Undersøgelse af behandling med moxicigar

Undersøgelse af behandling med moxicigar

Undersøgelse af behandling med moxicigar 

At en urtecigar, en såkaldt moxacigar bestående af tørret gråbynke, kan medvirke til at få et foster der ligger omvendt i livmoderen til at vende sig, lyder måske en ubegribeligt.

At en urtecigar, en såkaldt moxacigar bestående af tørret gråbynke, kan medvirke til at få et foster der ligger omvendt i livmoderen til at vende sig, lyder måske en ubegribeligt.

Ikke desto mindre har jordemoder og akupunktør Dorte Bertelsen, fra Frederiksberg Hospital de sidste fire år, tilbudt gravide behandling med en såkaldt moxacigar.

Behandlingen er en særlig form for akupunktur og foregår ved at en tændt moxacigar i 20 minutter holdes 5-10 cm fra hver lilletå. Dorte Bertelsen kan ikke forklare hvorfor behandlingen virker: "Men det er heller ikke så vigtigt lige nu. Foreløbig handler det om at undersøge, om også danske kvinder kan få gavn af metoden.”

De omvendte fostre er især et problem for førstegangsfødende hvor fosterets forkerte stilling i livmoderen oftest resulterer i kejsersnit.

Ifølge en kinesisk undersøgelse vender fostrene sig i 85 procent af de tilfælde hvor den gravide har gennemgået behandling med moxacigar og nu har det danske Indenrigs- og Sundhedsministeriet godkendt en undersøgelse, der skal klargøre, om man kan bekræfte at behandlingen med moxacigar er effektiv.

Videns- og Forskningscenter for Alternativ Behandling ViFab har i den forbindelse valgt at støtte undersøgelsen med 160.000 kr.

Den kommende undersøgelse skal omfatte 200 kvinder, hvor halvdelen skal modtage behandling med urtecigar og den anden halvdel skal modtage den traditionelle fostervending.

Familie & børn
Gener og ubehag 

Under graviditeten sker voldsomme forandringer af kroppen og med dem oplever nogle kvinder desværre også gener som; kvalme, hæmorider, ømhed i bækkenet, voldsom træthed, vand i benene, halsbrand og svingende humør. Generne skyldes en kombination af hormonale ændringer og større fysisk belastning.…

Læs mere
Familie & børn
Et liv med småbørn og gigt 

Det er skønt at få børn. Også for mennesker med gigt. Ca. 11.700 kvinder i Danmark har gigt og er i en alder, hvor det at få børn er en naturlig del af ens livscyklus. Men for en stor dels vedkommende vil beslutningen om at få børn være svær. Ikke alene fordi det kræver kreativitet og overskud at få…

Læs mere
Familie & børn
Fertilitet 

De fleste af os bruger meget tid på at overveje hvornår i livet vi vil have børn. Mange af os overvejer også hvorvidt vi overhoved har lyst til at få børn. Kun de færreste af os forestiller sig at der skulle være noget til hinder for at vi kan sætte børn i verden hvis vi beslutter os for det. Det at…

Læs mere
Familie & børn
Flere drengebørn undfanges i efteråret 

I månederne fra september til december, bliver der undfanget flere børn - især drengebørn. Tidligere italienske studier synes at have fundet en sandsynlig forklaring, som peger på, at drengebørn fra naturens side er det mest skrøbelige køn, og at det derfor giver biologisk mening, at de fødes på det…

Læs mere
Brevkasse
For børnenes skyld 

Fra brevkassen: For børnenes skyld vil hun gerne have styr på sine følelser af modstand for eksmanden og hans nye liv.

Læs mere
Familie & børn
Børns mobning rammer hele familien 

Fra brevkassen: På grund af mobning, har deres datter flyttet skole. Datteren trives nu, men tilbage sidder moderen med masser af uforløst vrede over, at hverken den tidligere skole eller de andre forældre gjorde noget som helst for at bekæmpe mobningen.

Læs mere
Penge & økonomi
Splittelse i familien omkring arv 

Fra brevkassen: Hun er bekymret for, at der skal opstå splittelse i familien i forbindelse med, at deres far i særlig grad har betænkt deres stedmor frem for sine børn, i sit testamente.

Læs mere
Parforhold
Mistet lysten til sex 

Hvad gør man, når man har mistet lysten til seksuelt samvær med den mand, man elsker?

Læs mere
Familie & børn
Teenagedreng afhængig af computerspil  

Hendes 13-årige søn er besat af computerspil, hvilket bekymre hende og ikke mindst hendes kæreste, som mener, at hendes søn er skadeligt afhængig af spil ...

Læs mere
Familie & børn
Singlemor søger kæreste 

Fra brevkassen: Efter en tid med korte og overfladiske forhold, drømmer hun om at indlede et dybere og længerevarende forhold, men føler sig utryg ved at skulle ud på datingmarkedet.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^