LOKK: 33.000 børn oplever vold i hjemmet

LOKK: 33.000 børn oplever vold i hjemmet 

Det kan være lige så traumatiserende for børn at være vidne til vold i hjemmet, som selv at blive udsat for vold. Børn, der oplever vold mellem mor og far, udviser de samme tegn på skader og traumer, som hvis de selv havde været udsat for vold, skriver LOKK – Landsorganisation af Kvindekrisecentre, forud for konferencen ’Nordiske Kvinder mod Vold’, som i år har særlig fokus på vilkårene for voldsudsatte børn.

Hvert år udsættes 38.000 kvinder for fysisk vold af en partner, og omkring 33.000 børn oplever vold i hjemmet. Ifølge Vidensportalen under Socialstyrelsen, som formidler viden om udsatte børn og unge, så får børn, der oplever vold, ofte psykiske skader som kan påvirke deres udvikling og sundhed.

Det gælder især, når volden sker i hjemmet, forklarer formand for LOKK, Niels Christian Barkholt. De voksne er ofte så optaget af deres egne konflikter, at de ikke har overskud til at se og høre børnene og deres behov.

”Alt for mange børn vokser op i et hjem med utryghed, uforudsigelighed og frygt. Derfor er det naturligvis afgørende, at vi som samfund gør alt, hvad vi kan, for at forebygge volden og at sætte ind med den rette hjælp” siger Niels Christian Barkholt.

Ifølge LOKK viser undersøgelser samtidig, at der er risiko for, at børnene tager mønstrene med sig ind i ungdoms- og voksenlivet, og at de selv får en partner, der udsætter dem for vold, eller at de selv bliver udøvere. Derfor er der, ifølge Niels Christian Barkholt, al mulig grund til at vi i Danmark intensiverer indsatsen og tænker mere langsigtet, når det kommer til at hjælp og støtte til voldsudsatte børn.

Familie & børn
Konflikter mellem kæreste og stor søn 

Fra brevkassen: Hendes kæreste og hendes søn på tyve har mange konflikter, og hun er i tvivl om hvordan hun skal gribe det an ...

Læs mere
Familie & børn
Trist og fåmælt teenagesøn 

Fra brevkassen: En læser har henvendt sig til brevkassen omkring sin bekymring for sin teenagesøn.

Læs mere
Sjæl & psyke
Sorg og skam over straffet teenagesøn 

Fra brevkassen: Mens hendes søn afvikler en fængelsesstraf, sidder hun tilbage med sorg, skam og skyldfølelse ...

Læs mere
Parforhold
Han vil ikke erkende sit alkoholproblem 

Fra brevkassen: De har gode jobs, velfungerende børn og de elsker hinanden, men hun synes hans alkoholproblem er ved at tage overhånd.

Læs mere
Familie & børn
Forslag om test af nyfødte for døvhed 

Et nyfødt hørehæmmet/døvt barn er truet i sin udvikling på mange områder

Læs mere
Familie & børn
Danske kostråd til gravide 

Kostråd til gravide er forskellige fra land til land. Også i de nordiske lande er der vaner og traditioner, der gør, at rådene til gravide er forskellige.

Læs mere
Familie & børn
Vigtig scanning også i 19. Graviditetsuge 

Scanning kan afsløre alvorlige hjertefejl....

Læs mere
Familie & børn
Undersøgelse af behandling med moxicigar 

At en urtecigar, en såkaldt moxacigar bestående af tørret gråbynke, kan medvirke til at få et foster der ligger omvendt i livmoderen til at vende sig, lyder måske en ubegribeligt.

Læs mere
Familie & børn
Sundhedsplejersker savner viden om førstehjælp 

De danske sundhedsplejersker har behov for mere og opdateret viden om førstehjælp til børn samt forebyggelse af ulykker i hjemmet.

Læs mere
Familie & børn
De kloge skal have flere børn 

Hvis det står til professor i psykologi Helmut Nyborg, så skal danskere med høj intelligens i fremtiden motiveres til at få flere børn end dem med lav intelligens...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^