Tips til hvordan bruger du fyldet fra dit Halloween-græskar
Det store, klassiske Halloween-græskar er mindst lige så godt som de mest almindelige sorter Hokkaido og Butternut-squash. Så hvorfor ikke bruge fyldet fra et Halloween-græskar til aftensmaden, når man alligevel er i gang med at udhule det for at kunne sætte lys i?
Find inspiration i opskrifter som græskar og pebersuppe, tærte med græskar og gedeost, Hokkaido-suppe, hvor man nemt kan udskifte Hokkaido med kødet fra et Halloween-græskar - eller prøv opskriften fra Sæson på skønne græskarboller med kerner. Det er en nem måde at få én mere om dagen, mindske madspild og samtidig spise en grøntsag, der er i sæson.
Græskarboller med kerner
(15 stk)
Ingredienser
- 1 spisegræskar, min. 600 g
- 25 g gær
- 2 dl vand
- 2 tsk salt
- 1 æg
- 150 g groft mel
- 450 g hvedemel
- 2-3 spsk græskarkerner
Opskrift
- Bag græskaret i ovnen ved 175°C i ca. 1 time til de er mørt og afkøl. Kan sagtens gøres et par dage før, når ovnen alligevel er i gang.
- Halver græskaret, fjern kernerne og skrab kødet ud, 500 g i alt og mos med en gaffel.
- Rør gæren ud i lunken vand, tilsæt græskar. ør salt, æg og groft mel i og lad dejen stå 30 minutter. Tilsæt hvedemel lidt af gangen og rør dejen godt igennem, den skal være en anelse klistret. Lad dejen hvile tildækket 1 time.
- Kom dejen med skeer i smurte muffins forme eller sæt bollerne med skeer på en bageplade med bagepapir. Drys med græskarkerner og lad dem hæve 30 min.
- Bag bollerne ca. 20 min. ved 225°C, afkøl på rist og nyd dem gerne lune
Opskrift og styling: Gitte Heidi Rasmussen, Sæson.dk