Kvinder har færre penge til alderdommen end mænd

Kvinder har færre penge til alderdommen end mænd 

Ny opgørelse fra Danmarks Statistik viser, at kvindernes pensionsformuer er 25% mindre end mændenes.

Således har mænd i gennemsnit sparet 120.000 kr. mere op til pensionen end kvinderne, hvilket svarer til, at kvinderne har sparet ca. 25 pct. mindre op end mændene. Ved udgangen af 2014 udgjorde den samlede pensionsformue for mændene 496.000 kr. i gennemsnit, mens den for kvinderne var 376.000 kr.

Når kvinder ofte har en lavere pensionsformue end mændene er forklaringen bl.a., at kvindernes løn generelt ligger lavere, så der bliver indbetalt mindre til arbejdsmarkedspensionerne, skriver Danmarks Statistik. Hertil kommer, at kvinderne i forbindelse med barsel mister en større del af deres normale indkomst end mændene, der i gennemsnit holder meget kortere barselsorlov. For de ældre kvinder kommer hertil, at der tidligere var relativt mange kvinder, der var hjemmegående, og derfor ikke havde en indtægt, som de kunne spare på en pensionsordning.

Oplysningerne om pensionerne er indsamlet fra de omkring 130 pensionsudbydere. Disse data er indsamlet i samarbejde med Danmarks Nationalbank. Hertil kommer beregnede tal for værdien af tjenestemandspensionerne.

Penge & økonomi
Motionscentre afviser at refundere 

- Ifølge betalingsmiddelloven skal kunder med udløbne elektroniske klippekort kunne få det resterende beløb udbetalt...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^