselskaber.

Familieforsikringen betaler millionkrav
– Så længe de unge bor hjemme, er de dækket af forældrenes familieforsikring uanset alder. Men flytter de hjemmefra, er der kun dækning på forsikringen indtil det fyldte 21. år - og kun hvis de bor i Danmark og bor alene. Unge over 21 år eller unge, der flytter sammen i et parforhold eller har børn, må selv sørge for deres egen familieforsikring, fortsætter Kirsten Skov Johansen.

Familieforsikringen erstatter skader på ens private ejendele som f.eks. tøj, møbler og elektronisk udstyr m.m. i tilfælde af brand, vandskade eller tyveri. Desuden betaler ansvarsforsikringen, hvis man på grund af en uagtsomhed er skyld i en skade på andres ting eller andre personer.

Ifølge Kirsten Skov Johansen hører Forsikringsoplysningen ofte om uheldige eksempler på, at unge mennesker ikke har ansvarsforsikringen i orden og derfor selv må betale erstatning for en skade. Og hun gør opmærksom på, at eksempelvis en alvorlig personskade i værste fald kan løbe op i et erstatningskrav på flere millioner kroner.

Et øjebliks uagtsomhed kan altså blive dyrt, hvis de unge har glemt eller ligefrem valgt at spare udgiften til en familieforsikring.

Ulykkesforsikring – allerede efter det 18. år
Mange unge – og for den sags skyld også voksne, tror fejlagtigt, at familieforsikringen også erstatter tandskader eller andre skader på en selv, hvis man kommer ud for en ulykke. Det gør den ikke. Her er det nødvendigt, at man har en ulykkesforsikring.

– Og her skal unge være opmærksomme på, at de efter deres fyldte 18. år ikke mere er omfattet af den ulykkesforsikring, som deres forældre måske har tegnet for dem. Derfor bør de efter vores opfattelse overveje at tegne deres egen ulykkesforsikring, siger Kirsten Skov Johansen, der gør opmærksom på, at en tandskade kan løbe op i mange tusinde kroner.

Ved køb af en ulykkesforsikring skal den unge tage stilling til, om det skal være en forsikring, der dækker i fritiden, eller en heltidsulykkesforsikring, der dækker alle døgnets 24 timer, og dermed også dækker de ulykker, der kan ske på arbejdspladsen. Med en heltidsulykkesforsikring vil man kunne få erstatning både fra sin egen forsikring og fra arbejdsgiverens lovpligtige arbejdsskadeforsikring.

Specielt for studerende
Forsikringsoplysningen gør opmærksom på, at studerende ikke via deres studie er omfattet af en lovpligtig arbejdsskadeforsikring og derfor selv bør tegne deres egen ulykkesforsikring. Studerende kan normalt kun tegne en heltidsulykkesforsikring, da tegning af en fritidsulykkesforsikring kræver, at man har fast arbejde i et væsentligt antal timer om ugen.

Spørg mere end ét selskab
Forsikringsoplysningen råder de unge til at kontakte et eller flere forsikringsselskaber for at få de helt rigtige forsikringer. Og gør opmærksom på, at det er en god ide at spørge, om forsikringsselskabet har specielle ungdomsforsikringer.

Penge & økonomi
Kvinder har færre penge til alderdommen end mænd

Ny opgørelse fra Danmarks Statistik viser, at kvindernes pensionsformuer er 25% mindre end mændenes.

Læs mere
Forbrugernyt
Betaler du for meget for din forsikring?

Mange går stadig glip af en billigere forsikring, lyder det fra pensionskassers erhvervsorganisation Forsikring & Pension. Flere forbrugere er bevidste om, at de muligvis kan få en billigere eller bedre forsikring, men mange får alligevel ikke undersøgt mulighederne.

Læs mere
Penge & økonomi
Splittelse i familien omkring arv

Fra brevkassen: Hun er bekymret for, at der skal opstå splittelse i familien i forbindelse med, at deres far i særlig grad har betænkt deres stedmor frem for sine børn, i sit testamente.

Læs mere
Penge & økonomi
Hendes løgne ødelægger forholdet

Fra brevkassen: Han elsker hende højt, men hun er ved at ødelægge deres økonomi og forhold med sine løgne.

Læs mere
Penge & økonomi
Økonomi: Mænd har stadig de bedst lønnede job

Mænd tjener fortsat mærkbart mere end kvinder – og det kan ikke alene forklares med kvindernes større fravær i forbindelse med børn og sygdom..

Læs mere
Penge & økonomi
Spar på din transport

Forbruger informationens tips til hvorledes vi kan passe på udgifterne i forbindelse med den daglige transport...

Læs mere
Penge & økonomi
Slip fri af gammel gæld

Gæld er ubehageligt for de fleste. Men ligseom med en slankekur kan man med det lange seje træk slippe ud af gældsfælden. Gældsskolen giver en række gode råd, tips og links til, hvordan man kan få trimmet udgifterne ...

Læs mere
Penge & økonomi
Shopping på nettet

Danske forbrugeres tillid til handel på internettet skal styrkes. Det skal bl.a. gøres gennem

massiv information om forbrugernes rettigheder i forbindelse med internethandel samt en udbredelse af det danske e-handelsmærke.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Izabel Camille

Izabel Camille

Sif Jakobs 'Biella Piccolo'

Sif Jakobs 'Biella Piccolo'

DANFORM spisebordsstole

DANFORM spisebordsstole

Mads Z - Mads Z Luxury Rainbow ring

Mads Z - Mads Z Luxury Rainbow ring

Nye Bøger
Kunsten at skifte spor i arbejdslivet

Flere og flere oplever, at de har brug for nye udfordringer i disse år, hvor arbejdsmarkedet forandrer sig med stor hast. Mange mangler dog mod til at rykke på mulighederne. Er du en af dem, så læs denne bog og få masser af inspiration til at gå på opdagelse efter et anderledes og rigere arbejdsliv.

Læs mere
Myten om kvinders selvtillid

Selvtillid handler ikke om frygtløshed, men om at have modet til at handle, selvom knæene ryster under dig i situationen, skriver Helene Lerner i bogen 'Myten om kvinders selvtillid'.

Læs mere
Det gennemsnitlige menneske

Marketingsdirektør Morten Albæk gør op med folks indbildte tro på, at deres talent bare skal opdages og langer ud efter den manglende selverkendelse, der nærer X Factor og andre lignende konstruktioner i vores omgivelser. For efter Albæks mening er de fleste af os helt gennemsnitlige, fejlfyldte...

Læs mere
Tag magten over sin karriere

Er du kørt sur i det hele" Er du træt af chefen" Er du bitter over at din kollega blev forfremmet i stedet for dig? Keder du dig på jobbet -eller i det hele taget? Ærgrer du dig over at du aldrig fik muligheden for at forfølge din drøm? Den gode nyhed er at der IKKE kommer nogen og redder dig. Du...

Læs mere
Det Skriver Andre Medier...
11.09.2020

Hospitaler: Begræns besøg af pårørende

Rigshospitalet

I lyset af det stigende corona-smittetryk henstiller Region Hovedstaden til at antallet af besøgende pårørende begrænses. Det betyder blandt andet, at man som indlagt opfordres til at vælge én fast pårørende til besøg i hele indlæggelsesperioden. Læs mere


03.09.2020

Fakta om kommende voldtægtslovgivning

Kvinfo

KVINFO forklarer her, hvad Danmarks kommende voldtægtslovgivning baseret på samtykke betyder. Læs mere


02.09.2020

Forskning: Hormonbehandling redder COVID-19-patienter

Rigshospitalet

Steroidpræparater med binyrebarkhormon tager toppen af betændelsesreaktionen og bedrer overlevelsen for svært syge COVID-19-patienter på intensivafdelingerne. Det er resultatet af ny dansk og international forskning støttet af Novo Nordisk Fonden. Læs mere


27.08.2020

Test: Kemi i tandpasta

Forbrugerrådet Tænk Kemi

Tandpastaer er i mange tilfælde gode kemivalg, som får Forbrugerrådet Tænk Kemis bedste bedømmelse. Få hjælp til at vælge en tandpasta uden uønsket kemi.

Læs mere


20.07.2020

Strøget i historisk krise

Finans.dk

Coronakrisen truer med at få antallet af ledige lejemål til at sætte rekord. Læs mere


19.07.2020

Markant flere låner lyd- og e-bøger

eReolen

Coronakrisen har fået flere børn og voksne til at søge underholdning i digitale bøger hos foreningen eReolen, der giver alle danskere mulighed for at låne elektroniske bøger og lydbøger gratis. Læs mere


Arkiv

^