Corona og karantæne: Praktiske opgaver og hyggelig adspredelse i eget selskab

Kategori: Forår

Corona og karantæne: Praktiske opgaver og hyggelig adspredelse i eget selskab 

Mens nogen er lige så travlt beskæftiget med arbejdsopgaver i hjemmekarantænen som de var på jobbet, så har andre lige nu fået meget tid på hånden, og med udsigten til at den første bølge af virussen måske først klinger af i maj, er det oplagt at bruge hverdagen fornuftigt. Nu er der endelig mulighed for at få styr på do-listen - og samtidig få lagt en dæmper på den uro og de katastrofetanker, man så nemt kan blive overvældet af.

Har du svært ved at komme i gang, så kan du måske finde inspiration i listen af idéer, og hvis har flere idéer til, hvordan man kan få det bedste ud af karantænetinden, hører vi meget gerne fra dig. Skriv til KvindeGuiden.dk:

1. Andre har brug for at høre fra dig
Hold løbende kontakt til familie og venner i karantæne. Især de ældre og folk, der bor alene, har brug for at høre fra dig. Hjælp de ældre med at bestille dagligvarer over nettet.

2. Pak vintergarderoben ned og find sommertøjet frem
Det kan føles helt befriende at få gjort plads til sommergarderoben. Og når du nu er i gang, så skulle du måske se at få ryddet ud og skilt dig af med noget det, du har fået akkumuleret bagerst i dine skabe og skuffer. Få gode tips til at komme i gang

3. Lad praktiske gøremål øge forbrændingen
Vinterens mad og magelige livsstil kan meget vel have føjet et par kilo til idealvægten, men de kan faktisk, uden den store indsats, være væk igen inden strandsæsonen. Drop de hurtige mirakelkure og smid i stedet de ekstra kilo ved at øge forbrændingen gennem de daglige gøremål.  Se hvor meget du forbrænder på huslige gøremål

4. Vask vinduer
Det er skønt, når forårssolen endelig vælter ind ad vinderne - især hvis vinduerne er rene. Trænger de til en omgang, kan det hurtig klares. Frem med spand og svaber! Her får du vores bedste tips til vinduespudsningen

5. Ryd op på loftet og i kælderrummet
Med foråret og oprydning i kældre og loftsrum er det igen blevet tid til loppemarkeder. Over hele landet arrangeres loppemarkeder og kræmmermarkeder, hvor man kan stille op som selvstændig erhvervsdrivende for en dag. Her bliver der tinget og pruttet om priserne på de gode loppefund, for det er mere end nogensinde populært at omgive med sig smukke, gamle, stemningsfulde ting. Se oversigten over loppemarkeder 2020

6. Forår i den lille have
Det er hyggeligt at indrette, og det kræver hverken 'grønne fingre' eller oceaner af tid, at dyrke en skøn og frodig krukkehave på altanen, i gårdhaven, på terrassen, foran huset eller i et hjørne af haven. Slip kreativiteten løs og indret din helt egen oase med duftende sommerblomster og krydderurter. Få Dorthe Kvists idéer og inspiration til krukkehaven

7. Lav selv spirepotter til dine frø
Det er sjovt, nemt, billigt - og ikke mindst dybt tilfredsstillende, at frøså eller stiklingsformere sine egne planter. Og der er faktisk mange sommerblomster og grøntsager man nemt kan kultivere fra frø. Her bringer vi Karina Demuths tips til, hvordan du nemt kommer i gang med at gro dine egne sommerblomster, urter og grøntsager. Få Karina Demuths tips og se, hvordan du selv fremstiller hjemmelavede spirepotter

8. Bevæg dig
Hjemmekarantæne betyder ikke at du ikke kan holde kroppen i form. Og ifølge Allan Randrup Thomsen, der er professor i eksperimentel virologi på Københavns Universitet, så kan det sagtens foregå udenfor, så længe man overholder reglen om konsekvent at sørge for minimum tre meters afstand til andre mennesker.
Kom i form på den halve tid

Stram op på et kvarter


9. Styrketræningsøvelser for alle
Styrketræningsøvelser er for alle - også for de dem, der føler sig skrøbelige, ældre og personer med hjertefejl. Samtidig har øvelserne særlig stor effekt hos de mennesker, der ikke har styrketrænet tidligere, og med et par håndvægte og nogle nemme, enkle øvelser, vil man i løbet af blot et par uger opleve at de tidligere slaskede, slappe overarme er blevet fastere og klar til sommerens kortærmede. Farvel til mormorarme og vinkedeller

10. Få cyklen gjort forårsklar
Løse bremser, manglende olie på kæden og flade dæk er resultatet af en kold vinter for mange cyklister, der ikke har orket at pleje sin cykel. Men nu er det forår, og der er ingen undskyldning for at ignorere cyklens knirkende problemer. Her får du vores bedste cykelplejeråd

11. Læs e-bøger og hør podcast og lydbøger
Selvom man ikke har bogreolen fuld af nye, spændende titler, så er der heldigvis masser af gode muligheder for underholdning i udvalget af e-bøger, lydbøger, podcast og onlineudstillinger. Tjek fx:
E-reolen e-bøger og lydbøger - Gratis
Podcast fra dr.dk - Gratis
Nationalmuseets Samlinger - Gratis
Online filmfastival CPH:DOX - Gratis
Lydbøger på Audible - Gratis prøveperiode

12. Indret hjemmekontor
Da ingen på nuværende tidspunkt ved hvor længe situationen kræver vi skal arbejde hjemmefra, så kan det være en god idé at få indrettet et hjemmekontor. Her vil man i hverdagen kunne sidde koncentreret og uforstyrret, og være mindre tilbøjelig til at lade sig distrahere af trangen til fx at se tv.Med en dissideret arbejdsplads får man en bedre oplevelse af, hvornår man er på arbejde og hvornår man har fri, og det bidrage til bedre arbejdsdisciplin, men også til at man ikke bliver hængende over arbejdsopgaverne til langt ud på aftenen.


Forår
Smagen af det vilde forår 

Mælkebøtte, ramsløg, bøgeblade, brændenælder og skvalderkål. Nu bugner naturen af friske skud, som kan tilføje ekstra smag til skønne salater, supper og pesto.

Lær de vilde planter at kende, og få opskrifter på vilde forårslækkerier.

 

Læs mere
Forår
Gode råd fra Haveselskabet inden du går i gang med haveprojekterne 

Sommeren er godt på vej, og i haverne pusler haveejere med planer, planter og projekter. Desværre er det ikke alt, der går som planlagt, og det er der ifølge Haveselskabet flere grunde til:

"Især nye haveejere render ind i problemer, måske fordi de er for ivrige med at komme i gang, eller stirrer…

Læs mere
Forår
En rigtig vild forårssalat - Kartoffelsalat med urter og pinjekerner 

Mange af forårets friske skud af planter og urter, er alletiders ingredienser i en forårs-salat. I lysninger i skoven, kan du nu finde nye friske blade fra løgkarse, skovsyre, skvalderkål, tusindfryd og mælkebøtter.

Læs mere
Forår
Tilberedning af hornfisk 

Hen mod slutningen af maj kan man fiske hornfisk fra kysten. Her svømmer hornfisken så tæt ved land, at man med fiskestang og blink, kan fange fisken fra strand eller mole. Hornfisk er en rigtig forårsdelikatesse, og har en fin og mild smag, som faktisk minder mere om smagen af fjerkræ end fisk.…

Læs mere
Forår
Forårets blomster er smukke - og giftige 

De er smukke at se på, men flere af forårets blomster og planter er giftige. Forårsbebudere som anemone, ranunkel, påskelilje, hyacint, tulipan, klematis - og selv den smukke liljekonval, indeholder stoffer, som kan fremkalde alvorlig allergi- og forgiftningssymptomer.

Læs mere
Forår
Syrener - Sådan varer de længst 

Selvom der findes en gammel skrøne om, at det bringer uheld at have syrener stående indenfor i buketter, så er det næsten en skam ikke at fylde huset med deres dejlige duft. Og det er lige nu, at de blomstrer - en kort, men dejlig glæde.

Læs mere
Forår
Plant vilde blomster i vindueskarmen 

Lige nu blomstrer de vilde forårsblomster. Små, fine og farvestrålende står de i krattet og langs vejkanten. Man kan samle en lille forårsbuket i vase, men vilde blomster er sarte, når de plukkes og holder sjældent mere end en enkelt dag. Vil du have mere glæde af dem, så har vi haft succes med at…

Læs mere
Forår
Mynte: Gør plads til flere slags mynte i krukkehaven 

Den store variation blandt de mange sorter, gør den flittige mynte til en yderst alsidig og anvendelig krydderurt. Og da de enkelte sorter samtidig tager sig forskelligt ud, kan man med flere potter og forskellige myntesorter skabe den fineste variation i krukkehaven.

Læs mere
Forår
Mælkebøttens fabelagtige alsidighed 

I det tidlige forår stråler mælkebøtten om kap med solen. Mens de fleste haveejere nok ser den som genstridigt ukrudt, så er det faktisk en sund og alsidig spiselig plante.

Alle dele af mælkebøtten kan bruges i madlavningen og tilføjer en let bitter og dejlig smag til fx friske salater, sandwichs…

Læs mere
Forår
Nye bogudgivelser til et forår med harmoni og velvære 

Blandt forårets nye bogudgivelser er mange dejlige og inspirerende fagbøger, skrevet af nogle af Danmarks dygtigste forfattere. Her deles rundhåndet ud af ekspertviden indenfor emner som haven og naturen, livsstil, sundhed og velvære.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^