Få kunder skifter bank

Få kunder skifter bank

Få kunder skifter bank 

Mange bankkunder kan spare penge, hvis de skifter pengeinstitut. Alligevel er det få, der skifter bank. Det viser en ny undersøgelse af priser og mobilitet blandt de nordiske pengeinstitutter.

Mange bankkunder kan spare penge, hvis de skifter pengeinstitut. Alligevel er det få, der skifter bank. Det viser en ny undersøgelse af priser og mobilitet blandt de nordiske pengeinstitutter.

I 2004 valgte kun 4-5 % af alle danskere at flytte deres bankforretninger til et nyt pengeinstitut. I andre brancher regner man med en årlig mobilitet på 13-14 % blandt kunderne.

”Hvis ikke forbrugerne udnytter muligheden for med deres valg af udbydere at presse pengeinstitutterne til konkurrence, så får vi et marked, der selv kan sætte prisen, og det er skidt for både konkurrencen og forbrugerne,” siger Louise Holck, Direktør i Forbrugerstyrelsen.

At vi ikke skifter bank kan blandt andet forklares med den manglende gennemsigtighed på området. 71 % af de spurgte kunder, siger at de ikke kan overskue pengeinstitutternes renter og gebyrer. Desuden skal der være mere end 2500,- kroner at spare, før forbrugerne føler sig motiverede til et skifte. Det viser undersøgelsen ”Mobiliteten i den nordiske finansielle sektor” som Henrik Juul, lektor på Handelshøjskolen i København, har lavet i samarbejde med de nordiske forbrugerstyrelser og Nordisk Ministerråd.

Rapporten kommer med en række anbefalinger, der skal styrke gennemsigtigheden og mobiliteten i den finansielle sektor. Blandt andet anbefales det:

- At der etableres prissammenligningsdatabaser.
- At finansielle virksomheder årligt oplyser om betalte gebyrer og vurderer om kunderne har de optimale produkter.
- At finansielle virksomheder pålægges at oplyse om mobiliteten blandt deres kunder.
- At finansielle virksomheder af en vis størrelse skal have en central klageansvarlig og at bankerne oplyser antallet af klagesager.

Udover mobiliteten blandt forbrugerne omfatter undersøgelsen også prisforholdene mellem bankerne i de nordiske lande. Der er store forskelle på hvor meget en familie skal betale for sine bankforretninger. En identisk finansiel løsning koster 972,- kroner i gebyrer i den billigste bank men 2604,- kroner i den dyreste bank.



Penge & økonomi
Kvinder har færre penge til alderdommen end mænd 

Ny opgørelse fra Danmarks Statistik viser, at kvindernes pensionsformuer er 25% mindre end mændenes.

Læs mere
Forbrugernyt
Betaler du for meget for din forsikring? 

Mange går stadig glip af en billigere forsikring, lyder det fra pensionskassers erhvervsorganisation Forsikring & Pension. Flere forbrugere er bevidste om, at de muligvis kan få en billigere eller bedre forsikring, men mange får alligevel ikke undersøgt mulighederne.

Læs mere
Penge & økonomi
Splittelse i familien omkring arv 

Fra brevkassen: Hun er bekymret for, at der skal opstå splittelse i familien i forbindelse med, at deres far i særlig grad har betænkt deres stedmor frem for sine børn, i sit testamente.

Læs mere
Penge & økonomi
Hendes løgne ødelægger forholdet 

Fra brevkassen: Han elsker hende højt, men hun er ved at ødelægge deres økonomi og forhold med sine løgne.

Læs mere
Penge & økonomi
Unødvendige tillægsforsikringer 

Hvert år tegner de nordiske forbrugere tillægsforsikringer for et beløb på mindst 1 milliard kroner. Nogle af forsikringerne er unødvendige. Få råd fra Fobrugerstyrelsen ...

Læs mere
Penge & økonomi
Vi gemmer udenlandsk valuta for milliarder 

Danske kvinder gemmer udenlandsk valuta for milliarder - men mændene har endnu mere rejsevaluta liggende !

Læs mere
Penge & økonomi
Spareråd i husholdningen 

Der bliver brugt mange penge i en ferieperiode, og derfor skal der som regel spares i før og tiden efter. Når det drejer sig om mad og husholdning, kan du strække dine penge på mange måder. Det drejer sig først og fremmest om at være prisbevidst ...

Læs mere
Penge & økonomi
Økonomer advarer mod afdragsfrie lån 

Efter kun et halvt år på markedet, udgør de afdragsfrie lån 10 procent af samtlige lån. Hvis renten stiger, kan det betyde flere tvangsauktioner..

Læs mere
Penge & økonomi
Ny guide til pensionsjunglen 

For de mange danskere, som ikke kan finde hoved eller hale i deres egen pension, er der hjælp i sigte...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Kunsten at skifte spor i arbejdslivet

Flere og flere oplever, at de har brug for nye udfordringer i disse år, hvor arbejdsmarkedet forandrer sig med stor hast. Mange mangler dog mod til at rykke på mulighederne. Er du en af dem, så læs denne bog og få masser af inspiration til at gå på opdagelse efter et anderledes og rigere arbejdsliv.

Læs mere
Myten om kvinders selvtillid

Selvtillid handler ikke om frygtløshed, men om at have modet til at handle, selvom knæene ryster under dig i situationen, skriver Helene Lerner i bogen 'Myten om kvinders selvtillid'.

Læs mere
Det gennemsnitlige menneske

Marketingsdirektør Morten Albæk gør op med folks indbildte tro på, at deres talent bare skal opdages og langer ud efter den manglende selverkendelse, der nærer X Factor og andre lignende konstruktioner i vores omgivelser. For efter Albæks mening er de fleste af os helt gennemsnitlige, fejlfyldte…

Læs mere
Tag magten over sin karriere

Er du kørt sur i det hele" Er du træt af chefen" Er du bitter over at din kollega blev forfremmet i stedet for dig? Keder du dig på jobbet -eller i det hele taget? Ærgrer du dig over at du aldrig fik muligheden for at forfølge din drøm? Den gode nyhed er at der IKKE kommer nogen og redder dig. Du…

Læs mere
^