Tekande fra Serax
Metal krukker House Doctor
Lanterner fra Rivièra Maison
Buddha i guld resin
Jalousi over eksmandens nye liv

Fra brevkassen: Hun er vred og fuld af had over situationen: Hendes eksmand er nyforelsket, og deres fælles datter har fået en veninde i den hans nye kæreste.

_____________________________

 

Hej brevkasse.
Min eksmand og jeg gik fra hinanden for 3 år siden. Vi skændtes altid, og efterhånden var der blevet sagt og gjort så mange dumme ting, at vi opgav at kæmpe for forholdet. Siden vi flyttede fra hinanden har der været ro på. Vi har undgået hinanden, men har fint kunne finde ud af at tale sammen om vores fælles datter på 13. For 1/2 år siden fortalte min eksmand, at han havde mødt en ny som han ville flytte sammen med. Det tog noget tid for mig at acceptere det, men jeg sagde ikke noget. Til min store overraskelse har det vist sig, at vores datter er helt vild med hans nye kæreste. De er tilsyneladende blevet bedste veninder, og ifølge min datter, kan de tale om alt (!)...
Problemet er, at min datter har lært den nye kæreste at kende, inden jeg når at møde hende, så da jeg ser den nye kæreste for første gang, løber min datter hende i møde og kaster sig om halsen på hende. Den nye kæreste smiler hele tiden og er imødekommende og min eksmand står hele tiden og smiler fjoget. Pludselig bliver jeg ramt af en enorm vrede, og den har jeg kæmpet med lige siden. Hver gang min datter taler om sin far og hans kæreste, bliver jeg simpelthen så vred og hadefuld inden i, at jeg kommer til at sige dumme ting om dem til min datter. Jeg har mest lyst til at tage min datter og rejse langt væk, så jeg aldrig behøver at se min eksmand igen. Jeg har aldrig oplevet at have det sådan. Jeg regnede med at vreden med tiden ville forsvinde af sig selv, men hver gang jeg bare tænker på dem, så vælter vreden op i mig. Jeg bliver ked af det, når jeg tænker på, at jeg måske skal have det sådan resten af mit liv. Har du et godt råd?

_____________________________

Tak for din meget korte, men klart formulerede mail om din vrede mod din eksmand.
Jeg vil gerne forsøge at give mit bud på, hvorfor det er, at du føler så stor vrede. Men jeg må samtidig også forberede dig på, at det kan være lidt af en udfordring, at skulle se sandheden i øjnene og komme videre.

Du skriver, at du og din eksmand gik fra hinanden for tre år siden på grund af varige skænderier, og fordi I med tiden havde fået sagt så mange grimme ting til hinanden, at forholdet ikke stod til at redde. Jeg formoder således, at jeres beslutning om at gå hver til sit, var en fælles beslutning, og at der, på den måde, ikke tale om, at du blev svigtet af din eksmand. Jeres skilsmisse har tilsyneladende været ret uproblematisk; I har undgået kontakt, men har dog kunnet tale fornuftig sammen om ting, der vedrører jeres fælles datter.
Efter nogle år meddeler din eksmand, at han har truffet en kvinde, som han ønsker at flytte sammen med. Du skriver, at du havde svært ved at acceptere, at han nu ville starte en ny familie. Jeres datter synes dog meget begejstret for den nye, smilende kæreste, men det slår dig ud, at din datter, under dit første møde med den nye kæreste, løber hen og falder hende om halsen. Under dette optrin bliver du ramt af en voldsom vrede mod din eksmand, en vrede, som du har kæmpet med siden. Du beskriver, at din vrede er så voldsom, at hvis din datter omtaler dem, kommer du ofte til at sige nogle grimme ting om dem.

Jeg kan fuldt ud forstå, at det er voldsomt for dig, at se sin datter være så begejstret for den nye kæreste. Hun vil jo fremover, i en eller anden udstrækning, fungere som en slags bonusmor for jeres datter, og det kan naturligvis være meget svært, at skulle acceptere. Den voldsomme vrede, du nu føler mod din mand, handler angiveligt om, at du helt naturligt må føle en voldsom jalousi. Jalousi over, at din eksmand og hans nye kæreste nu både har hinanden, og at din datter er så begejstret for dem. For selvom du ikke ønsker din mand tilbage, så er altid meget svært at acceptere, når det lykkes den ene part at bygge et nyt og bedre liv op, end det man havde sammen. Og det kan også være svært, at erkende, at en anden kvinde kan fremkalde noget i din eksmand, som synes at gøre ham gladere.

Værn om forholdet til din datter
For at komme af med din vrede, må du i gang med at acceptere situationen som den er. Du kan jo ikke bare flygte fra dem, selvom tanken om bare at stikke af, lige nu kan forekomme befriende.
For at bevare og sikre dit gode forhold til din datter, er det meget vigtigt, at du viser hende, at du accepterer både hendes far og hans nye kæreste, i modsat fald risikerer du, at hun tager afstand fra dig. Hun er 13 år, og selvom hun, rent juridisk, ikke selv kan bestemme, hvor hun vil bo, så vil hendes ønske også blive taget i betragtning, skulle hun pludselig ønske, at bo hos dem.
Husk også, at en 13-årig er i puberteten, og dermed - næsten pr. definition - i oprør mod dig, hendes mor. Dette oprør og start på løsrivelse, kan også være medvirkende til, at hun er åh så begejstret for den nye, som jo ikke på samme måde skal sætte grænser, og være den mur, din datter kan spille sit pubertets oprør op imod.
Hvis du derimod viser din datter, at du kan klare, at hun er glad for den nye familie, så vil hun måske ikke føle trang til at tale så meget om dem. Det vil endda være fint, hvis du siger til hende, at du er glad på hendes vegne for at hendes far og kæreste har det godt, og at du er glad for, at hun, hendes far og hans nye kæreste har det godt sammen. Måske, alt efter din datters modenhed, kan du også fortælle hende, at du lige skal have lidt tid til at vænne dig til den nye situation. Det tror jeg godt, hun kan forstå.

At komme videre uden vrede
Den virkelighed, du står i, er bestemt ikke let, men du har ikke anden mulighed end at se i øjnene, at sådan er den. Du kan intet gøre for at lave om på din eksmands valg af kæreste og tilværelse. Til gengæld kan du sørge for at skabe en god og rar tilværelse for dig og din datter, når I er sammen. Prøv også at komme i tanke om, hvad det var, du ønskede, da din eksmand og du gik hver til sit; I var ikke det rigtige match for hinanden. Det var derfor, I gik hver til sit. Prøv at se på det, som at du nu har mulighed for at komme videre med dit liv, evt. med en partner, der matcher dig bedre. Det vil kræve, at du erkender, at det er jalousi, din vrede handler om. Og det kræver, at du nu sætter al din viljestyrke ind på, at slippe jalousien og den alt ødelæggende vrede, du føler mod din eksmand.

Du og din datter fortjener, at du bruger din energi på noget fremadrettet og positivt, og ikke på at kæmpe med vrede over en situation, du kun kan lægge bag dig. Hvis du kan se, at det er for stor en proces at komme igennem alene, så vil jeg anbefale, at du tager nogle samtaler med en professionel psykolog.

Jeg ønsker dig masser viljestyrke til at komme ud af den negative spiral, du er havnet i.

Held og lykke!

Parforhold
Orker ikke at være den sure stedmor

Hun havde ellers svoret, at hun aldrig skulle have en mand med børn fra tidligere ægteskab, alligevel bor hun på fjerde år sammen med mand med børn og 5-9-ordning. Det fungerer ikke for hende. Hun er træt af at være den sure stedmor, og træt af at skulle tilsidesætte sine egne behov for deres.

Læs mere
Skilsmisse
Når ferietid bliver skilsmissetid

Skilsmisse procenten stiger og ferieperioderne udløser flest skilsmisser, og lige nu nærmer vi os højsæsonen, siger advokat Dennis Holm Pedersen.

Læs mere
Parterapeut
Terapeuten: Derfor har skilsmissebørn en øget risiko for overvægt

En ny undersøgelse konkluderer, at skilsmissebørn oftere er overvægtige end børn, der bor med begge forældre. Parterapeut Peter Kongshaug ser tendensen som et udtryk for, hvor udfordret børn i skilsmisser ofte er.

Læs mere
Parterapeut
Skal hun kæmpe eller søge skilsmisse?

Med en datter i dyb krise, burde det være en fælles kamp at holde sammen på familien. Men hendes mand har kun foragt tilovers for deres datter, hvilket igen og igen munder ud i skænderier. Hun føler sig alene i kampen for børnenes trivsel og overvejer nu at lade sig skille.

Læs mere
Psykolog
At erkende skilsmisse

Fra brevkassen: De har levet et ægteskab uden respekt og kærlige følelser, alligevel frustreres hun over, at han nu har fundet en anden, at dele fremtiden med ...

Læs mere
Parforhold
Fordeling af børn i skilsmisser

Hun har læst så manges forskellige meninger om og holdninger til, hvordan man bedst ”deler” børn, at hun er blevet i tvivl om, hvad der egentlig er den bedste løsning. Læs brevkassen ...

Læs mere
Skilsmisse
Nye skilsmisseregler

Nye, nedslående rekorder er netop sat for antal skilsmisser og samværssager i fogedretten. Men der er tiltrængt hjælp at spore for de tusindvis af børn, der havner i en højspændt konflikt mellem forældrene i den netop vedtagne skilsmissepakke, vurderer to eksperter.

Læs mere
Humør, energi, sjæl og psyke
Forhold ødelagt af mistro og jalousi

Fra brevkassen: For to år siden ødelagde hans jalousi deres forhold. De har savnet hinanden, og har nu været sammen igen, men han er stadig fuld af mistro.

Læs mere
Skilsmisse
Bekymring for børnebørn i skilsmisse

Fra brevkassen: Mens hendes datter er ophængt af karriere og skilsmisse, så er bedstemor bekymret for børnebørnene, og spørger brevkassen om, hvordan hun får talt med sin datter om sin bekymring.

Læs mere
Brevkasse
For børnenes skyld

Fra brevkassen: For børnenes skyld vil hun gerne have styr på sine følelser af modstand for eksmanden og hans nye liv.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Svensk 70'er pendel

Svensk 70'er pendel

Er jagt en hobby kun for mænd?

Er jagt en hobby kun for mænd?

10 tips til hvordan du undgår fejlkøb

10 tips til hvordan du undgår fejlkøb

Blomsterfrø: Islandsk valmue

Blomsterfrø: Islandsk valmue

Nye Bøger
Brødbogen - Annemette Voss

Gennem alle sine smukke bagebøger, har Annemette Voss delt rundhåndet ud af fantastiske opskrifter og uundværlige tips. Med 'Brødbogen' er hun endnu engang på banen med opskrifter, der giver én lyst til at kaste sig ud i brødbagningens kunst. Det er nemme, enkle og overskuelige opskrifter, der...

Læs mere
Keto på 4 uger - Jane Faerber

Med Keto diæt oplever mange et mere stabilt blodsukker og varigt vægttab. Jane Faeber er kostrådgiver og blogger om sundkost, LCHF og Keto på den populære blog Madbanditten. Med hendes nye bog 'KETO på 4 uger' præsenterer hun stribevis af lækre opskrifter til Keto samt en overskuelig 4-ugers plan...

Læs mere
Overvind din Overspisning, af psykolog Christina Villendrup Lynge

Med Christina Villendrup Lynges bog 'Overvind din Overspisning' får man indblik i hvad overspisning og BED handler om, hvordan man identificerer tegnene på BED hos sig selv og andre, og hvordan man kommer af med sin spiseforstyrrelse.

Læs mere
Stærk, let og mæt

Hvis du nyder Anne Hjernøes selskab og gennem årene har fulgt hende som tv-vært i dejlige livsstilsprogrammer, hvor hun sammen med journalist Anders Agger har besøgt danske slotte og herregårde, badehoteller og øer, så har du måske bemærket, at hun har tabt sig. Faktisk har hun smidt hele 20 kilo...

Læs mere
Det Skriver Andre Medier...
21.03.2020

Corona-måling: Befolkningen har stor tillid til regeringens håndtering

Finans.dk

85,2 procent af befolkningen er enten enig eller helt enig i regeringens håndtering af coronakrisen. Det viser en måling fra Voxmeter, ifølge Finans. Læs mere


20.03.2020

Pensionerede læger melder sig ind i coronaberedskabet

Jyllands-Posten.dk

1261 danske pensionerede læger er klar til at indgå i coronaberedskabet, skriver Lægeforeningen i en pressemeddelelse. Formanden for Foreningen af Pensionerede Læger, Mogens Hüttel på 74 år, er en af de læger, som er klar til at blive en del af coronaberedskabet.

"Man er læge hele livet. Det ligger... Læs mere


20.03.2020

Hjertenyt: Hvad hvis jeg er smittet som hjertesyg?

Hjerteforeningen

Hjerteforeningen modtager mange spørgsmål fra bekymrede danskere omkring coronavirus (COVID-19) og hjerte-kar-sygdom, derfor har de oprettet en videnbank, hvor de samler og deler den vigtigste viden til hjertepatienter og pårørende. Læs mere


20.03.2020

Coronavirus - hvis flyet, rejsen eller arrangementet er aflyst

Forbrug.dk

Forbrugerstyrelsen har samlet information om, hvilken betydning en aflysning har for dig, der har købt flybilletter, pakkerejser eller billetter til arrangementer, der bliver aflyst som følge af coronavirus. Læs mere


18.03.2020

Professor: Tidlig opsporing af coronasmitte redder liv og arbejdspladser

Statens Institut for Folkesundhed, SDU.

"Vi bør teste folk med milde symptomer og folk i risikogrupper. Tidlig opsporing vil reducere antallet af kritisk syge og afkorte længden af krisen og dermed skåne vores økonomi mest muligt", siger professor i epidemiologi ved Statens Institut for Folkesundhed, Janne Tolstrup. Læs mere


18.03.2020

WHO: Tag ikke ibuprofen, hvis du har coronasymptomer

DR.dk

Verdenssundhedsorganisationen opfordrer til, at man tager parcetamol – pinex, panodil etc. - i stedet. Opfordringen kommer, efter at det medicinske tidsskrift The Lance i en forskningsundersøgelse indikerer, at ibuprofen – stoffet i ipren – kan gøre coronasmittede mere syge, end de er i forvejen,... Læs mere


Arkiv

^