Kvinderne er mest klar til at kæmpe for klimaet

Kategori: Forbrugernyt

Danmarks succes med at omstille sig til et bæredygtigt samfund går langt tilbage, og er bredt anerkendt internationalt. Blandt andet blev Danmark i 2017 for anden gang kåret som verdens bedste land til den grønne omstilling. Men den plads er vi ikke kommet sovende til - og især kvinderne er klar til at tage arbejdshandskerne på i den grønne sags tjeneste.

Kvinderne er mest klar til at kæmpe for klimaet 

Det er ikke alene kvinderettigheder og ligestilling, der har en stor plads i kvindernes hjerter på Kvindernes Internationale Kampdag. En nylig undersøgelse lavet af Epinion for interesseorganisationen Synergi viser, at kvinderne går foran for at udvikle Danmark som grønt foregangsland. Og de er parate til at kæmpe for førertrøjen.

Flere kvinder går op i Danmarks position som grønt foregangsland

En nylig befolkningsundersøgelse fra Epinion viser, at kvinderne går mere op i den grønne omstilling sammenlignet med mændene. Hele 77% af kvinderne svarer enig eller delvist enig til udsagnet om, at "Det gør mig stolt, hvis Danmark er foregangsland i forhold til grøn omstilling", mens det samme tal er 68% for mændenes vedkommende. 

Epinions undersøgelse viser, at det særligt er de 18-55 årige kvinder, der føler stolthed over Danmarks position som foregangsland på den grønne scene.

Flere kvinder er klar til at tage de grønne arbejdshandsker på

Når det gælder spørgsmålet om, hvad man selv vil gøre for at hjælpe den grønne omstilling på vej, er kvinderne igen mere villige til at handle sammenlignet med mændene. Kvinderne er i højere grad villige til eksempelvis at sortere affald, reducere madspild og slukke el-apparaterne.

Til spørgsmålet om, hvad man selv vil gøre eller allerede gør for at for at bidrage til den grønne omstilling, svarer 72% af kvinderne, at de vil sortere affald, mens det for mændenes vedkommende er 56%. Størst er forskellen mellem mænd og kvinder, når det gælder reducering af madspild. Mens hele 69% af kvinderne er parate til at reducere madspild, er det kun 48% af mændene, som ønsker dette.

 Til det siger Katrine Bjerre, direktør for Synergi, som arbejder for en mere effektiv brug af energien:

"Undersøgelsen viser, at det er kvinderne, der har førertrøjen på, når det handler om den grønne omstilling. Vi har et fantastisk udgangspunkt for at blive endnu mere ambitiøse i den grønne omstilling i Danmark, men vi skal have mændene mere med i det daglige "grønne" arbejde. Det er i hjemmet indsatsen starter, og her kan vi være med til at give vores børn nogle gode vaner," siger Katrine Bjerre.

Forskellen mellem kvinder og mænd er dog knap så stor, når det handler om at slukke for el-apparaterne. Her er forskellen kun 11 procentpoint: 52% af kvinderne slukker gerne for strømmen til el-apparater, mens det gælder for 41% af mændene.

Forbrugernyt
Spisesvampe og bærs giftige dobbeltgængere 

I den danske natur gror mange gode spisesvampe, men da flere af dem har giftige dobbeltgængere, er det vigtigt altid at sikre sig, at det er en spisesvamp, du har fundet.

Læs mere
Forbrugernyt
Inflation: 20 tips der får pengene til at række længere  

Nu da priserne på elektricitet er mere end fordoblet, kan inflationen for alvor kan mærkes på pengepungen, og med prisernes fortsatte himmelflugt,så gælder det om at huske alle de gode spareråd. Med tips og kloge bidrag fra læserne, får du her 20 råd, der kan få pengene til at række lidt længere.

Læs mere
Forbrugernyt
Tjek bagagen for væggelus inden hjemrejsen 

Når du pakker kufferten til hjemrejsen, så husk lige at tjekke din bagage for væggelus. De små, blodsugende tæger er nemlig rigtige kedelige at få med hjem, for når de først er flyttet ind, er de nærmest umulige at komme af med. Ifølge Miljøstyrelsen skyldes det blandt andet, at væggelus i stigende…

Læs mere
Forbrugernyt
Erstatning ved mistet bagage 

Sommerferien står for døren, og mange danskere vælger at flyve til udlandet for at holde ferie. Men feriestarten kan blive en blandet fornøjelse, hvis bagagen ikke er kommet med flyet. Luftfartsselskabet er erstatningspligtig, men mange forbrugere finder det besværligt at anmelde den manglende…

Læs mere
Forbrugernyt
Er der virkelig adgang forbudt? 

"Har du mødt et skilt, en bom eller en anden barriere i naturen, som du er i tvivl om er lovlig? Send det til Friluftsrådet og få hjælp til at vurdere sagen." Sådan står der på kampagnesiden gaanyeveje.dk, og den opfordring har hundredvis af danskere fulgt.

Læs mere
Forbrugernyt
Flystrejke: Hvad har jeg ret til? 

Med SAS-piloternes strejke, står rigtig mange danskere tilbage uden transport til sommerens feriedestination, og så melder spørgsmålene sig: 'Kommer jeg afsted med et andet luftfartselskab?', 'Kan jeg udskyde rejsen til strejken er ovre?', 'Kan jeg få refunderet min billet?'

For at komme alle de…

Læs mere
Forbrugernyt
Sådan får du en brandsikker Sankt Hans aften 

Mange danskere ventes at holde Sankt Hans aften i baghaven, hvor man selv tænder op i bål og synger midsommervisen. Her er det vigtigt at tage de rette forholdsregler, så det hyggelige bål ikke udvikler sig til en uønsket brand.

Læs mere
Forbrugernyt
Send ikke dyrene til Bloksbjerg 

Torsdag tændes Sankt Hans bålet, og heksen sendes til Bloksbjerg med Midsommervisen. Desværre fanges mange dyr i bålets flammer, fordi de ser brændebunken som det perfekte skjulested. Bålet bør derfor flyttes og ombygges, inden det tændes.

Læs mere
Forbrugernyt
Test dig selv: Kender du miljømærkerne? 

Miljømærker er en fantastisk hjælp, når der købes ind i hverdagen. Ved at kigge efter dem, finder man hurtigt vej til de produkter, der udmærker sig ved at være fremstillet i overensstemmelse med fastsatte miljøkrav.

Læs mere
Forbrugernyt
20 tips til en mere bæredygtig hverdag 

I en verden med begrænsede ressourcer, er vi nødt til at tænke på, hvordan vores forbrug og livsstil påvirker fremtiden. Vi er forpligtet til at tænke på vores børn og børnebørn, og sørge for at de i fremtiden vil have samme niveau af ressourcer og muligheder til rådighed, som vi har haft. Derfor…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^