Nye plejende vinterfavoritter
Økologisk maling til soveværelset
Gaveæske delikatesser
Akvarel i drømmende farver
Kategori: Forbrugernyt
Advokaten: Beskyt din arv - Fire råd til at minimere boafgiften
Redaktionen

Boafgiften er en kilde til frustration hos både arveladere og pårørende som gerne vil sikre, at arven lander det rigtige sted. En hjælpende hånd fra advokaten hjælper med at minimere boafgiften uden dårlig samvittighed.

Arv uden brandbeskatning

Livet varer ikke evigt. Det varer på danske breddegrader i gennemsnit 81,3 år. Men når tiden er gået og arven skal fordeles, så melder problemerne sig. Boafgiften, tidligere kendt som arveafgift, får arveladere og pårørende til at klø sig i håret. Der er nemlig uoverskueligt for mange at sikre, at arven lander i de rigtige hænder uden brandbeskatning.

"Arv beskattes afhængigt af det familiære forhold, hvor børn eksempelvis beskattes til en lavere sats end søskende. Det kan for mange virke forvirrende og uretfærdigt, hvis arveladerne har bedre relationer med andre end deres børn eller måske ingen børn har. Derudover opleves boafgiften nok af mange som at være en dobbelt beskatning, hvilket også kan bidrage til frustration," siger Rasmus Kristian Feldthusen, der er juridisk professor ved Det Juridiske Fakultet på Københavns Universitet.
Det er reglerne for boafgift som blandt andet sikrer, at statens indtjening på arveskatter de seneste 30 år er mere end tredoblet, sådan at den danske stat i 2019 indkasserede over 6 milliarder kroner i arveafgifter.

Forvirringen skubber beslutninger

Der er mange penge på spil, når danskerne arver. Hos Hans-Erik Andersen, der er advokat hos Advokatfirmaet  H-E Andersen  & Co., oplever han, at advokatkontorets klienter for testamenter er i den modne ende, og det i en bekymrende grad.

"Danskerne har altid været lidt for gode til at udskyde testamentet. Så snart du får en fast partner, fast ejendom eller børn, så bør et testamente være det næste på to do-listen. Hvis du ikke selv har taget stilling til dit bo, så risikerer du, at de pårørende står i både sorg og uvished, og det kan blive dyrt, når arven skal fordeles – samtidig med at det kan give anledning til nogle rigtig grimme familiestridigheder," fortæller Hans-Erik Andersen, som har mere end 40 års advokaterfaring i arv og familieret.

Giv arven til dem du holder af

Når du får lavet dit testamente, vil en advokat altid hjælpe dig til den bedste løsning for din formue. Men Hans-Erik Andersen har et par kneb, som du selv kan efterleve sammen med testamentet, så boafgiften minimeres og du sikrer en nemmere arv.

  • 30-procentsløsningen: Særligt for enlige og barnløse som efterlader over en million, kan det være en fordel at efterlade 30 procent af den fulde arv til en velgørende organisation, som samtidig er afgiftsfritaget. Det betyder at organisationen arver 30 procent, men samtidig også forpligter sig til at betale de samlede bo- og tillægsafgifter, hvilket betaler sig for begge parter.
  • Sommerhus med gældsbrev: Investeringer i sommerhuse er eksploderet særligt under corona. Der følger dog yderligere bo- og tillægsafgifter ved sommerhusoverdragelser. Derfor kan arveladere i samarbejde med arvingerne skrive et gældsbrev. Med gældsbrevet kan arvingen overtage sommerhuset fra arveladerne, og lever de længe nok, kan sommerhuset helt afskrives ved afdrag i form af kontante gaver op til den årlige grænse for afgiftsfri gaver.
  • Ejendele på tur: I 2021 er arveformuens bundfradrag på 308.800 kroner. Alt derover afgiftsberegnes med 15% eller 36% alt efter arveladerens relation til arvingerne. Derfor er det en god idé at overdrage visse ejendele til ens arvinger, mens livet stadig går sin gang for at mindske din arveformue. Ønsker du, at specifikke ejendele ender hos enten dine børn eller søskende, bør du overdrage ejendelene i levende live. Vær dog opmærksom på åbenhed i familien, så ingen beskyldes for tyveri efter døden.
  • Giv en gave: Ved 2021-satserne kan blandt andre børn og børnebørn begaves 68.700 kroner helt skatte- og afgiftsfrit af hver forælder.
Sensommer
Fødevarestyrelsen: Spis ikke hyldebær rå

Opkast, diarré og kvalme. Det er blot nogle af de ubehageligheder man risikerer, hvis man spiser sensommerens saftspændte hyldebær rå. Til gengæld er det lille bær en delikatesse, hvis man tager de nødvendige forholdsregler.

Læs mere
Forbrugernyt
Coronapasset på sundhed.dk er klar til de rejselystne

Sundhed.dk har netop lanceret den nyeste udgave af sine coronapas. De nye coronapas er blandt andet blevet udstyret med en QR-kode, der kan scannes, og dermed kan det let verificeres om coronapassene er ægte. Med de seneste ændringer lever sundhed.dk's coronapas op til EU-kravene, og derfor er det...

Læs mere
Forbrugernyt
Ny undersøgelse: Børn har svært ved at spotte influencer-reklamer på sociale medier

En ny undersøgelse fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen viser, at mange børn ikke kan identificere reklame-indhold fra influencers på sociale medier som YouTube. Det er et problem, mener erhvervsminister Simon Kollerup.

Læs mere
Forbrugernyt
Omstridte markedsføringsmetoder af nye tobaks- og nikotinprodukter

Tobaks- og nikotinproduktet, IQOS, er, ifølge Kræftens Bekæmpelse, et relativt nyt produkt på det danske marked. Til forskel fra cigaretter, hvor man inhalerer brændt tobak, så opvarmes tobakken i et håndholdt ICOS elapparat, inden den nikotinholdige røg indhaleres. Produktet er også kendt som...

Læs mere
Forbrugernyt
Sådan skal tobaksvarer gøres mindre attraktive for unge

Kan en kedelig, mere neutral farve på tobakprodukters emballage betyde, at børn og unge vil holde sig fra tobakken?

Det mener eksperter på baggrund af erfaringer fra andre lande, og derfor er det nu en del af regeringens særlige indsats, der skal nedbringe børn og unges forbrug af tobaks- og...

Læs mere
Forbrugernyt
Undgå dyre ekstraforsikringer på billeje når du rejser på ferien i udlandet

Verden er langsomt ved at åbne op efter snart halvandet år med lukkede grænser, ind- og udrejseforbud, og rigtig mange danskere planlægger at skulle på sommerferie i udlandet i år.

Men måske er det ikke kun passet, der er blevet lidt støvet. For mens de fleste er opmærksomme på, at man skal...

Læs mere
Sommer
Tips: Undgå indbrud mens du holder ferie

Sommerferien er desværre ikke kun lig med lange, lyse nætter og store is, det er også højsæson for indbrud. Politiet har udarbejdet en stribe gode råd, der forebygger indbrud. Her fremhæves nabohjælp, som et af de bedste værn mod indbrud.

Læs mere
Forbrugernyt
Gratis app samler nabolaget og forebygger indbrud

Den gratis app, Nabohjælp, udviklet af Det Kriminalpræventive Råd og TrygFonden, er et effektivt redskab i forebyggelsen af indbrud.

Appens formål er at gøre det nemmere for husejere at skabe et netværk af folk i nabolaget, så man har mulighed for sammen at koordinere en fælles indsats mod indbrud....

Læs mere
Sommer
Mindsk risikoen for salmonella og campylobacter infektioner

I sommervarmen er det ekstra vigtigt, at være opmærksom på, hvordan man håndterer og opbevarer sine madvarer. De sygdomsfremkaldende bakterier; salmonella og campylobacter, florerer i varmen, men følger man Sundhedsstyrelsens enkle anbefalinger, så mindskes risikoen for bakterieinfektioner...

Læs mere
Forbrugernyt
Tøjvask: Vasker du stadig tøj på 40 eller 60 grader?

Gennem de seneste 10 år har du sikkert hørt budskabet igen og igen; "Sænk temperaturen fra 40 grader til 30 grader, når du vasker." Men selvom vi er blevet opfordret til at skrue ned for temperaturen for at skåne miljøet og spare penge, så skrues der stadig op for højt op for temperaturen. Det viser...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Hundeposeholder

Hundeposeholder

Hundekurv i flet

Hundekurv i flet

Julepynt fra Vondels

Julepynt fra Vondels

Hundekurv

Hundekurv

Nye Bøger
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
Surdej - Kom Godt I Gang - af James Morton

Det behøver ikke være så svært, at bage skønne brød med surdej, og som alle ved, så er surdejsbrød et helt særlig sprødt og lækkert brød med dejlig, saftig krumme og stor smag.

Læs mere
Den Store Brødbog - af Martin Johansen

Savner du inspiration til sunde, skønne hjemmebagte brød, så er der rigtig meget at hente i bogen'Den Store Brødbog'. Her deler bogens forfatter, Martin Johansson, ud af sin store viden om gærbrød, surdejsbrød og fuldkornsbrød.

Læs mere
Seneste nyt fra medierne ..
08.10.2021

Plejeprodukter: Top 10 spørgsmål om uønsket kemi

Forbrugerrådet Tænk Kemi

Skal man undgå fluor i tandpasta? Er aluminium problematisk i deodoranter? Få svar på de oftest stillede spørgsmål om uønsket kemi i plejeprodukter. Læs mere


02.10.2021

Brystkræft rammer enlige kvinder hårdest

Aarhus Universitet

Enlige kvinder, der får brystkræft, har en højere dødelighed sammenlignet med kvinder i parforhold. Det samme har kvinder med lav indkomst, lav uddannelse eller kvinder uden for arbejdsmarkedet. Det viser et nyt forskningsresultat fra Aarhus Universitet. Læs mere


30.09.2021

Danmark skal have et nationalt net af naturstier

Miljøministerie

Alle danskere skal have glæde af vores fantastiske natur og have rig mulighed for gode oplevelser i naturen. Derfor ønsker regeringen at etablere et nationalt net af stier og ruter i Danmark, som skal være med til at udbrede kendskabet til naturen. Læs mere


29.09.2021

Ny indsats sætter fokus på seksuel chikane

Arbejdstilsynet

Ny indsats sætter fokus på seksuel chikane og andre krænkende handlinger i udvalgte brancher, blandt andet indenfor; universiteter og forskning, film & bøger, presse, politi, beredskab og fængsler ... Læs mere


08.09.2021

Historisk høj tilslutning til influenzavaccination

Apotekerforeningen.dk

Tilslutningen til vaccination mod influenza blandt personer over 65 år ramte et historisk højt niveau i den forgangne sæson. Det skyldes ikke mindst, at cirka 275.000 flere personer over 65 år valgte at lade sig vaccinere i forhold til tidligere Læs mere


06.09.2021

Titaniumdioxid: Populært farvestof i madvarer bør snart være forbudt

Forbrugerrådet Tænk Kemi

Farvestoffet titaniumdioxid kan findes i mad og slik. Men stoffet er ifølge EU ikke sikkert og kan snart være blive forbudt. Flere virksomheder udfaser nu. Læs mere


Arkiv

^