Earth Hour: Lørdag slukker hele verden lyset i en time

Kategorier: Forbrugernyt  -  Miljø

Earth Hour er en international begivenhed, der skal øge opmærksomheden omkring verdens klimaforandringer.

Deltag sammen med millioner af mennesker verden over i den symbolske begivenhed, Earth Hour, hvor enkeltpersoner, lokalsamfund og virksomheder slukker for al kunstig lys i en time for at øge opmærksomheden omkring klimaforandringer og fremme bæredygtige handlinger.

Earth Hour: Lørdag slukker hele verden lyset i en time 

Den årlige begivenhed ’Earth Hour’ sætter på lørdag den 26. marts fra kl. 20.30 til 21.30 fokus på planetens presserende natur- og klimakrise, når byer over hele verden slukker lyset i en time for naturen og miljøet. Ifølge WWF Verdensnaturfonden, så er 'Earth Hour' mere end bare en time uden kunstig belysning, men en bevægelse for vores fremtid.

Hvorfor slukker vi lyset?

Verdens biodiversitet er truet, hver fjerde dyre- og planteart er i fare for udryddelse, og naturen er ude af balance. Vi mister på verdensplan vilde dyr, biodiversitet og enestående natur som aldrig før, og der er brug for større handling for at beskytte mennesker og natur. WWF’s Living Planet Report viser blandt andet, at vi på mindre end 50 år har set en dramatisk global reduktion af populationer af pattedyr, fugle, padder, krybdyr og fisk på hele 68 procent.

”Vi slukker lyset for at sætte fokus på, at vi mister vilde dyr, biodiversitet og enestående natur som aldrig før. Earth Hour er verdens største opråb på planetens vegne, og der er mere end nogensinde brug for, at vi står sammen og giver vores klode en stemme. Naturen er i krise, men den er også nøglen til at løse nogle af vor tids største globale udfordringer. Skovene opsuger for eksempel drivhusgasser fra luften og holder på regnen, så mennesket kan få drikkevand. Derfor opfordrer vi danskerne til sammen med virksomhederne og kommunerne at deltage i årets Earth Hour. Når kloden går i sort, viser vi, at vi forventer, at verdens beslutningstagere lytter og handler,” siger Bo Øksnebjerg, generalsekretær i WWF Verdensnaturfonden.


Vær med den 26. marts 2024. Sluk for lyset – tænd håbet!

Når kloden går i sort, er det for at vise, at vi alle har en stemme, og at vi forventer, at verdens beslutningstagere lytter og handler. Derfor opfordres alle; privatpersoner såvel som virksomheder og til at deltage i årets Earth Hour, for samtalen om klodens fremtid skal ikke foregå uden dig. Sammen kan vi gøre en forskel.

Traditionen tro vil en række verdenskendte vartegn være med til at sprede budskabet. Tidligere år har lyset været slukket på blandt andet Storebæltsbroen, Øresundsbroen,  Københavns Rådhus og Randers Regnskov for blot at nævne nogle få. I udlandet har Operahuset i Sidney, Eiffeltårnet i Paris, Brandenburger Tor i Berlin, Colosseum i Rom, Markuspladsen i Venedig, Sheikh Zayed-moskéen i Abu Dhabi og Akropolis i Athen tidligere bakket op om begivenheden. Og sidste år nåede Earth Hour ud til rekordmange – 192 lande og territorier.

Forbrugernyt
Inflation: 20 tips der får pengene til at række længere  

Nu da priserne på elektricitet er mere end fordoblet, kan inflationen for alvor kan mærkes på pengepungen, og med prisernes fortsatte himmelflugt,så gælder det om at huske alle de gode spareråd. Med tips og kloge bidrag fra læserne, får du her 20 råd, der kan få pengene til at række lidt længere.

Læs mere
Forbrugernyt
Tjek bagagen for væggelus inden hjemrejsen 

Når du pakker kufferten til hjemrejsen, så husk lige at tjekke din bagage for væggelus. De små, blodsugende tæger er nemlig rigtige kedelige at få med hjem, for når de først er flyttet ind, er de nærmest umulige at komme af med. Ifølge Miljøstyrelsen skyldes det blandt andet, at væggelus i stigende…

Læs mere
Forbrugernyt
Erstatning ved mistet bagage 

Sommerferien står for døren, og mange danskere vælger at flyve til udlandet for at holde ferie. Men feriestarten kan blive en blandet fornøjelse, hvis bagagen ikke er kommet med flyet. Luftfartsselskabet er erstatningspligtig, men mange forbrugere finder det besværligt at anmelde den manglende…

Læs mere
Forbrugernyt
Er der virkelig adgang forbudt? 

"Har du mødt et skilt, en bom eller en anden barriere i naturen, som du er i tvivl om er lovlig? Send det til Friluftsrådet og få hjælp til at vurdere sagen." Sådan står der på kampagnesiden gaanyeveje.dk, og den opfordring har hundredvis af danskere fulgt.

Læs mere
Forbrugernyt
Flystrejke: Hvad har jeg ret til? 

Med SAS-piloternes strejke, står rigtig mange danskere tilbage uden transport til sommerens feriedestination, og så melder spørgsmålene sig: 'Kommer jeg afsted med et andet luftfartselskab?', 'Kan jeg udskyde rejsen til strejken er ovre?', 'Kan jeg få refunderet min billet?'

For at komme alle de…

Læs mere
Forbrugernyt
Sådan får du en brandsikker Sankt Hans aften 

Mange danskere ventes at holde Sankt Hans aften i baghaven, hvor man selv tænder op i bål og synger midsommervisen. Her er det vigtigt at tage de rette forholdsregler, så det hyggelige bål ikke udvikler sig til en uønsket brand.

Læs mere
Forbrugernyt
Send ikke dyrene til Bloksbjerg 

Torsdag tændes Sankt Hans bålet, og heksen sendes til Bloksbjerg med Midsommervisen. Desværre fanges mange dyr i bålets flammer, fordi de ser brændebunken som det perfekte skjulested. Bålet bør derfor flyttes og ombygges, inden det tændes.

Læs mere
Forbrugernyt
Test dig selv: Kender du miljømærkerne? 

Miljømærker er en fantastisk hjælp, når der købes ind i hverdagen. Ved at kigge efter dem, finder man hurtigt vej til de produkter, der udmærker sig ved at være fremstillet i overensstemmelse med fastsatte miljøkrav.

Læs mere
Forbrugernyt
20 tips til en mere bæredygtig hverdag 

I en verden med begrænsede ressourcer, er vi nødt til at tænke på, hvordan vores forbrug og livsstil påvirker fremtiden. Vi er forpligtet til at tænke på vores børn og børnebørn, og sørge for at de i fremtiden vil have samme niveau af ressourcer og muligheder til rådighed, som vi har haft. Derfor…

Læs mere
Forbrugernyt
Efterlysning: Hjælp ukrainerne med genbrugstøj 

Med mere end 30.000 ukrainske flygtninge ankommet til Danmark på kort tid, og formentlig mange flere på vej, melder Røde Kors nu om, at der mangel på tøj i genbrugsbutikkerne.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^