Tekande fra Serax
Metal krukker House Doctor
Lanterner fra Rivièra Maison
Buddha i guld resin
Kvinder skal tænke på penge

Kvinders pensionsopsparing er mindre end mænds og de tjener mindre. Til gengæld lever de længere. Derfor søsættes nu en række initiativer for at få kvinder til at tænke mere i økonomi...

Økonomisk er kvinder stadig dårligere stillet end mænd, selvom det i dag er mere end 40 år siden, at kvinderne for alvor gjorde deres entre på arbejdsmarkedet. Derfor har Dansk Aktionærforening lanceret en række initiativer, der skal gøre kvinder mere opmærksomme på deres penge.
"Kvinder sparer markant mindre op til pensionen end mænd, selv om vi lever længere. Det hænger overhovedet ikke sammen, så der er et stort behov for at råbe kvinderne op," siger Charlotte Lindholm, der er direktør i Dansk Aktionærforening. Derfor sætter foreningen nu ind med både investeringsnetværk, aktieklubber, AktieSkole-kurser og gode råd til kvinder om investering.

Afgørende forskel på mænd og kvinder
At der er afgørende forskel på mænd og kvinders økonomiske adfærd, dokumenteres for eksempel af en undersøgelse fra Nordea blandt 1.000 danskere på 25-64 år.
"Hele 57 procent af alle danske kvinder har ikke gjort sig tanker om, hvad afkastet skal være af deres opsparing - det er skandinavisk rekord," fortæller Ann Lehmann Erichsen, forbrugerøkonom i Nordea, der selv er overrasket over den kedelige førsteplads til danske kvinder.
Dette resulterer blandt andet i, at kvinder får markant lavere afkast end mænd. Også Ann Lehmann Erichsen appellerer derfor til, at kvinder sætter sig ned og nøje overvejer deres investeringsstrategier.

Fire nye initiativer til kvinder
Dansk Aktionærforening har for nylig stiftet et investeringsnetværk for kvinder sammen med Nordea og netværksorganisationen WOW Exenet. Tredje og fjerde møde finder sted i marts og april, og netværket vokser støt.
Ligeledes arbejder foreningen på at samle kvinder med interesse for investering i mindre og mere intime aktieklubber, hvor de kan udveksle erfaringer. Den første klub er under oprettelse i København, og flere følger i resten af landet.
Desuden lancerer Dansk Aktionærforening nu for første gang nogensinde et AktieSkole-kursus kun for kvinder. Det sker med et pilot-kursus i København 11. april, der skal danne grundlag for at udbrede konceptet til hele Danmark.
Endelig præsenterer foreningen i dag også en guide med gode råd til kvinder om pension og investering, der skal hjælpe kvinderne i gang med at træffe de nødvendige beslutninger.
"Også kvinder må selv tage et ansvar for at få deres penge til at yngle. Man behøver ikke sidde med begge hænder begravet i aktier. Men som minimum må man skaffe sig den nødvendige viden, så man kan træffe afgørende valg om fremtiden på et oplyst grundlag. Prisen for at lade stå til nu kan være tårnhøj i sidste ende," siger Charlotte Lindholm.

Læs også:

Penge & økonomi
Kvinder har færre penge til alderdommen end mænd

Ny opgørelse fra Danmarks Statistik viser, at kvindernes pensionsformuer er 25% mindre end mændenes.

Læs mere
Forbrugernyt
Betaler du for meget for din forsikring?

Mange går stadig glip af en billigere forsikring, lyder det fra pensionskassers erhvervsorganisation Forsikring & Pension. Flere forbrugere er bevidste om, at de muligvis kan få en billigere eller bedre forsikring, men mange får alligevel ikke undersøgt mulighederne.

Læs mere
Penge & økonomi
Splittelse i familien omkring arv

Fra brevkassen: Hun er bekymret for, at der skal opstå splittelse i familien i forbindelse med, at deres far i særlig grad har betænkt deres stedmor frem for sine børn, i sit testamente.

Læs mere
Penge & økonomi
Hendes løgne ødelægger forholdet

Fra brevkassen: Han elsker hende højt, men hun er ved at ødelægge deres økonomi og forhold med sine løgne.

Læs mere
Penge & økonomi
Økonomi: Mænd har stadig de bedst lønnede job

Mænd tjener fortsat mærkbart mere end kvinder – og det kan ikke alene forklares med kvindernes større fravær i forbindelse med børn og sygdom..

Læs mere
Penge & økonomi
Spar på din transport

Forbruger informationens tips til hvorledes vi kan passe på udgifterne i forbindelse med den daglige transport...

Læs mere
Penge & økonomi
Slip fri af gammel gæld

Gæld er ubehageligt for de fleste. Men ligseom med en slankekur kan man med det lange seje træk slippe ud af gældsfælden. Gældsskolen giver en række gode råd, tips og links til, hvordan man kan få trimmet udgifterne ...

Læs mere
Penge & økonomi
Shopping på nettet

Danske forbrugeres tillid til handel på internettet skal styrkes. Det skal bl.a. gøres gennem

massiv information om forbrugernes rettigheder i forbindelse med internethandel samt en udbredelse af det danske e-handelsmærke.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Sådan skaber du et hyggeligt hjem

Sådan skaber du et hyggeligt hjem

Ophæng med kroge

Ophæng med kroge

Svensk 70'er pendel

Svensk 70'er pendel

Hübsch glasvaser

Hübsch glasvaser

Nye Bøger
Kunsten at skifte spor i arbejdslivet

Flere og flere oplever, at de har brug for nye udfordringer i disse år, hvor arbejdsmarkedet forandrer sig med stor hast. Mange mangler dog mod til at rykke på mulighederne. Er du en af dem, så læs denne bog og få masser af inspiration til at gå på opdagelse efter et anderledes og rigere arbejdsliv.

Læs mere
Myten om kvinders selvtillid

Selvtillid handler ikke om frygtløshed, men om at have modet til at handle, selvom knæene ryster under dig i situationen, skriver Helene Lerner i bogen 'Myten om kvinders selvtillid'.

Læs mere
Det gennemsnitlige menneske

Marketingsdirektør Morten Albæk gør op med folks indbildte tro på, at deres talent bare skal opdages og langer ud efter den manglende selverkendelse, der nærer X Factor og andre lignende konstruktioner i vores omgivelser. For efter Albæks mening er de fleste af os helt gennemsnitlige, fejlfyldte...

Læs mere
Tag magten over sin karriere

Er du kørt sur i det hele" Er du træt af chefen" Er du bitter over at din kollega blev forfremmet i stedet for dig? Keder du dig på jobbet -eller i det hele taget? Ærgrer du dig over at du aldrig fik muligheden for at forfølge din drøm? Den gode nyhed er at der IKKE kommer nogen og redder dig. Du...

Læs mere
Det Skriver Andre Medier...
21.03.2020

Corona-måling: Befolkningen har stor tillid til regeringens håndtering

Finans.dk

85,2 procent af befolkningen er enten enig eller helt enig i regeringens håndtering af coronakrisen. Det viser en måling fra Voxmeter, ifølge Finans. Læs mere


20.03.2020

Pensionerede læger melder sig ind i coronaberedskabet

Jyllands-Posten.dk

1261 danske pensionerede læger er klar til at indgå i coronaberedskabet, skriver Lægeforeningen i en pressemeddelelse. Formanden for Foreningen af Pensionerede Læger, Mogens Hüttel på 74 år, er en af de læger, som er klar til at blive en del af coronaberedskabet.

"Man er læge hele livet. Det ligger... Læs mere


20.03.2020

Hjertenyt: Hvad hvis jeg er smittet som hjertesyg?

Hjerteforeningen

Hjerteforeningen modtager mange spørgsmål fra bekymrede danskere omkring coronavirus (COVID-19) og hjerte-kar-sygdom, derfor har de oprettet en videnbank, hvor de samler og deler den vigtigste viden til hjertepatienter og pårørende. Læs mere


20.03.2020

Coronavirus - hvis flyet, rejsen eller arrangementet er aflyst

Forbrug.dk

Forbrugerstyrelsen har samlet information om, hvilken betydning en aflysning har for dig, der har købt flybilletter, pakkerejser eller billetter til arrangementer, der bliver aflyst som følge af coronavirus. Læs mere


18.03.2020

Professor: Tidlig opsporing af coronasmitte redder liv og arbejdspladser

Statens Institut for Folkesundhed, SDU.

"Vi bør teste folk med milde symptomer og folk i risikogrupper. Tidlig opsporing vil reducere antallet af kritisk syge og afkorte længden af krisen og dermed skåne vores økonomi mest muligt", siger professor i epidemiologi ved Statens Institut for Folkesundhed, Janne Tolstrup. Læs mere


18.03.2020

WHO: Tag ikke ibuprofen, hvis du har coronasymptomer

DR.dk

Verdenssundhedsorganisationen opfordrer til, at man tager parcetamol – pinex, panodil etc. - i stedet. Opfordringen kommer, efter at det medicinske tidsskrift The Lance i en forskningsundersøgelse indikerer, at ibuprofen – stoffet i ipren – kan gøre coronasmittede mere syge, end de er i forvejen,... Læs mere


Arkiv

^