Lysholdere til juledekorationer<BR>og adventskrans
Julekrans
Gaveæske delikatesser
Skoskab i stål
Ekskæresten rumsterer stadig

Fra brevkassen: De elskede stadig hinanden, da de valgte at gå hver til sit - og så er det svært at få afsluttet forholdet ordentlig ...

____________________________________

 

Min ekskæreste og jeg gik efter to år sammen fra hinanden for ½ år siden. Årsagen til vores brud var ikke manglende følelser, men en tilbagevendende diskussion angående en rigtig god ven min mine, som han ville have mig til at droppe.
Gennem de sidste måneder har min ekskæreste og jeg dog jævnligt haft kontakt, blandt andet fordi han stadig har ting af mine. Sidste uge skulle vi til en koncert, som jeg havde givet ham billetter til. Jeg regnede ikke med at han stadig ville med, men han efterlyste sin billet og vi sms'ede længe frem og tilbage om jeg eventuelt kunne sende ham den. Til sidst skrev han, at han ikke var interesseret i at møde mig og min føromtalte ven til koncerten. Det har dog aldrig været meningen, at min ven skulle med til koncerten, men da jeg oplyste min ekskæreste dette, ville han alligevel ikke have billetten ...
Efterfølgende har jeg fundet ud af, at min ekskæreste selv ser en pige, hvilket gør, at jeg ikke forstår hvorfor han så ikke kunne være ligeglad med om jeg så en anden.
Jeg har svært ved at få lukket mit forhold til min ekskæreste ordentligt – og det på trods af, at jeg har en sød og rar fyr, der gerne så mig som sin kæreste. Har du nogle gode råd til at få "lukket låget" ordentligt på et forhold som sluttede, men ikke fordi vi ikke elskede hinanden?
Hilsner fra pige på 28

____________________________________


Kære pige på 28.
Tak for din mail, hvor du spørger om råd til at få lukket forholdet til din ekskæreste. Jeg modtager i øjeblikket en del henvendelser netop om det problem; at det er svært at få afsluttet forholdet til ekskærester.
Jeg har tænkt over hvad årsagen er til at det kan være svært at få afsluttet et forhold, som man måske endda selv har valgt at afslutte, og jeg vil forsøge at komme med nogle råd til hvordan man opnå klarhed når man er havnet i den situation.
For det første ser det ud til, at mange i dag vælger at afslutte et forhold - ikke fordi man ikke har følelser for hinanden, men mere fordi der er noget hos kæresten man ikke vil acceptere. I dit tilfælde handler det om, at din ekskæreste ikke ville acceptere dit nære forhold til din ven og at du derefter besluttede at vrage din ekskæreste, til fordel for din ven. Men, som du selv er inde på, er dit valg ikke ensbetydende med, at du ikke har følelser for din ekskæreste. Måske havde du endda håbet, at du kunne have et nært forhold til begge mænd ...
Du skriver, at du undrer dig over, at din ekskæreste ikke bryder sig om at komme til koncerten, fordi han var ikke vil risikere at møde dig sammen med din ven. Jeg forstår hans udmelding således, at han ikke har lyst til at møde dig sammen med den person, der var årsag til at han blev vraget. Og det, at han ikke ville have koncertbilletten, til trods for at ven ikke skulle med, har måske ikke så meget at gøre med at din ekskæreste ser en anden pige. Det skyldtes måske mere, at det ville blive smertefuldt for ham at møde den mand som du har valgt forsat at se, frem for ham.
Jeg fornemmer udfra dit brev, at du gerne ville have mødt din ekskæreste til koncerten. Måske savner du ham stadig, hvad der kun ville være naturligt, da det synes i højere grad at være principper, frem for manglende følelser, der har ført til jeres brud.
Du spørger hvordan du får lukket låget ordentlig i forhold til din ekskæreste. Jeg ved ikke om I, overfor hinanden, har fået sagt ordentlig farvel og fået aftalt hvordan kontakten mellem jer skal være i fremtiden. Måske har det, at I havde en del kontakt i forbindelse med den omtalte koncert, netop været med til at skabe forvirring og frustration omkring, hvilket forhold I har til hinanden? Måske lå der også nogle, mere eller mindre, bevidste håb i forbindelse med at skulle se hinanden til koncerten?
At lægge låg på, betyder at I begge erkender at jeres forhold er slut og at I nu skal videre med hver jeres liv. I jeres tilfælde, hvor det ikke var følelserne der manglede, vil det sikkert være en god ide ikke at have nogen kontakt før I begge føler, at I er videre, rent følelsesmæssigt.
Dette betyder ikke nødvendigvis at I glemmer hinanden eller ikke savner hinanden nu og da. Når man har nogle kærlige følelser for hinanden forsvinder de ikke bare fordi man aftaler det er slut - hvilket kan være ret forvirrende.
Det gælder om at du skal tillade din ekskæreste en plads i dit hjerte. En plads som altid vil være der - også når du en dag møder en anden. At give en person en plads i sit hjerte, betyder ikke at I behøver nogen kontakt eller hver i sær går rundt og drømmer om at skulle være par igen. Det betyder bare, at det der var engang, også har en plads i fremtiden, bare på en anden måde.
Jeg tror, at det at der stadig er mange følelser mellem jer, er årsagen til den usikkerhed I oplever og det er dem der gør det svært at føle at man har fået afsluttet forholdet og fået "lukket låget" ordentligt. Man kommer til at tvivle på om det valg man har truffet, er det rigtige – hvilket det måske heller ikke er og så er det jo med at få undersøgt om der er basis for at afprøve forholdet endnu engang. Men det kan også være, at man når til den erkendelse, at selvom man stadig har varme følelser for hinanden, så har der været en alvorlig årsag til at forholdet sluttede.
I dit tilfælde har det drejet sig om valget mellem kæresten og vennen. Hvis I f.eks. skulle forsøge genoptage forholdet, er det vigtig at I allerførst at få klarhed over om det stadig er et krav, at du så skal droppe din ven - og du skal, i så fald, finde ud af om du er villig til det.
Men hvis der ikke er nogen vej tilbage og I ikke skal være par igen, så er det vigtigt at du/I erkender, at forholdet er helt slut. Det er også vigtigt at I får sagt ordentlig farvel til hinanden og lader den anden i fred til at komme videre.
at lægge låg på forholdet er, at afslutte forholdet udfra helt klare præmisser, som skal overholdes for ikke at skabe unødvendigt frustration både for dig selv og for ekskæresten.
Jeg håber det er et klart svar, som du kan bruge til evt. at få afsluttet forholdet til din ekskæreste på en ordentlig og definitiv måde, ved blandt andet at stoppe kontakten din ekskæreste i den kommende tid.
Held og lykke med at få lagt låget på nu!


Familie & børn
LOKK: 33.000 børn oplever vold i hjemmet

Det kan være lige så traumatiserende for børn at være vidne til vold i hjemmet, som selv at blive udsat for vold. Børn, der oplever vold mellem mor og far, udviser de samme tegn på skader og traumer, som hvis de selv havde været udsat for vold, skriver LOKK – Landsorganisation af Kvindekrisecentre,...

Læs mere
Familie & børn
Danmarks Statistik: Regnbuefamilien er blevet større

Børnefamilier, hvor de voksne er gift eller registrerede partnere med en af samme køn, er i vækst i Danmark. Således har Danmarks Statistik, i perioden 2009-2019, registreret en fordobling i antallet af familier, så der i dag findes 1.465 danske familier, hvor enten to mænd eller to kvinder bor...

Læs mere
Familie & børn
Familiestrateg: Tænk dig om før du irettesætter andres børn

En ny undersøgelse fra Gallup viser, at over halvdelen af danskerne har irettesat andres børn i forældrenes påhør. Det skal man være varsom med, lyder det fra familiestrateg Bo Bresson, som blandt andre opfordrer til aldrig at opdrage på andres børn.

Læs mere
Familie & børn
Tal med dit spædbarn

Den følelsesmæssige kontakt til det lille spædbarn er vigtigt, ikke kun for barnets velbefindende lige her og nu, men også for barnets evne til at kunne aflæse følelsesmæssige udtryk hos andre mennesker senere i livet.

Læs mere
Familie & børn
Madpakker

Det kan være svært at være kreativ med madpakken hver dag året rundt, og den traditionelle madpakke med fire stykker rugbrød, et stykke frugt og et stykke grønt kan sagtens være en god og sund madpakke.

Læs mere
Familie & børn
Fødselsforberedelse

Med udsigt til en så stor og skælsættende oplevelse, som en fødsel er, så kan det være en god idé, at deltage i fødselsforberedelseskurser så tidligt i svangerskabet som muligt. Kurset vil ikke kun bidrage til at være i fysisk bedre form til fødslen, men et øget fokus på graviditeten og samværet med...

Læs mere
Parforhold
Orker ikke at være den sure stedmor

Hun havde ellers svoret, at hun aldrig skulle have en mand med børn fra tidligere ægteskab, alligevel bor hun på fjerde år sammen med mand med børn og 5-9-ordning. Det fungerer ikke for hende. Hun er træt af at være den sure stedmor, og træt af at skulle tilsidesætte sine egne behov for deres.

Læs mere
Familie & børn
Det er okay at fravælge børn - men så gør det lige FØR du får dem!

De fleste kan sige nej til et møde eller lade mobilen blive i lommen, hvis de har et andet møde i kalenderen. Men de kan ikke sige nej, når det 'bare' er familien, de har en aftale med. Det mener familiestrateg Bo Bresson, som reagerer på en undersøgelse, der viser, at danske børnehavebørn føler sig...

Læs mere
Familie & børn
Spædbarnsets søvn

Spædbørns søvnbehov varierer. Nogle børn er allerede i de første uger vågne i flere timer mellem to måltider, mens andre børn stort set kun er vågne, mens de spiser eller får skiftet bleen.

Om barnet er søvnigt eller vil have lidt mere mad, kan være svært at afgøre for nye forældre og først efter...

Læs mere
Familie & børn
Gravides kost

Gennem en fornuftig kostsammensætning bidrager du ikke kun til dit eget velbefindende og sundhed, men også til dit barn. Derfor har Sundhedsstyrelsen udarbejdet en stribe gode råd til gravide.

 

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Sidebord Kare Design

Sidebord Kare Design

Skoskab i stål

Skoskab i stål

Plakat med hunde

Plakat med hunde

Hundekurv i flet

Hundekurv i flet

Nye Bøger
Kram i madkassen

Går du også op i at lave gode madpakker, og har du brug for frisk inspiration til at få nogle nye, nemme, sunde og velsmagende indslag i kassen? Så er denne bog lige noget for dig!

Læs mere
Rollinger og roulader

Da Sif Orellana udgav bogen 'Krudtugler & kanelsnegle' blev det hurtigt en bestseller med foreløbig 110.000 solgte eksemplarer. Nu følges den populære bog op med bogen 'Rollinger & Roulader', en smuk og inspirerende livsstils- og inspirationsbog med fokus på hverdagen med børn.

Læs mere
Seneste nyt fra medierne ..
08.10.2021

Plejeprodukter: Top 10 spørgsmål om uønsket kemi

Forbrugerrådet Tænk Kemi

Skal man undgå fluor i tandpasta? Er aluminium problematisk i deodoranter? Få svar på de oftest stillede spørgsmål om uønsket kemi i plejeprodukter. Læs mere


02.10.2021

Brystkræft rammer enlige kvinder hårdest

Aarhus Universitet

Enlige kvinder, der får brystkræft, har en højere dødelighed sammenlignet med kvinder i parforhold. Det samme har kvinder med lav indkomst, lav uddannelse eller kvinder uden for arbejdsmarkedet. Det viser et nyt forskningsresultat fra Aarhus Universitet. Læs mere


30.09.2021

Danmark skal have et nationalt net af naturstier

Miljøministerie

Alle danskere skal have glæde af vores fantastiske natur og have rig mulighed for gode oplevelser i naturen. Derfor ønsker regeringen at etablere et nationalt net af stier og ruter i Danmark, som skal være med til at udbrede kendskabet til naturen. Læs mere


29.09.2021

Ny indsats sætter fokus på seksuel chikane

Arbejdstilsynet

Ny indsats sætter fokus på seksuel chikane og andre krænkende handlinger i udvalgte brancher, blandt andet indenfor; universiteter og forskning, film & bøger, presse, politi, beredskab og fængsler ... Læs mere


08.09.2021

Historisk høj tilslutning til influenzavaccination

Apotekerforeningen.dk

Tilslutningen til vaccination mod influenza blandt personer over 65 år ramte et historisk højt niveau i den forgangne sæson. Det skyldes ikke mindst, at cirka 275.000 flere personer over 65 år valgte at lade sig vaccinere i forhold til tidligere Læs mere


06.09.2021

Titaniumdioxid: Populært farvestof i madvarer bør snart være forbudt

Forbrugerrådet Tænk Kemi

Farvestoffet titaniumdioxid kan findes i mad og slik. Men stoffet er ifølge EU ikke sikkert og kan snart være blive forbudt. Flere virksomheder udfaser nu. Læs mere


Arkiv

^