Forsikringsselskabet: Sådan dækker rejseforsikringen hvis corona-restriktioner forhindrer rejse

Kategori: Forbrugernyt

Har du bestilt ferie i et rødt land, dækker afbestillingsforsikringen ikke, men ofte påtager rejsebureauet sig risikoen. Det er dog en god idé at få det afklaret med dem, inden du bestiller rejsen.

Forsikringsselskabet: Sådan dækker rejseforsikringen hvis corona-restriktioner forhindrer rejse 

Foråret og de lysere tider har vækket danskernes ferie- og rejselyst, men mange er i tvivl om, hvordan de er dækket, hvis de bestiller sommerens rejse sydpå nu, hvor rejsevejledningen har farvet landene røde.

Hos forsikringsselskabet, Alm. Brand, oplever man i øjeblikket en stigning i antallet af kunder, der er usikre på, om forsikringen dækker, hvis de bestiller sommerferien nu i håb om, at landenes rejsevejledning skifter til gul eller grøn.

”Som udgangspunkt dækker din rejseforsikring hos Alm. Brand som normalt, hvis du rejser uden for Danmarks grænser. Dog vil vi altid opfordre til, at man følger Udenrigsministeriets anbefalinger og bliver hjemme, hvis myndighederne anbefaler det,” siger Brian Wahl Olsen, skadesdirektør i Alm. Brand.

Pakke og selvarrangeret rejse

De fleste henvendelser til Alm. Brand handler om, hvilke muligheder der er for at få pengene tilbage, hvis rejsen må aflyses på grund af corona. Og her er man både dækket, hvis man har købt en pakkerejse gennem et rejseselskab eller selv har arrangeret rejsen, så længe Udenrigsministeriet ikke fraråder rejser til den pågældende destination på tidspunktet, hvor rejsen er købt.

”For alle pakkerejser gælder det, at det er rejsearrangøren, der skal refundere beløbet, hvis du ikke kan rejse på grund af udmeldinger fra Udenrigsministeriet. Har du selv arrangeret rejsen, dækker vores afbestillingsforsikring, hvis Udenrigsministeriet ikke fraråder rejser til destinationen på købstidspunktet,” siger Brian Wahl Olsen.

Alle elementer ved en rejseforsikring er vigtige, men særligt i disse usikre tider, er en vigtig tommelfingerregel at have tjek på sin afbestillingsforsikring, inden man bestiller en rejse.
”Afbestillingen er utrolig vigtig at være opmærksom på, da meget kan nå at ændre sig i disse tider. Vores afbestillingsforsikring dækker, hvis et åbnet land pludselig lukker, ligesom vi dækker evakueringen, hvis det sker under ferien,” slutter Brian Wahl Olsen.

Det skal du tjekke, inden du bestiller en rejse sydpå

  • Refundering
    Tal med rejsebureauet om muligheden for refundering, inden du køber rejsen, så du er sikret, hvis rejsen aflyses.
  • Hvor går turen til?
    Undersøg at din rejseforsikring dækker dig på din ønskede destinationen.
  • Afbestillingsforsikring
    Vær opmærksom på, hvordan din afbestillingsforsikring dækker dig.

Har du bestilt ferie i et rødt land, dækker afbestillingsforsikringen ikke, men ofte påtager rejsebureauet sig risikoen. Det er dog en god idé at få det afklaret med dem, inden du bestiller rejsen.

Undgå selvarrangeret ferie

Hvis du selv arrangerer din rejse med fly og hotel til et rødt land, og det forbliver rødt, så dækker afbestillingsforsikringen ikke, hvis du på afrejsetidspunktet ikke kan eller ønsker at tage af sted, fordi Udenrigsministeriet fraråder indrejse til det pågældende land, og det kan være besværligt at få refunderet beløbet fra hotellet. Undersøg hvilke begrænsninger din rejseforsikring har, hvis du rejser til et orange eller rødt land. Nogle forsikringsselskaber dækker slet ikke mens andre dækker med enkelte begrænsninger.

Faktaboks:

  • Udenrigsministeriet kategoriserer landenes sikkerhedsniveauet ved at bruge fire farver: grøn, gul, orange og rød.
  • Hvis dit rejsemål er grønt, opfordrer Udenrigsministeriet dig til at bruge din sunde fornuft og være opmærksom på samme måde, som du ville være det i Danmark.
  • Hvis dit rejsemål er gult, skal du være opmærksom på din personlige sikkerhed og huske at holde dig opdateret.
  • Hvis dit rejsemål er orange, bør du genoverveje, da Udenrigsministeriet fraråder alle ikke-nødvendige rejser, da risiciene forbundet med rejser til disse steder er alvorlige.
  • Hvis dit rejsemål er rødt, bør du genoverveje, da vi fraråder alle rejser til dette rejsemål. Hvis du alligevel tager afsted, opfordrer vi dig til at søge professionel sikkerhedsrådgivning.

Kilde: Udenrigsministeriet


Forbrugernyt
Inflation: 20 tips der får pengene til at række længere  

Nu da priserne på elektricitet er mere end fordoblet, kan inflationen for alvor kan mærkes på pengepungen, og med prisernes fortsatte himmelflugt,så gælder det om at huske alle de gode spareråd. Med tips og kloge bidrag fra læserne, får du her 20 råd, der kan få pengene til at række lidt længere.

Læs mere
Forbrugernyt
Tjek bagagen for væggelus inden hjemrejsen 

Når du pakker kufferten til hjemrejsen, så husk lige at tjekke din bagage for væggelus. De små, blodsugende tæger er nemlig rigtige kedelige at få med hjem, for når de først er flyttet ind, er de nærmest umulige at komme af med. Ifølge Miljøstyrelsen skyldes det blandt andet, at væggelus i stigende…

Læs mere
Forbrugernyt
Erstatning ved mistet bagage 

Sommerferien står for døren, og mange danskere vælger at flyve til udlandet for at holde ferie. Men feriestarten kan blive en blandet fornøjelse, hvis bagagen ikke er kommet med flyet. Luftfartsselskabet er erstatningspligtig, men mange forbrugere finder det besværligt at anmelde den manglende…

Læs mere
Forbrugernyt
Er der virkelig adgang forbudt? 

"Har du mødt et skilt, en bom eller en anden barriere i naturen, som du er i tvivl om er lovlig? Send det til Friluftsrådet og få hjælp til at vurdere sagen." Sådan står der på kampagnesiden gaanyeveje.dk, og den opfordring har hundredvis af danskere fulgt.

Læs mere
Forbrugernyt
Flystrejke: Hvad har jeg ret til? 

Med SAS-piloternes strejke, står rigtig mange danskere tilbage uden transport til sommerens feriedestination, og så melder spørgsmålene sig: 'Kommer jeg afsted med et andet luftfartselskab?', 'Kan jeg udskyde rejsen til strejken er ovre?', 'Kan jeg få refunderet min billet?'

For at komme alle de…

Læs mere
Forbrugernyt
Sådan får du en brandsikker Sankt Hans aften 

Mange danskere ventes at holde Sankt Hans aften i baghaven, hvor man selv tænder op i bål og synger midsommervisen. Her er det vigtigt at tage de rette forholdsregler, så det hyggelige bål ikke udvikler sig til en uønsket brand.

Læs mere
Forbrugernyt
Send ikke dyrene til Bloksbjerg 

Torsdag tændes Sankt Hans bålet, og heksen sendes til Bloksbjerg med Midsommervisen. Desværre fanges mange dyr i bålets flammer, fordi de ser brændebunken som det perfekte skjulested. Bålet bør derfor flyttes og ombygges, inden det tændes.

Læs mere
Forbrugernyt
Test dig selv: Kender du miljømærkerne? 

Miljømærker er en fantastisk hjælp, når der købes ind i hverdagen. Ved at kigge efter dem, finder man hurtigt vej til de produkter, der udmærker sig ved at være fremstillet i overensstemmelse med fastsatte miljøkrav.

Læs mere
Forbrugernyt
20 tips til en mere bæredygtig hverdag 

I en verden med begrænsede ressourcer, er vi nødt til at tænke på, hvordan vores forbrug og livsstil påvirker fremtiden. Vi er forpligtet til at tænke på vores børn og børnebørn, og sørge for at de i fremtiden vil have samme niveau af ressourcer og muligheder til rådighed, som vi har haft. Derfor…

Læs mere
Forbrugernyt
Efterlysning: Hjælp ukrainerne med genbrugstøj 

Med mere end 30.000 ukrainske flygtninge ankommet til Danmark på kort tid, og formentlig mange flere på vej, melder Røde Kors nu om, at der mangel på tøj i genbrugsbutikkerne.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^