Det gode testamente

Kategori: Forbrugernyt

31 velgørende organisationer er i luften med en national kampagne, der skal få danskerne til at snakke om testamentering.

Det gode testamente 

En landsdækkende kampagne gør op med et tabu og opfordrer danskerne til at testamentere. Uden testamente bestemmer arveloven, og den matcher ikke altid det moderne familieliv, lyder budskabet.

National kampagne slår hul på tabu
Vil man have indflydelse på fordelingen af sin arv, skal man skrive testamente. Derfor har Kræftens Bekæmpelse, Folkekirkens Nødhjælp og Dyrenes Beskyttelse sammen med 28 andre velgørende organisationer lanceret en landsdækkende kampagne med fokus på testamentering. Formålet er at vise, at det er relevant at tage stilling til arv, hvad enten man vil betænke sin kæreste, familie eller en god sag. Også selv om emnet kan være tungt.
"Testamente rimer lidt på død og privatøkonomi, og de emner har mange svært ved at tale om. Men alle har gavn af at skrive testamente, så derfor bør man gøre sig selv den tjeneste at tale om det alligevel. Desværre lægger langt de fleste ansvaret i hænderne på arveloven, og den tager altså ikke hensyn til moralske værdier og moderne familieliv," siger chefjurist i Hjerteforeningen og styregruppeformand i 'Det Gode Testamente' Ann Marie Panduro. Hun nævner blandt andet, at det er en udbredt misforståelse, at samlevende automatisk arver efter hinanden, hvis blot de har boet sammen i to år. For sådan er det ikke. Hvis samlevende ønsker at arve fra hinanden, kræver det, at de opretter et testamente. Et andet eksempel kan være, at man ønsker, at den arv, man efterlader sig, skal være særeje for ens børn. Det ønske kan kun opfyldes, hvis der er skrevet testamente.
Og det er der i de fleste tilfælde ikke. Ifølge en undersøgelse fra YouGov skriver 17 procent af danskerne testamente. Endvidere viser undersøgelsen, at bare 2 procent af danskerne betænker velgørenhed. Paradoksalt nok har 80 procent af danskerne i løbet af det seneste år givet penge til velgørenhed i forbindelse med eksempelvis indsamlinger. Det viser en opgørelse fra analysefirmaet AIM Creates.

31 velgørende organisationer bag Det Gode Testamente
Under navnet 'Det Gode Testamente' byder de 31 velgørende organisationer bag kampagnen nu danskerne op til at bryde tabuet og tage stilling til testamentering. På den måde håber organisationerne at kunne indsamle flere penge til udsatte børn og voksne, naturbevarelse, dyrevelfærd og bekæmpelse af fattigdom og sygdom.
"Hvis flere tager stilling, vil testamenterne i højere grad afspejle folks hjertesager, og vi vil formentlig se en stigning i donationer til velgørende formål. Danskerne er fantastisk gavmilde, når det kommer til velgørenhed, men desværre enormt berøringsangste, når det kommer til testamentering. Det er synd," siger Ann Marie Panduro.
Den landsdækkende kampagne er i luften på de sociale medier og består blandt andet af en række små videoer, hvor danskere deler deres tanker om testamentering. Se video herunder.

ERROR: Content Element with uid "2997" and type "media" has no rendering definition!

 

Organisationer og samarbejdspartnere i 'Det Gode Testamente': Aids-Fondet, Alzheimerforeningen, Amnesty International, Bibelselskabet Børn, Unge & Sorg, Børnecancerfonden, CARE Danmark, Danmarks Naturfredningsforening, Danske Hospitalsklovne, Danske Sømands- og Udlandskirker, Den Danske Naturfond, Diabetesforeningen, Dyrenes Beskyttelse, Folkekirkens Nødhjælp, Foreningen Grønlandske Børn, Gigtforeningen, Hjernesagen, Hjerteforeningen, Julemærkefonden, KFUKs Sociale Arbejde, Kræftens Bekæmpelse, Lungeforeningen, Mellemfolkeligt Samvirke, Oxfam, IBIS, Plan Danmark, Psykiatrifonden, Scleroseforeningen, SOS Børnebyerne, UlykkesPatientForeningen, World Animal Protection og WWF Verdensnaturfonden.

Forbrugernyt
Efterlysning: Hjælp ukrainerne med genbrugstøj 

Med mere end 30.000 ukrainske flygtninge ankommet til Danmark på kort tid, og formentlig mange flere på vej, melder Røde Kors nu om, at der mangel på tøj i genbrugsbutikkerne.

Læs mere
Forbrugernyt
Bilpleje med omtanke 

Miljømæssigt er det ikke ligegyldigt, hvordan du vasker og vedligeholder din bil. Nogle bilplejemidler indeholder, ifølge Miljøstyrelsen, svært nedbrydelige og miljøbelastende stoffer.. Derfor glæder om at være opmærksom, hvis man vælger at vaske og ordne bilen derhjemme, for her ender rester af…

Læs mere
Forbrugernyt
Verdensmestre i økologi 

Nye, globale økologital viser, at Danmark fortsat har det største øko-forbrug i verden, hvilket udgør lidt over 13% procent af det samlede fødevaresalg. Ved at vælge økologiske fødevarer er man garanteret mad uden rester af pesticider, bedre dyrevelfærd, plads til natur og omtanke for miljøet.…

Læs mere
Forbrugernyt
At køre med sne på bilruderne er farligt - og dyrt 

Med det ustadige danske vintervejr, ved man aldrig, hvad man har i vente. Her er de vigtigste tips og regler til dig, der kører i vintertrafikken.

Læs mere
Forbrugernyt
Coronapasset på sundhed.dk er klar til de rejselystne 

Sundhed.dk har netop lanceret den nyeste udgave af sine coronapas. De nye coronapas er blandt andet blevet udstyret med en QR-kode, der kan scannes, og dermed kan det let verificeres om coronapassene er ægte. Med de seneste ændringer lever sundhed.dk's coronapas op til EU-kravene, og derfor er det…

Læs mere
Forbrugernyt
Ny undersøgelse: Børn har svært ved at spotte influencer-reklamer på sociale medier 

En ny undersøgelse fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen viser, at mange børn ikke kan identificere reklame-indhold fra influencers på sociale medier som YouTube. Det er et problem, mener erhvervsminister Simon Kollerup.

Læs mere
Forbrugernyt
Omstridte markedsføringsmetoder af nye tobaks- og nikotinprodukter 

Tobaks- og nikotinproduktet, IQOS, er, ifølge Kræftens Bekæmpelse, et relativt nyt produkt på det danske marked. Til forskel fra cigaretter, hvor man inhalerer brændt tobak, så opvarmes tobakken i et håndholdt ICOS elapparat, inden den nikotinholdige røg indhaleres. Produktet er også kendt som…

Læs mere
Forbrugernyt
Sådan skal tobaksvarer gøres mindre attraktive for unge 

Kan en kedelig, mere neutral farve på tobakprodukters emballage betyde, at børn og unge vil holde sig fra tobakken?

Det mener eksperter på baggrund af erfaringer fra andre lande, og derfor er det nu en del af regeringens særlige indsats, der skal nedbringe børn og unges forbrug af tobaks- og…

Læs mere
Forbrugernyt
Undgå dyre ekstraforsikringer på billeje når du rejser på ferien i udlandet 

Verden er langsomt ved at åbne op efter snart halvandet år med lukkede grænser, ind- og udrejseforbud, og rigtig mange danskere planlægger at skulle på sommerferie i udlandet i år.

Men måske er det ikke kun passet, der er blevet lidt støvet. For mens de fleste er opmærksomme på, at man skal…

Læs mere
Forbrugernyt
Tøjvask: Vasker du stadig tøj på 40 eller 60 grader? 

Gennem de seneste 10 år har du sikkert hørt budskabet igen og igen; "Sænk temperaturen fra 40 grader til 30 grader, når du vasker." Men selvom vi er blevet opfordret til at skrue ned for temperaturen for at skåne miljøet og spare penge, så skrues der stadig op for højt op for temperaturen. Det viser…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^