Christina Jewelry & Watches
Vasketøjskurv på hjul
Cykelkurv - Romantisk og rummelig i natur rattan
Indret med 60’er-æstetik
Kategorier: Familie & børn  -  Børn
Børns mobning rammer hele familien

Fra brevkassen: På grund af mobning, har deres datter flyttet skole. Datteren trives nu, men tilbage sidder moderen med masser af uforløst vrede over, at hverken den tidligere skole eller de andre forældre gjorde noget som helst for at bekæmpe mobningen.

_______________________________________

 

Hej brevkasse

Min datter har netop flyttet skole, fordi hun blev mobbet. Heldigvis er hun faldet rigtig godt til i sin nye klasse, og det er en helt ny, glad datter vi har fået.
Jeg er super taknemmelig for at mærke, at hun endelig har fået fred for sine plageånder, men det har været en virkelig hård tid, ikke kun for hende, men også for hendes lillebror og for min mand og jeg. Det har været lidt som at holde vejret mens det har stået på. Jeg har støttet, trøstet og opmuntret hende hele vejen igennem.
Mens min datter nu er lykkeligt på vej, så sidder jeg tilbage med så meget vrede mod de børn som generede vores datter. Jeg synes slet ikke, at hverken børnenes forældre eller skolens lærere tog situationen alvorligt. Jeg ville ønske, at jeg bare kunne lægge det bag mig, men jeg er så vred og synes det er så uretfærdigt. Skal jeg bare leve med den vrede eller er der noget jeg kan gøre?
_______________________________________

Kære "vrede" mor.

Tak for din mail.
I har måttet flytte jeres datter til en anden skole, fordi hun blev mobbet. I din mail fortæller du, at din datter er faldet godt til i den nye skole og synes glad igen. Tilbage sidder du med en voldsom vrede mod den tidligere skole og forældrene, der ikke tog jeres problemer alvorligt.

Det er jo først og fremmest godt, at I har sørget for at finde en skole, hvor jeres datter synes at trives, og det ville være dejligt, hvis I nu kunne lægge historien bag jer. Men sådan er det sjældent, når man som familie har været igennem en krise. Det har været en krævende opgave, at skulle støtte og opmuntre, og samtidig måtte sande, at ingen og intet er blevet gjort for at hjælpe jer. Derfor er det naturligt, at du efterfølgende er meget vred over det, der er overgået jeres familie. Man kan sige, at ikke kun jeres datter, men hele jeres familie har været voldsramt, og som sådan, er det ikke ualmindeligt, at der kommer nogle efterfølgende reaktioner.

Livet er jo desværre ikke altid retfærdigt, og der kommer næppe nogen undskyldning fra skolen eller forældrene til pigerne. Det du kan gøre for at komme videre, er først og fremmest at glæde dig over, at I som familie har haft styrken til at løse problemerne selv.
Den voldsomme passive vrede, du lige nu føler, kan ende med at dræne dig for energi og livsglæde, hvis den ikke bruges til noget konstruktivt. Derfor vil jeg foreslå, at du - hvis du har overskud til det - bruger den erfaring du har gjort dig, til at forebygge og hjælpe andre børn og familier i lignende situation. Du kan skrive om forløbet til skolen, eller skolebladet. Du kan også skrive til andre medier med henblik på, at der gøres mere for at forebygge mobning og støtte ramte børn og familier. Du kan, på baggrund af din erfaring, beskrive, hvordan børns mobning kan påvirke en hel familie, og du kan fortælle om, hvor hjælpeløs man som forældre føler sig, når man hver dag må sende sit barn afsted, uden at kunne beskytte det mod den ondskab, som mobning jo er.

Det der er sket, kan der ikke laves om på. Gudskelov er din datter kommet hel gennem oplevelsen. Men der er andre, som kan have gavn af at høre om dine erfaringer og holdninger, og jeg tror, at det måske kan lindre følelsen af magtesløshed, at gøre andre forældre opmærksomme på, hvor dybt mobning kan ramme et barn og en familie.

Jeg håber, du vil bruge al din kraft, styrke og udholdenhed til at komme videre, både for din egen og familiens skyld.

Familie & børn
LOKK: 33.000 børn oplever vold i hjemmet

Det kan være lige så traumatiserende for børn at være vidne til vold i hjemmet, som selv at blive udsat for vold. Børn, der oplever vold mellem mor og far, udviser de samme tegn på skader og traumer, som hvis de selv havde været udsat for vold, skriver LOKK – Landsorganisation af Kvindekrisecentre,...

Læs mere
Familie & børn
Danmarks Statistik: Regnbuefamilien er blevet større

Børnefamilier, hvor de voksne er gift eller registrerede partnere med en af samme køn, er i vækst i Danmark. Således har Danmarks Statistik, i perioden 2009-2019, registreret en fordobling i antallet af familier, så der i dag findes 1.465 danske familier, hvor enten to mænd eller to kvinder bor...

Læs mere
Familie & børn
Familiestrateg: Tænk dig om før du irettesætter andres børn

En ny undersøgelse fra Gallup viser, at over halvdelen af danskerne har irettesat andres børn i forældrenes påhør. Det skal man være varsom med, lyder det fra familiestrateg Bo Bresson, som blandt andre opfordrer til aldrig at opdrage på andres børn.

Læs mere
Familie & børn
Tal med dit spædbarn

Den følelsesmæssige kontakt til det lille spædbarn er vigtigt, ikke kun for barnets velbefindende lige her og nu, men også for barnets evne til at kunne aflæse følelsesmæssige udtryk hos andre mennesker senere i livet.

Læs mere
Familie & børn
Madpakker

Det kan være svært at være kreativ med madpakken hver dag året rundt, og den traditionelle madpakke med fire stykker rugbrød, et stykke frugt og et stykke grønt kan sagtens være en god og sund madpakke.

Læs mere
Familie & børn
Fødselsforberedelse

Med udsigt til en så stor og skælsættende oplevelse, som en fødsel er, så kan det være en god idé, at deltage i fødselsforberedelseskurser så tidligt i svangerskabet som muligt. Kurset vil ikke kun bidrage til at være i fysisk bedre form til fødslen, men et øget fokus på graviditeten og samværet med...

Læs mere
Parforhold
Orker ikke at være den sure stedmor

Hun havde ellers svoret, at hun aldrig skulle have en mand med børn fra tidligere ægteskab, alligevel bor hun på fjerde år sammen med mand med børn og 5-9-ordning. Det fungerer ikke for hende. Hun er træt af at være den sure stedmor, og træt af at skulle tilsidesætte sine egne behov for deres.

Læs mere
Familie & børn
Det er okay at fravælge børn - men så gør det lige FØR du får dem!

De fleste kan sige nej til et møde eller lade mobilen blive i lommen, hvis de har et andet møde i kalenderen. Men de kan ikke sige nej, når det 'bare' er familien, de har en aftale med. Det mener familiestrateg Bo Bresson, som reagerer på en undersøgelse, der viser, at danske børnehavebørn føler sig...

Læs mere
Familie & børn
Spædbarnsets søvn

Spædbørns søvnbehov varierer. Nogle børn er allerede i de første uger vågne i flere timer mellem to måltider, mens andre børn stort set kun er vågne, mens de spiser eller får skiftet bleen.

Om barnet er søvnigt eller vil have lidt mere mad, kan være svært at afgøre for nye forældre og først efter...

Læs mere
Familie & børn
Gravides kost

Gennem en fornuftig kostsammensætning bidrager du ikke kun til dit eget velbefindende og sundhed, men også til dit barn. Derfor har Sundhedsstyrelsen udarbejdet en stribe gode råd til gravide.

 

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Vasketøjskurv på hjul

Vasketøjskurv på hjul

Cykelkurv - Romantisk og rummelig i natur rattan

Cykelkurv - Romantisk og rummelig i natur rattan

Din guide til de bedste og billigste<BR> brugte biler

Din guide til de bedste og billigste
brugte biler

Disse tre steps bør du have<BR> i din hudplejerutine

Disse tre steps bør du have
i din hudplejerutine

Nye Bøger
Kram i madkassen

Går du også op i at lave gode madpakker, og har du brug for frisk inspiration til at få nogle nye, nemme, sunde og velsmagende indslag i kassen? Så er denne bog lige noget for dig!

Læs mere
Rollinger og roulader

Da Sif Orellana udgav bogen 'Krudtugler & kanelsnegle' blev det hurtigt en bestseller med foreløbig 110.000 solgte eksemplarer. Nu følges den populære bog op med bogen 'Rollinger & Roulader', en smuk og inspirerende livsstils- og inspirationsbog med fokus på hverdagen med børn.

Læs mere
Seneste nyt fra medierne ..
20.08.2021

Hvorfor tøver mænd med at tage kolesterolsænkende medicin?

Hjerteforeningen.dk

Piller? Nej tak.

Sådan lyder svaret fra 30-50 % af alle mænd med hjerte-kar-sygdom, når de skal tage deres anbefalede medicin. Nu er det blevet undersøgt, hvorfor mændene siger nej tak eller tøver.

Læs mere


03.07.2021

Måltidskasser hitter under coronakrisen

Finans.dk

Aarstiderne lever måltidskasser til hele landet, og her under coronakrisen er de grønne kasser for alvor blevet populære blandt danskerne. Læs mere


02.07.2021

Danskerne har fået mere tillid til vaccinerne mod COVID-19

Lægemiddelstyrelsen.dk

Siden foråret er danskernes tillid til COVID-19-vaccinerne steget. Samtidig oplever tre ud af fire at have tilstrækkelig information om vaccinerne – bare ikke når det drejer sig om vaccinernes bivirkninger. Det viser Lægemiddelstyrelsens befolkningsundersøgelse, der tager pulsen på viden om... Læs mere


02.07.2021

Kvinfo: Ja, du må godt bade nøgen

Kvinfo.dk

Tildækket, topløs eller nøgen? Uanset køn bestemmer du selv, hvor meget krop du vil vise på stranden. Læs mere


01.07.2021

Ældres lugtesans svækkes - men ikke når det gælder duften af hindbær og vanilje

KU - Københavns Universitet, Institut for Fødevarevidenskab

Modsat hvad videnskaben længe har troet, har ældre mennesker med nedsat lugtesans ikke en generelt svagere evne til at lugte – det kommer meget an på, hvad det er for en slags duft. Det konkluderer forskere fra Københavns Universitet ... Læs mere


01.07.2021

Forhandlere af bambusplast bliver anmeldt til Fødevarestyrelsen

Forbrugerrådet Tænk Kemi

Flere undersøgelser viser, at der kan være risiko for afgivelse af uønskede stoffer fra bambusplast, som typisk er en blanding af bambus og melamin. Kopper, tallerkener og anden service af bambusplast er derfor ulovligt. Men salget fortsætter alligevel ... Læs mere


Arkiv

^