LOKK: 33.000 børn oplever vold i hjemmet

LOKK: 33.000 børn oplever vold i hjemmet 

Det kan være lige så traumatiserende for børn at være vidne til vold i hjemmet, som selv at blive udsat for vold. Børn, der oplever vold mellem mor og far, udviser de samme tegn på skader og traumer, som hvis de selv havde været udsat for vold, skriver LOKK – Landsorganisation af Kvindekrisecentre, forud for konferencen ’Nordiske Kvinder mod Vold’, som i år har særlig fokus på vilkårene for voldsudsatte børn.

Hvert år udsættes 38.000 kvinder for fysisk vold af en partner, og omkring 33.000 børn oplever vold i hjemmet. Ifølge Vidensportalen under Socialstyrelsen, som formidler viden om udsatte børn og unge, så får børn, der oplever vold, ofte psykiske skader som kan påvirke deres udvikling og sundhed.

Det gælder især, når volden sker i hjemmet, forklarer formand for LOKK, Niels Christian Barkholt. De voksne er ofte så optaget af deres egne konflikter, at de ikke har overskud til at se og høre børnene og deres behov.

”Alt for mange børn vokser op i et hjem med utryghed, uforudsigelighed og frygt. Derfor er det naturligvis afgørende, at vi som samfund gør alt, hvad vi kan, for at forebygge volden og at sætte ind med den rette hjælp” siger Niels Christian Barkholt.

Ifølge LOKK viser undersøgelser samtidig, at der er risiko for, at børnene tager mønstrene med sig ind i ungdoms- og voksenlivet, og at de selv får en partner, der udsætter dem for vold, eller at de selv bliver udøvere. Derfor er der, ifølge Niels Christian Barkholt, al mulig grund til at vi i Danmark intensiverer indsatsen og tænker mere langsigtet, når det kommer til at hjælp og støtte til voldsudsatte børn.

Familie & børn
Et liv med småbørn og gigt 

Det er skønt at få børn. Også for mennesker med gigt. Ca. 11.700 kvinder i Danmark har gigt og er i en alder, hvor det at få børn er en naturlig del af ens livscyklus. Men for en stor dels vedkommende vil beslutningen om at få børn være svær. Ikke alene fordi det kræver kreativitet og overskud at få…

Læs mere
Familie & børn
Fertilitet 

De fleste af os bruger meget tid på at overveje hvornår i livet vi vil have børn. Mange af os overvejer også hvorvidt vi overhoved har lyst til at få børn. Kun de færreste af os forestiller sig at der skulle være noget til hinder for at vi kan sætte børn i verden hvis vi beslutter os for det. Det at…

Læs mere
Familie & børn
Flere drengebørn undfanges i efteråret 

I månederne fra september til december, bliver der undfanget flere børn - især drengebørn. Tidligere italienske studier synes at have fundet en sandsynlig forklaring, som peger på, at drengebørn fra naturens side er det mest skrøbelige køn, og at det derfor giver biologisk mening, at de fødes på det…

Læs mere
Brevkasse
For børnenes skyld 

Fra brevkassen: For børnenes skyld vil hun gerne have styr på sine følelser af modstand for eksmanden og hans nye liv.

Læs mere
Familie & børn
Børns mobning rammer hele familien 

Fra brevkassen: På grund af mobning, har deres datter flyttet skole. Datteren trives nu, men tilbage sidder moderen med masser af uforløst vrede over, at hverken den tidligere skole eller de andre forældre gjorde noget som helst for at bekæmpe mobningen.

Læs mere
Penge & økonomi
Splittelse i familien omkring arv 

Fra brevkassen: Hun er bekymret for, at der skal opstå splittelse i familien i forbindelse med, at deres far i særlig grad har betænkt deres stedmor frem for sine børn, i sit testamente.

Læs mere
Parforhold
Mistet lysten til sex 

Hvad gør man, når man har mistet lysten til seksuelt samvær med den mand, man elsker?

Læs mere
Familie & børn
Teenagedreng afhængig af computerspil  

Hendes 13-årige søn er besat af computerspil, hvilket bekymre hende og ikke mindst hendes kæreste, som mener, at hendes søn er skadeligt afhængig af spil ...

Læs mere
Familie & børn
Singlemor søger kæreste 

Fra brevkassen: Efter en tid med korte og overfladiske forhold, drømmer hun om at indlede et dybere og længerevarende forhold, men føler sig utryg ved at skulle ud på datingmarkedet.

Læs mere
Parforhold
Hvor blev kærligheden af? 

Fra brevkassen: Efter 5 år sammen, har de besluttet at få børn, men nu da hun er gravid, trækker han sig væk fra hende og er pludselig i tvivl om hvorvidt de overhoved skal blive sammen.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^