Drop sølvpapiret

Kategorier: Forbrugernyt  -  Miljø

Drop sølvpapiret 

Sølvpapir belaster miljøet, og det er derfor en god idé at bruge så lidt som muligt. Samtidig fraråder Forbrugerrådet, at man pakker sure fødevarer, som for eksempel citroner, ind i sølvpapir, da sølvpapir kan afgive aluminium til maden.

Pak ind med omtanke

Hvad enten det er madpakken, der skal pakkes ind, eller resterne for aftensmaden, som skal dækkes over, er det en god ide at overveje, hvilken type materiale du bruger. Sølvpapir, også kaldet stanniol eller aluminiumsfolie, er fremstillet af aluminium, hvilket er meget energikrævende at udvinde og dermed belastende for miljøet. Og selvom det næsten ikke vejer noget, kan det udgøre et affaldsproblem, da folien er svær at nedbryde i et affalds-forbrændingsanlæg.

Derudover egner folien sig ikke til sure madvarer som f.eks. citroner, syltede rødbeder og agurker, da de kan opløse aluminiumet. Hvis du vil tage hensyn til miljø og sundhed, er det derfor en god ide at begrænse dit forbrug af sølvpapir.

Husholdningsfilm

Husholdningsfilm var tidligere ofte lavet af PVC og blødgjort med ftalater. Men Fødevarestyrelsen har ved kontroller konstateret, at der ikke længere er ftalater i husholdningsfilm. Husholdningsfilm er i stedet lavet af polyethylen, som anses for et miljø- og sundhedsvenligt materiale.
Før du bruger film, er det dog en god ide at læse, hvad der står på indpakningen. For plastfilm kan ikke altid bruges til det samme. Nogle egner sig fx kun til bestemte typer af madvarer, og andre må ikke bruges i mikrobølgeovnen.

Opbevaring af madvarer i glasbeholdere

I glas indgår få kemiske stoffer og derfor betegnes glas som et relativt sundheds- og miljøvenligt materiale.

Opbevaring af madvarer i plastbeholdere

Plast er et af de mest anvendte materialer i kontakt med fødevarer, men det det er vigtigt kun at bruge plastbeholdere til det, de er beregnet til, for at undgå kemisk afsmitning. Det gælder f.eks. før du bruger beholderen til frysning, mikrobølgeovn, putter varme fødevarer i den osv.
 

Forbrugernyt
Her er produkterne, du IKKE må tage med hjem fra udlandsrejsen 

De fleste ved, at der er strenge regler for at tage levende dyr med hjem fra ferie, men ikke alle ved, at der også er strikse regler for at tage souvenirs fremstillet af fx horn, skind, elfenben, koraler, levende planter og fødevarer med hjem fra ferierejsen.

Læs mere
Forbrugernyt
Den nye læringsportal ’Mit liv med statistik’ skal lære at navigere i fakta og fake news 

Statistik er en grundpille i det moderne videnssamfund, som gør os i stand til at forholde os kritisk til alt fra ligestilling og grøn omstilling til folketingsvalg. Med en ny, interaktiv læringsportal målrettet udskolingselever og lærere vil Danmarks Statistik bidrage til både dannelse og…

Læs mere
Forbrugernyt
22 tips til mere luft i husholdningsbudgettet 

Er privatøkonomien lidt stram? Så får du her 22 nemme tricks, der giver dig meget mere luft i husholdningsbudgettet. Listen rummer blandt andet smarte fif til, hvordan du kan spare penge på indkøb af dagligvarer UDEN at skulle udarbejde madplaner og indkøbslister. Tag i stedet et billede af…

Læs mere
Forbrugernyt
Forbrugerstyrelsen: Sådan gør du hvis regningerne hober sig op 

Stigende renter og højere priser på el, benzin, gas og dagligvarer; økonomien strammer, og leveomkostninger og renteudgifter er steget.

Hvis regningerne bliver svære at betale, er det vigtigt at kende sine rettigheder og tage aktive valg om sit forbrug og sin økonomi, skriver Forbrugerstyrelsen.

Læs mere
Forbrugernyt
11 kendte danskere vil lukke pelsindustrien: "Jeg har ondt helt ind i hjertet efter at have set disse optagelser" 

Hvordan ville du reagere på at se dyr i små beskidte bure, med sår og afbidte ben?

Anima har vist 11 kendte danskere dyrenes forhold på Europæiske pelsfarme, og hos vinderen af Bagedysten, jægersoldaten og OL-atleten fremkaldte det stærke følelser, udbrud og gråd. Reaktionerne er samlet i en ny…

Læs mere
Forbrugernyt
Sådan fjerner du effektivt vejsalt fra sko og støvler  

Med det danske vintervejr følger irritationen over at vejsalt, sjap og søle sætter sig i fede hvide og temmelig genstridige rander langs sålkanten. Men fortvivl ikke - her får du opskriften på, hvordan du nemt fjerner spor af vejsalt på støvlerne.

Læs mere
Forbrugernyt
Sikkerhedsstyrelsen: Oplad aldrig telefonen i sengen! 

Hvert år rykker danske brandvæsener ud til omkring 3.500 brande i boliger. Mindst 10 procent af de brande er relateret til elprodukter- eller installationer. Nu advarer Sikkerhedsstyrelsen, Beredskabsstyrelsen samt Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut og opfodrer til sikker opladning, så…

Læs mere
Sensommer
Fødevarestyrelsen: Spis ikke hyldebær rå 

Opkast, diarré og kvalme. Det er blot nogle af de ubehageligheder man risikerer, hvis man spiser sensommerens saftspændte hyldebær rå. Til gengæld er det lille bær en delikatesse, hvis man tager de nødvendige forholdsregler.

Læs mere
Forbrugernyt
Spisesvampe og bærs giftige dobbeltgængere 

I den danske natur gror mange gode spisesvampe, men da flere af dem har giftige dobbeltgængere, er det vigtigt altid at sikre sig, at det er en spisesvamp, du har fundet.

Læs mere
Forbrugernyt
Inflation: 20 tips der får pengene til at række længere  

Nu da priserne på elektricitet er mere end fordoblet, kan inflationen for alvor kan mærkes på pengepungen, og med prisernes fortsatte himmelflugt,så gælder det om at huske alle de gode spareråd. Med tips og kloge bidrag fra læserne, får du her 20 råd, der kan få pengene til at række lidt længere.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^