Når ferietid bliver skilsmissetid

Kategori: Skilsmisse

Når ferietid bliver skilsmissetid 

Skilsmisse procenten stiger og ferieperioderne udløser flest skilsmisser, og lige nu nærmer vi os højsæsonen, siger advokat Dennis Holm Pedersen.

Efterårsferien skal afsættes til skilsmisserådgivning. Det ved advokat Dennis Holm Pedersen af erfaring. I sit arbejde som advokat med speciale i arveforhold og familieret ved Advodan Lyngby, har han gennem årene oplevet, hvordan der, hen på efteråret, er flere, som søger råd og vejledning omkring skilsmisse. 

Blandt de udfordringer, skilsmissepar ofte står med, er problemer med at skille tingene ad. Således kan en bodeling pludselig havne på et sidespor og komme til at handle om pension eller blive til mudderkastning omkring børnene.
”For et par, der har været uenige i lang tid, kræver det meget selverkendelse at nå dertil, hvor de tager imod rådgivning udefra. Mange oplever dog stor lettelse, når de ikke længere står i stampe men får sat flueben ved de forskellige problemstillinger”, siger Dennis Holm Pedersen, og lister her de vigtigste områder at få styr på i processen. 

Tag stilling til jeres fælles bolig
Har I fælles hus, skal I finde ud af, om huset skal sælges, eller én af jer har råd til at blive boende i huset alene. Kan det lade sig gøre, er det en fordel for børnene som undgår at skifte skole, men I skal søge om gældsovertagelse hos jeres bank eller kreditforening. Bor I til leje kan der være andre problemstillinger.
”Hvis ikke der kan opnås enighed om, hvem der skal blive boende på lejemålet, må det afgøres i retten. Flere og flere par vælger konfliktmægling, for at undgå at det når så vidt”, siger Dennis Holm Pedersen.

Sørg for at få en skriftlig aftale om bodeling
Sørg for at udarbejde en skriftlig aftale om, hvordan jeres fælles bo skal opgøres og fordeles mellem jer. Deling af aktiver og passiver bør være fair og aftalt mellem parterne.
”Vær sikker på, at I får lavet en aftale, hvor ingen af jer føler jer snydt, og hvor der ikke opstår behov for genforhandlinger” anbefaler Dennis Holm Pedersen.

Få styr på pension og forsikring
Når I skal skilles, er det muligt, at jeres pensioner skal fordeles imellem jer.
”Reglerne er ikke entydige, så her er et område som kræver særlig juridisk indsigt”, siger Dennis Holm Pedersen."Da jeres livsvilkår ændrer sig, vil der desuden være nogle forsikringer, der ikke længere er nødvendige, ligesom der kan være behov for helt nye." 

Opnå enighed om børnene
Der er som udgangspunkt altid fælles forældremyndighed, når parret bliver skilt. I aftaler selv, hvor meget samvær den forælder, der ikke har bopælsrettigheden skal have.
”Samværsaftalen skal være skriftlig og det samme gælder for bopælsrettigheden. Hvis der ikke opnås enighed, kan det være brugbart med en konfliktmægler/mediator i processen”, forklarer Dennis Holm Pedersen.

Parforhold
Hvorfor trækker han tiden ud? 

Fra brevkassen: Når de nu er så voldsomt forelsket, hvorfor har han så brug for tre måneder til at overveje om han vil forlade kone og børn?, spørger en frustreret læser.

Læs mere
Skilsmisse
Han gik da det blev alvor 

Fra brevkassen: For en uge siden var de stormende forelskede og kunne ikke leve uden hinanden. Hun var klar til at forlade mand og barn, men pludselig er det slut. Nu siger han, at han slet ikke er klar til et forhold.

Læs mere
Penge & økonomi
Splittelse i familien omkring arv 

Fra brevkassen: Hun er bekymret for, at der skal opstå splittelse i familien i forbindelse med, at deres far i særlig grad har betænkt deres stedmor frem for sine børn, i sit testamente.

Læs mere
Parforhold
Skal man bekende utroskab? 

Fra brevkassen: Hun har været sammen med en kollega under et kursus, og er i tvivl om hun skal fortælle sin mand om affæren.

Læs mere
Humør, energi, sjæl og psyke
De var det perfekte par - synes hun .. 

Fra brevkassen: Hun er meget fortvivlet over at have mistet sin kæreste og vil så gerne finde en måde at vinde ham tilbage på ...

Læs mere
Skilsmisse
Jalousi over eksmandens nye liv 

Fra brevkassen: Hun er vred og fuld af had over situationen: Hendes eksmand er nyforelsket, og deres fælles datter har fået en veninde i den hans nye kæreste.

Læs mere
Parforhold
Slip besiddertrangen 

Fra brevkassen: Hun skriver til brevkassen, fordi hun erkender, at deres parforhold er plaget af hendes besiddertrang ...

Læs mere
Parforhold
Fortryder affære  

Hendes affære har såret hendes mand så dybt, at hun frygter, de aldrig vil kunne finde sammen igen.

Læs mere
Sjæl & psyke
Hun er gift og har børn - men er forelsket i en anden 

Fra brevkassen: Hun er 42 og har to store børn med sin mand gennem 20 år. Nu har hun mødt en yngre mand og oplever en samhørighed med ham, hun ikke har oplevet før. Nu overvejer hun, om hun skal følge sit hjerte og forlade mand og børn …

Læs mere
Parforhold
En mand med to personligheder  

Fra brevkassen: Efter 32 års samliv, er hun i tvivl om de har en fremtid sammen. Hun føler sig meget påvirket af hans omskiftelige adfærd, hvor han på den ene side kan være en kærlig og nærværende mand, og på den anden side dominerende og aggressiv …

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^