Kvinder skal tænke på penge

Kvinder skal tænke på penge

Kvinder skal tænke på penge 

Kvinders pensionsopsparing er mindre end mænds og de tjener mindre. Til gengæld lever de længere. Derfor søsættes nu en række initiativer for at få kvinder til at tænke mere i økonomi...

Økonomisk er kvinder stadig dårligere stillet end mænd, selvom det i dag er mere end 40 år siden, at kvinderne for alvor gjorde deres entre på arbejdsmarkedet. Derfor har Dansk Aktionærforening lanceret en række initiativer, der skal gøre kvinder mere opmærksomme på deres penge.
"Kvinder sparer markant mindre op til pensionen end mænd, selv om vi lever længere. Det hænger overhovedet ikke sammen, så der er et stort behov for at råbe kvinderne op," siger Charlotte Lindholm, der er direktør i Dansk Aktionærforening. Derfor sætter foreningen nu ind med både investeringsnetværk, aktieklubber, AktieSkole-kurser og gode råd til kvinder om investering.

Afgørende forskel på mænd og kvinder
At der er afgørende forskel på mænd og kvinders økonomiske adfærd, dokumenteres for eksempel af en undersøgelse fra Nordea blandt 1.000 danskere på 25-64 år.
"Hele 57 procent af alle danske kvinder har ikke gjort sig tanker om, hvad afkastet skal være af deres opsparing - det er skandinavisk rekord," fortæller Ann Lehmann Erichsen, forbrugerøkonom i Nordea, der selv er overrasket over den kedelige førsteplads til danske kvinder.
Dette resulterer blandt andet i, at kvinder får markant lavere afkast end mænd. Også Ann Lehmann Erichsen appellerer derfor til, at kvinder sætter sig ned og nøje overvejer deres investeringsstrategier.

Fire nye initiativer til kvinder
Dansk Aktionærforening har for nylig stiftet et investeringsnetværk for kvinder sammen med Nordea og netværksorganisationen WOW Exenet. Tredje og fjerde møde finder sted i marts og april, og netværket vokser støt.
Ligeledes arbejder foreningen på at samle kvinder med interesse for investering i mindre og mere intime aktieklubber, hvor de kan udveksle erfaringer. Den første klub er under oprettelse i København, og flere følger i resten af landet.
Desuden lancerer Dansk Aktionærforening nu for første gang nogensinde et AktieSkole-kursus kun for kvinder. Det sker med et pilot-kursus i København 11. april, der skal danne grundlag for at udbrede konceptet til hele Danmark.
Endelig præsenterer foreningen i dag også en guide med gode råd til kvinder om pension og investering, der skal hjælpe kvinderne i gang med at træffe de nødvendige beslutninger.
"Også kvinder må selv tage et ansvar for at få deres penge til at yngle. Man behøver ikke sidde med begge hænder begravet i aktier. Men som minimum må man skaffe sig den nødvendige viden, så man kan træffe afgørende valg om fremtiden på et oplyst grundlag. Prisen for at lade stå til nu kan være tårnhøj i sidste ende," siger Charlotte Lindholm.

Læs også:

Penge & økonomi
Nu må der ske noget! 

Der er et stort behov for at forbedre forbrugerbeskyttelsen i Danmark. Et område som har trængt sig på i adskillige år er gebyrproblemerne, Her er der i dag frit slag for iderige virksomheder ...

Læs mere
Penge & økonomi
Nye regler gør det nemmere at samligne lån 

Den 1. maj træder et nyt regelsæt i kraft, som gør det nemmere for forbrugerne at sammenligne priserne på forskellige lån. Med de nye regler bliver alle låneudbydere forpligtet til at give de samme oplysninger ...

Læs mere
Penge & økonomi
Overblik over din pensionsopsparing 

Fire ud af ti danskere ved ikke, hvor meget de indbetaler til deres pension. Men nu får de mulighed for at få et samlet overblik over, hvad de forskellige opsparingsordninger samlet set betyder i kroner og ører...

Læs mere
Penge & økonomi
Shopping på nettet 

Danske forbrugeres tillid til handel på internettet skal styrkes. Det skal bl.a. gøres gennem

massiv information om forbrugernes rettigheder i forbindelse med internethandel samt en udbredelse af det danske e-handelsmærke.

Læs mere
Penge & økonomi
Slip fri af gammel gæld 

Gæld er ubehageligt for de fleste. Men ligseom med en slankekur kan man med det lange seje træk slippe ud af gældsfælden. Gældsskolen giver en række gode råd, tips og links til, hvordan man kan få trimmet udgifterne ...

Læs mere
Penge & økonomi
Spar på din transport 

Forbruger informationens tips til hvorledes vi kan passe på udgifterne i forbindelse med den daglige transport...

Læs mere
Penge & økonomi
Økonomi: Mænd har stadig de bedst lønnede job 

Mænd tjener fortsat mærkbart mere end kvinder – og det kan ikke alene forklares med kvindernes større fravær i forbindelse med børn og sygdom..

Læs mere
Penge & økonomi
Hænger dit budget sammen?  

Ung under uddannelse, ældre der er blevet alene, børnefamilie med vokseværk - hvad din situation end er, kan det være svært at få økonomien til at hænge sammen...

Læs mere
Penge & økonomi
Få børn 

Danica Pension informererNår man er ung og får børn, tænker man måske ikke på, hvad sker med familien, hvis den ene forælder skulle dø ...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^